PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Egyre több alkalommal kerül érvként szóba maga a média, mint adott vitában elfogadható, mérvadó vagy hamis színben feltüntető orgánum.

Nos, hogy a többi topic ne essen szét, minden olyan helyzetre, amikor egy adott vitában adott média hitelességét vonják kétségbe, javaslom, itt folytassuk a vitát.
Szerintem ez is megér egy misét! :-)
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Szia Klári!
Én két rádiót ki nem állhatok.
Az egyik a Klub rádió, míg a másik a Lánchíd rádió.
De nem nézem az ATV-t és a Hír tv-t sem.
Nem vagyok kíváncsi az egyoldalú eszmékre, legyen az baloldali, vagy jobboldali.
Sajna ezért nem támogatom a felhívásod.
Üdv: K.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2014.10.07 17:17:46)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves Fórumozók, még ide belátogatók!
A facebookon az alábbi véleményemet tettem közzé, amelyről e körben is szeretnék tájékoztatni benneteket:

Évek óta hallgatom a Klubrádiót, kontrollként a közszolgálatiakat is időnként. :-)
Nos, ha nem csak a kormányzati propagandára vagytok kíváncsiak, akkor ajánlom, hallgassátok a Klubrádiót (Bp-iek a 92.9-es frekvencián, vidékiek az internet segítségével).
http://www.klubradio.hu/index.php?id=1&PHPSESSID=0ef8b63c0dd62299c8e8f9386ff05ab8

Miért is jöttem most elő ezzel az ajánlással?
Ennek most egy nagyon fontos oka van: ez az adó az anyagi ellehetetlenülés szélén működik már több éve, nem kis részben a hazai médiaszabályozás, illetve a kormányzati trükközések okán. Az ott dolgozók már kb. egy éve nem vesznek fel fizetést munkájukért, mert számukra (és az őket hallgatók számára) fontos, hogy olyan hírekhez is eljuthassunk, amelyek nem egy autoriter kormány szócsöveként hangzanak el. A jelenleg regnáló kormány több éves ellehetetlenítési törekvései miatt a rádió hirdetési bevétele a töredékére esett vissza, így a bevételeinek jelentős részétől elesett.
E héten a rádió a túlélésért adománygyűjtést folytat, amihez pl. tizenvalahány ezren - köztük magam is - már évek óta több ezer forinttal járulunk hozzá, mert számunkra fontos, hogy ne csak propagandát hallhassunk. Ez a rádió nekem a mindennapjaim része, mert nem csak hírekkel, de nagyon sok, hasznos fogyasztóvédelmi, tudományos, kulturális stb. magazinokkal is segít eligazodni és tájékozódni abban, hogy s mint élünk/éljünk.
Akik már hallgatjátok, segítsetek fenntartani ezt az adást, akik pedig még nem ismeritek, próbáljátok ki, hallgassátok néha őket.... garantálom, megéri.
S mindenek előtt gondolkodjatok el azon, hogy megéri-e nektek néhány ezer forintos adomány nyújtásával egy olyan rádió létét fenntartani, amelyik nem csak propaganda híreket, hanem széles tájékozódási lehetőséget nyújt. Ha igen, akkor tudjatok arról, hogy e támogatások nélkül a Klubrádió már nem lesz képes tovább sugározni! ...és akkor már tényleg jöhet utána a tökéletes sötétség!
Technikai javaslatom: a fővárosiak, ill. annak környékén a 92.9-es frekvenciát hallgatók a rádiójukat ill. annak antennáját egy kb. egy méteres rézkábellel meghosszabbítva, s a sugárzási zaj legkisebb helyzetébe állítva tudják kifogástalanul hallgatni, ha amúgy nem zajmentes náluk az adás.
(Ez a technikai hátrány is mutatja, hogy milyen nehéz helyzetben van ez az adó, amelyik nem a jelenleg regnáló hatalom kegyeltje...lásd pl. a Class Fm rádiót, amelyiknek szinte tökéletes a vétele ...no, vajon miért is?)

[Válasz] [Idézet]
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2013.10.07 09:56:22) hozzászólását a(z) "Média és hitelesség" című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves Mindenki!
Ma elindult a Euronews Tv magyar nyelvű adása. Akiknek a kábelszolgáltatója még nem vette be a programjai közé ezt a csatornát, azok az interneten az alábbi linken keresztül is elérhetik az adást:
http://hu.euronews.com/news/bulletin/

A "Friss hírek" kockára kell kattintani az élő adás követéséhez, de a portálon található, számtalan videón is találhattok érdeklődésetekre számot tartó híranyagot.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Hosszan magasztalják magukat oly módon, hogy érdemeiket az olvasókról alkotott véleményükben foglalják össze, a statisztikai számadatokat nem, csak egy kicsit a szöveges értékelésből idézek. (Dátum nincs a lapon, vagy csak én nem látom nem tudom, számomra nem derült ki melyik évből származnak a százalék s egyéb számítások az olvasottságot s ember "kasztokat" illetően.)
A Magyar Narancs 1989-ben lépett színre a magyar sajtópiacon, mint az akkori, alternatív-radikális Fidesz lapja, amely szabadon és kritikusan ír politikáról, kultúráról és életmódról. A lap és az alapító párt útjai 1992-ben elváltak: a Magyar Narancs nem a Fidesz lapja.

ŐK FOGYASZTJÁK

A Narancs olvasói a legjobban képzett és legműveltebb újságolvasók közül kerülnek ki.
Borzongatóan magas a főiskolát vagy egyetemet végzettek aránya - 50 százalék. A lap történetében ez az érték talán soha nem volt ilyen meggyőző: azok az olvasók, akik az ezredfordulón végezték egyetemi tanulmányaikat, velünk maradtak a felnőtt életükben is.
Olvasóink több mint egytizede középiskolai végzettségű: többségük most végzi egyetemi tanulmányait. Pár év, és ők lesznek az ország legdinamikusabb, legnyitottabb, legtörekvőbb fejei.

Olvasóink a Szonda 2006. évi felmérései szerint a sajtóvásárlók országos átlagánál jóval kedvezőbb anyagi körülmények között élnek.
Jobbára a legmagasabb jövedelmi kategóriákba tartoznak, 36 százalékuk esetében a háztartás nettó jövedelme meghaladja a 180 000 forintot, 13 százalékuk esetében 120 000 és 180 000 forint közé esik. Több mint a felük (51 százalék) AB státusú.
Háztartásuk felszereltsége dús: televízió, mobiltelefon, mikró, hi-fi, házimozi, CD-lejátszó, videokamera van doszt, talán csak a törpe vízmu hiányzik.
Jártasak a komputerhasználatban és otthon vannak a cybertérben. Az országos átlagot kiemelkedôen meghaladó számban birtokolnak számítógépet (az összes Narancs-olvasó 77 százaléka). Közel négyötödüknek van internet-hozzáférése - 79 százalék az összlakossági 37 százalékkal szemben.

Az átlagos Narancs-olvasó tehát életpályája emelkedô szakaszában tart. A maga ura; tanul, vagy ha már ezen túlesett, gyakran közép- vagy felsô vezetôi állást tölt be. Önálló egzisztencia. Munkavégzéskor legelsôsorban a fejét használja. Nem csak a termelésben a motorja a gazdasági növekedésnek, de a fogyasztásban is. És ésszel fogyaszt. Mérlegel: melyik mobil- vagy internetszolgálatót, melyik autómárkát, melyik hitelkonstrukciót, melyik bankot, melyik utazási irodát válassza. És közben a Magyar Narancsot olvassa.


Nem gondoltam volna, hogy ezt a szennylapot olvassák a magasan kvalifikált személyek. Főleg a Szerk. irományai (név nélkül) olyan minőségűek kb. mint az ezo TV-ben a jósda, de ez utóbbiak legalább úgy nevezik a műsorukat "Ezo show" amiből azért lehet sejteni hogy kamu a szöveg.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Vizeli László

[Hozzászólások száma] 812 [Összpontszám] 280 [Sikeresség] 34

hozzászóló
Offline

Kedves Klári és Kálmán!

Az az érzésem támadt, hogy nem figyeltetek, avagy nem akarjátok érteni mondandómat.

Bizony jómagam is küzdöttem hasonlóval, mint fiaid, kedves Klári. Sok olyan dolog akadt, ami piszkosul nem érdekelt, untam. Viszont volt olyan kíváncsiságom, olyan nevelőm, és drága szüleim, aki(k)/ami soha nem engedte, hogy kimaradjon valami alapismeret, arra viszont figyelt, hogy a kíváncsiságomat, tudni vágyásomat lekösse. Érdektelenségem soha nem puszta unalomból fakadt, midig abból, hogy azon a szinten már réges-rég túl voltam. Bizony kiscsoportos óvodásként is kérdeztem olyanokat, amihez lexikonok kellettek, mivel hányaveti válasszal nem elégedtem meg. Volt, aki nem volt rest elővenni nekem könyveket, akár még házilag barkácsolt szemléltető eszközöket is összeütni, hogy a további kérdésözönt elkerülje.
Bizony 6 évesen belekötöttem a pedagógusba, mert zöldségeket beszélt, aki szüleimnek korábban el is mondta, hogy fél tőlem, mikor megnézte a következő elsős osztályát az óvodában. Azt mondta: „Félek a fiuktól, mert nem fogja lekötni az 1. osztály”. (Faluhelyen, az átkosban, hátszél nélkül nem lehetett korábban iskolát kezdeni, pedig de rám fért volna!) A maga módján jó pedagógus volt, hamar belátta, hogy jobban fel kell kötni a gatyát, mint általában, meg tudta őrizni végül is a tekintélyét, képességeimet pedig a többi gyerek fejlesztésére igyekezett kihasználni, engem foglalkoztatva, extra feladatokat adva, többre tanítva.

Valahogy az extra feladatok végigkísérték egész eddigi életemet. Mindig megtaláltak ilyenekkel. Mikor középsős csoportban állandó kérdezésemmel nem hagytam aludni társaimat, bevittek a nagycsoport foglalkozására, ahol engem szalajtottak körbe leellenőrizni a műanyag nyuszik db számát, hogy jól hajtották-e végre a feladatot a nagyok. Ezzel persze sok ellenséget lehetett szerezni óvodában, iskolában, munkahelyen, bármilyen közösségben. Időbe került, mire jól tudtam kezelni, de a mai napig figyelmet kell rá fordítanom, hogy rendszeresen elmenjek olyan társaságba, ahol én vagyok a „leggyengébb”, ahol pedig nem így van, netán pont fordítva, ott ez ne legyen látványos.

A leszokni a médiáról kifejezés hol tartalmazza azt, hogy Faraday-kalitkában kell megszületni, és ott kell élni halálig?
A leszokni azt jelenti, hogy függő vagy. Így nyilvánvaló, hogy találkozol azzal a dologgal, amit el akarsz hagyni, és így összehasonlítási alapod is van.

A látszólag felesleges információ azért fontos, hogy szélesítse, gyarapítsa gondolati sémáinkat, ezáltal tágítva látásmódunkat, megértési képességünket. Ennek mértéke azonban nem mehet a fontos információ rovására. A közmédia a maga 95-5 % (ennél csak rosszabb lehet) arányával igencsak távol áll az ideálistól. Ezért kell minimálisra szorítani.
Amennyiben egy év alatt zéró műsoridőt nézek meg a TV-ben, és zéró betűt olvasok nagy példányszámú, közkedvelt, általánosan elterjedt lapokból, nem lesz zéró % a szürkeállományomat ért felesleges információ, mint ahogy – ráadásul – a gyakorlatban a készülék és nyomtatott sajtó előtt töltött idő sem lesz zéró.

Korábban is azt írtam, hogy kellenek olyanok, akik olvassák, kellenek olyanok, akik írják a szamizdatot, és itt most értelmezzük tágabban a fogalmat. Azt mondom, hogy ha csupa újdonságot ír számomra a „szamizdat”, akkor baj van velem. Azt mondom, hogy ha semmi újdonságot nem ad, akkor el kell gondolkodni a szerkesztésén.

Nem mondtam, hogy úgy nőttem fel!
Nekem, a kritikai realizmus egyik szószólójának mondod, hogy kételkedjem? :-)

Milyen alapon? Pusztán csak úgy, hogy nem a közmédia, a nyomtatott sajtó, az elektronikus média az egyetlen elérhető információforrás. Aki pedig pusztán a média alapján épít magának gondolati sémákat, hitet, értékrendet, az úgy érzi, úgy birtokolja ezeket, mint a fazék a benne fővő leves ízét!

Nem!
Háborogsz az agymosáson? Akkor semmi szükséged a gagyira! Nem tűnik fel a gagyi, netán nézed, olvasod is? Akkor viseld el az agymosást (azt a részét, amelyikkel nem értesz egyet, mert a másik, amelyikkel igen, az fel sem tűnik)!
Igen, sajnos szükség van a gagyira, mert az emberek alig pár % kivételével megelégszenek vele.

A választott mentor (kezdetben szülő), a választott ajánlott irodalom (kezdetben kötelező olvasmányok) megléte nem határoz meg semmiféle kötelezettséget, ha csak azt nem, hogy legyenek. Az, hogy választott, eleve tartalmazza a választás szabadságát. Mi magunk, saját akaratunkból kívánunk jobbá válni. Azt választjuk, hogy törekszünk a tökéletest minél jobban megközelíteni (jó esetben azért, hogy aztán használhassuk valamire a tudásunkat).

Igen, az ilyen gondolkodásmódot nem könnyű kialakítani. Igen, kell hozzá objektív, gondolkodási sémákat tágító-szaporító oktatás, kritikai realizmus, egyéni szabadság. Eddig itt egyet értünk. Viszont ez még nagyon kevés ahhoz, hogy ne tudják az agyad egy sémára mosni!
Benned is kell lenni késztetésnek, hogy tágítsd a tudásod! A szabadság, a lehetőség garantálása még nem hozza magával, hogy élni is fogsz vele.
Az egyéni szabadságjogok ebből a szempontból is kétélű fegyvernek bizonyulnak. A mindenki egyenlő csak a potenciálra vonatkozik, nem az elérhető valóságra. Az a pár százalék él a lehetőséggel. A többi nem.

Ezért lesznek, akik nem olvassák, akik olvassák, és akik írják a „szamizdatot”.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2011.06.14 20:48:31)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Szia Klári!
Üdv Laci!
Nem szoktam más beszélgetésébe beleszólni, de bocs!
Számomra most a Klári 5:4 arányban vezet!
Mégpedig azzal, hogy tudj dönteni ismerni kell mindkét partot,- mégpedig a saját bőrödön.
Van egy visszacsengő mondat amit a Klári írt:
S eljutottunk a lényeghez: mielőtt bármit elhinnél, először kételkedj!

Ugyan ezt mondta a tanár egy becsüs gyakorlati órán!
Mindenben magunkat kell meggyőzni lépésről-lépésre, hogy amit a kezünkben tartunk az valójában nem hamis, de ránézésre soha nem szabad hinni.
Ha valaki a hamis eszmét akarja valódinak látni, lelke rajta!
Az a helyzet, hogy nekünk helyzeti előnyünk van a fiatalsággal szemben, abban, de csak abban, hogy volt időnk arra, hogy a saját bőrünkön tapasztaljuk meg a sokoldalú agymosási technikákat, így mára kialakult egy tisztára mosott neuroncsatorna a fejünkben.
Így tisztán látjuk a saját beégetett képeinken keresztül a helyes utat.
Pontosabban azzal van a nagy baj, hogy az a kép be van égetve!
De, mi már csak ilyenek vagyunk azon nem nagyon lehet változtatni, legfeljebb megértő lehet az ember a mások képeivel kapcsolatban, hiszen az nagyon hosszú expozícióval készült életkép, mely nem lehet egyforma 7 milliárd ember esetében sem!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2011.06.14 17:52:03)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves László!
Fiaimmal annak idején folyton vitában voltam amiatt, hogy nem akarták azt megtanulni az iskolában, ami őket abszolút nem érdekelte, mondván, arra nem is lesz szüksége soha az életben! :-)
No, ez hogy is jön ide, a média hitelességéhez?

Úgy, hogy senki se születik eleve racionálisnak, eleve minden tudónak. Ahhoz, hogy - mint írtad - tudj szelektálni könyv és könyv között, avagy média és média között, igen is szükség van egy sor olyan információ magunkba szívásának, amire - látszólag legalábbis - abszolút nem úgy tűnik, hogy bármelyikünknek is szüksége lenne!

Miből tudod megállapítani, hogy mi a gagyi, ha nem látod a gagyit?
Miből tudod megállapítani, hogy mi az igaz, ha nem látod a hamist?
vagyis, miből tudod megállapítani, hogy a média hamis, vagy igaz, ha nem látod mindkettőt?

A szamizdathoz pedig csak annyit: ha mindazok akik írták, csupán azért tették volna, hogy írhassák, ám azt senki se olvassa, akkor nem írtak volna szamizdatot. :-)))

Ne mondd már, hogy Te eleve úgy nőttél fel az előző rendszerben, hogy ne lett volna szükséged arra, hogy amit éreztél, gondoltál, mások ne fogalmazzák meg!!!...ilyen alapon akkor hogy választod ki, mi az ami értékes, mi az, ami silányság...kellettek hozzá olyan információk, amelyek elgondolkodtattak, kételkedésre késztettek!

S eljutottunk a lényeghez: mielőtt bármit elhinnél, először kételkedj! Keress érveket adott dologgal kapcsolatban pro- és kontra! No, ha tárgyunkat, a médiát úgy mindenestül csak valami felesleges agymosási eszköznek tekintenénk, akkor milyen alapon tudnál bármit hinni, bármiben kételkedni?

Vallom, igenis szükség van mindegyikre, a buta néphülyítő "Győzike-shaw"- szerű agymenésekre is, csak az a lényeg, ne CSAK ez legyen a média szintje, lehessen bármi más is...azaz választhassunk, differenciálhassunk, mi magunk mit választunk.

...ehhez viszont nagyon nagyon objektív, s nem elfogult oktatásra, nyitottságra, a kételkedés jogának garantálására is szükség van....mert akkor van csak igazán baj, hogy utóbbiakat nem teszik lehetővé, s kizárólag egy sémára akarják az agyunkat, gyerekeink agyát mosni!

...lásd kínai kulturális forradalom, vagy bármely elnyomó rendszer állami irányítású gondolat-ellenőrzésre épülő gyakorlatát...Sajnos, úgy látom, hogy mi most épp eme utóbbiak irányába haladunk...ezért állok ki azért, hogy legyen akár Lánchíd rádió, akár Klub rádió, a lényeg, hogy mindkettő lehessen!!!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Vizeli László (2011.06.14 03:11:42)
 

 

Vizeli László

[Hozzászólások száma] 812 [Összpontszám] 280 [Sikeresség] 34

hozzászóló
Offline

Kedves Klári!

Valóban kihagytam egy fontos momentumot, szót a leszokásos meghatározásomból. A tömeget. A tömeg-médiáról kell leszokni.
Lehet, hogy ez a ló túloldalának tűnik onnan, ahol a napi sajtóolvasás a megszokott, ahol egy TV híradó kihagyása főbenjáró bűn, de nekem meg már az a furcsa. A nyilak/golyók viszont a ló azon oldaláról érkeznek, így én inkább a média-mentes oldalon csimpaszkodom a nyeregkápába.

Írod:
a mindenkori történetmondókat, őseinket, öregeinket is mind mind agymosónak kéne tekinteni!


Pontosan! Csak ez a fajta agymosás kevésbé látványos, mert hosszabb idő alatt zajlik, és általában egyet tudunk vele érteni.

A médiát nem nézni kell, hanem szerepelni benne! A szamizdatot nem olvasni kell, hanem készíteni!
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki legyen Pákó, meg Alekosz, ill. mindenki legyen profi újságíró! Nem!
Ellenben ha a szamizdat csupa újdonságot mond nekem, akkor nincs minden rendben velem, ha nem látom át, miért veszik az emberek Pákót, meg Alekoszt, akkor megérdemlem a közmédia agymosását.

A szamizdat lehet, hogy névtelen volt, az Internet viszont nem az. Az Interneten a tömegek számára sosem lesz elérhető a névtelenség. A látszata igen. A valós visszakereshetetlenség nem.

Félreértelmezel, vagy nem fogalmazok megfelelően.
A média kerülése nem azt jelenti, hogy nem veszünk róla, és a benne foglaltakról tudomást! Azt jelenti, hogy nem a média lesz az elsődleges információforrásunk, ami a hitelességet illeti legalább is. Azt jelent, hogy csak azt olvassuk el, nézzük meg belőle, amit mi akarunk, nem pedig azt, amit elénk tesznek. Az Internetnek itt van óriási lehetősége, mert nem pusztán egy sugárzott, leadott csatorna, hanem egy szelektálható, interaktív valami, amiből kedvünkre szemezgethetünk.
A számunkra építő dolgok gyakorlott válogatójaként viszont igencsak minimálisra csökkentjük azon tartalmak számát, amik átmennek a szűrőn, tehát érdemesek a figyelmünkre.
Fontos megjegyeznem, hogy az Internet óriási adatdömpingjének válogatásához szükséges képességek viszont nem szerezhetők meg praktikusan az Internetről, közmédiából. Ehhez sokkal stabilabb, hitelesebb források szükségesek.

Könyvből annyit kiadtak már a világon, hogy ha életed minden egyes napján kiolvasol párat, akkor sem fogsz a töredékéig sem eljutni.
Magyarul könyvet sem veszek a kezembe válogatatlan, mert csak azokat érdemes elolvasnom, amire épp szükségem van. Igen, rengeteg könyvet nem veszek a kezembe! Nem az a kérdés tehát, hogy lesz-e ilyen, hanem hogy melyik!
Ezt eldönteni egyedül szinte képtelenség, főleg az elején. Később már jobban megy, de érdemes mindig összeállíttatni ajánlott irodalmat.
Persze ez is tudatos cselekvéssor eredménye, magától nem történik meg, főleg nem egy TV-s vetélkedőműsor nézése közben…
A televíziót amúgy is szürkeállomány lekapcsoló készüléknek tartom kis mennyiségnél, nagy mennyiségben egyenesen pusztító.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2011.06.13 16:41:16)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves László!
Ezt írtad nekem az imént (idézlek):
A média nem hiteles. Meg sem közelíti, még csak nem is törekszik rá. Le kell róla szokni! Bőven elég belőle annyi, ami nem kiküszöbölhető.


Nos, sztem ez annak a bizonyos lónak a másik oldalára esést jelenti számomra.
Ilyen alapon - míg nem alakult ki az írás - a mindenkori történetmondókat, őseinket, öregeinket is mind mind agymosónak kéne tekinteni!
A média egy tükör, ami lehet teljesen torz, de akkor is valamit visszatükröz, azaz ha tükröt tartónak az az érdeke, hogy Te a szépet is ocsmánynak lásd, akkor azt teszi, ha azt akarja, hogy az ocsmányságot is csodaszépnek lásd, akkor azt teszi...ám nem csak e két véglet van...mivel vannak tükrök amik magát a csúf valóságot is meg akarják mutatni, s akár még Tégedet is szembesíteni a saját csúfságoddal...nos, nekem annak idején nem volt sok szerencsém aktuális időben olvasni szamizdatot...csak sokkal utóbb. :-((

...légy erős, a szamizdat is "média" volt, mint ahogy afelé tartunk manapság egyre inkább, hogy ha igazat akarsz látni, akkor ismét elő kell venni a szamizdatos módszereket, eszközöket....valahol az internet - anonimitásával - valami ilyesminek is felfogható...sztem.

Sztem igen is szükség van a médiára, összes hibájával, elferdültségével, sajátos érdekrendszerével együtt....másként ugyanis miként lehetnél bármiről is tájékozott?
Ne mondj ilyeneket, hogy kerülni kell, mivel az szélsőségesen azt is jelentené, hogy mindenki elvonulhat a maga kis lakatlan szigetére, mindenki, aki nem vele él e szigeten az nagy ívben le van sz@rva, gebedjen meg, engem pedig hagyjon békén!
Ha tényleg komolyan gondolod, amit tanácsoltál - sztem nem, mert intelligensebbnek tartalak ennél Téged - akkor könyvet se végy a kezedbe, mert valahol az is "média", sőt semmilyen új ismeret elsajátítására se tégy semmilyen lépést se, sőt, ide se nézz be...mert pl. valahol ez is MÉDIA! :-)))
(Utóbbit remélem nem érted félre, mert eszemben sincs az, hogy e fórumtól elriasszalak, számomra Te is egyike vagy azoknak, akikért még egyáltalán érdemes ide feljönni! :-)

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2011.06.13 16:45:22

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Vizeli László (2011.06.13 05:18:58)
 

 

Vizeli László

[Hozzászólások száma] 812 [Összpontszám] 280 [Sikeresség] 34

hozzászóló
Offline

Kedves Mihály!

Ez így nagyon sarkos, és éppen ezért nem állja meg a helyét.
Ahogy az idézetek rovatban is céloztam rá,
(Fórum» Kultúra általában» Idézhető idézetek #163606; 2011.06.11 21:45:16)
csupa agymosás, ilyen szándékok vesznek bennünket körül. Akár tudatos, akár tudattalan maga a szándék.
Bárkinek lehet mosni az agyát, csak kellő „erő” és „kitartás” szükségeltetik hozzá. A kérdés tehát nem az, mosatjuk-e az agyunkat, hanem az, hogy mivel!

Az agymosásra nem az a jó reakció, hogy ellenállunk neki, mert ez képtelenség. Nem is az a jó reakció, hogy a nekünk tetszőt észre sem vesszük, a nem tetszőt pedig éles erkölcsi érzékkel kritizáljuk. Nem.
Itt is, mint sok minden máshol, a jó reakció az információ szűrése, mégpedig olyan kritériumok alapján, építőleg hat-e ránk az adott dolog, eszköz, személy, információ, avagy sem.
Kellő gyakorlat után, mint sok minden másban, ez is automatikus, önerősítő folyamattá válik, így valóban ellenállóvá lesz az ember a manipulációra.

A célokat kitűző, tudatosan választó embert nem lehet megvezetni, egynél többször semmiképp. Ellenben senki nem születik célokat kitűző, tudatos, a választás felelősségét felvállaló embernek. Ezeket meg kell tanulni. (Persze, persze, ha van mivel, meg van kitől…) Aki nem zárt intézetben senyved, annak ez csak szintén egy választás, egy döntés kérdése. (Persze, persze, üres fejjel nehéz döntést hozni, felelősséget vállalni…) Mégis, a lehetőség bárkinek adott…Kedves Klári!
Nekem tökmindegy melyik politikai oldal hazudik a szemem közé, avagy néz elmeroggyantnak, egyik esetben sem hat rám a dolog építőleg, tehát messze elkerülöm! Nem, nem a politikát, hanem magát az agymosó hatást. A médiát. Az agitprop porhintést. Igyekszem esélyt sem adni olyan dolgoknak, amiket nem én választok, eljutni a szürkeállományomig.

A média nem hiteles. Meg sem közelíti, még csak nem is törekszik rá. Le kell róla szokni! Bőven elég belőle annyi, ami nem kiküszöbölhető.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Sajgó Mihály (2011.06.12 21:26:51)
 

 

Sajgó Mihály

[Hozzászólások száma] 1557 [Összpontszám] -931 [Sikeresség] -60

hozzászóló

Agyát kimosni csak primitív lényeknek lehet. Azoknak meg minek agy? SM
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Vizeli László (2011.06.11 21:41:07)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Köszönöm! :-)
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Menyhért Péter (2011.06.12 17:44:54)
 

 

Menyhért Péter

[Hozzászólások száma] 1526 [Összpontszám] 2266 [Sikeresség] 148

hozzászóló

Kedves Klári!

Sokat, és sokszor szinte vérre menő vitákat folytattunk egymással a gyurcsány alatt, de most teljes mértékben egyetértek veled.
A gyurcsány érában HírTv-t néztem és Lánchíd rádiót hallgattam, ha objektíven akartam látni a világot; ma már csak az atv és a Klub rádió maradt, ami lehet hogy végnapjait éli.
A Petícióhoz csatlakozva a következő megjegyzést fűztem:
Az orbán kormányzat és az úgynevezett 2/3-os többség módszeresen VISSZAÉL a szavazók jóindulatával!
Ez a kormányzat egy agresszív Rákosi típusú diktatúrát épít fel, tipikusan bolsevik agitációs és politikai eszközökkel, módszerekkel.
Szánalmas.és egyben szégyenletes ez a stílus, ahogyan mindennek a LÁTSZATÁT teremti meg és terjeszti ez a szűk, kiváltságos politikai elit!
Az orbán falka ugyanazt folytatja a jobb oldalról,mint amit a gyurcsány a baloldallal művelt. Szétverik a demokrácia erkölcsi-etikai rendszerét; megsemmisítik az erős baloldali pártot, (ezt a feladatot a gyurcsány csapat elvégezte már!) megszüntetik a jogrendet és a jogbiztonságot;(ezt orbán alapvetően elvégezte már) megsemmisítik a jobboldal erős egységét; bevezetik a globáltőke pénzembereinek támogatásán alapuló demokratikus látszatú diktatúrát.

Üdv menyus
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2011.06.12 16:54:16)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Így igaz! :-))

.....ám egyáltalán nem közömbös dolog, hogy a hatalom birtokosai, vagy annak kritikusai mossák-e az agyamat szinte minden szinten

.....az pedig végképp nem mindegy, hogy csak a hatalom teheti meg, (rajta kívül senki más), hogy moshassa az agyamat, azaz minden más "agymosást" lenullázva, ellehetetlenítve úgy hülyítsen, ahogy neki éppen kedve szottyan...hiszen éppen az ilyesféle módszerek azok, amik végképp betesznek a vélemény és sajtószabadságnak!

Itt ragadom meg az alkalmat arra, hogy mindazok, akik akár még hírét sem hallották a Klub-rádiónak, de tiltakozni akarnak az állami agymosás monopóliuma ellen, azok csatlakozzanak az alábbi petícióhoz
...tudjátok, "ha ma Te nem szólsz másokért, holnap érted se fog senki se szólni, ha bajba jutsz!" - alapon
:

http://www.peticiok.com/signatures/mondj_nemet_a_klubradio_megszuntetesere/start/5460

Köszönöm, ha ismeretlenül is mellénk álltok, akik csak e rádióból értesülhetünk/hamarosan csak múlt időben, olyan információkról, amit a kormány mélyen el akar hallgatni...a minél nagyobb hatékonyságú agymosási akciója jegyében.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Vizeli László (2011.06.11 21:41:07)
 
[Válasz]
Ugrás: