PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Dr. Bondár Elek István

[Hozzászólások száma] 1383 [Összpontszám] 1939 [Sikeresség] 140

hozzászóló

Az nem kétséges, hogy semmilyen más ideológia "alárendeltjeként" hatékonyan nem képes működni a környezetvédelem.
A hagyományos ideológiák igazán magát a fogalmat sem tudják definiálni. Jól hangzó problémamegoldásokra időnként mozgósítanak nyílván reklámcélokkal
"Megfeledkeznek" arról, hogy az emberre legerősebben ható környezeti tényezők a társadalmi, politikai és gazdasági tényezők. Azt azért hírdetik, hogy van politikai kérdés és ennek környezetvédelmi-szakmai aspektusa, hogy a környezetvédőket kiszorítsák a képviseleti rendszerből. Mit lehetne tenni, hogy végre megjelenhessenek végre emberi életet vezérlő társadalmi tényezőként a természet törvényei.
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Na itt jól elbeszélgethetek magammal!
Mindegy, hiszen olyan mintha naplót írnék.
Újabb döfést kapott a Környezetvédelem! Szerintem nincs is manapság ilyen nálunk.
Ép most olvasom, hogy nem veszi át a fáradt olajat a MOL, csak a sütőolajat.
Egy olajcsere nem akkora nagy munka, hogy sokan ne végeznék el maguk, ezért miért vinnék az autójukat a szervizbe?
5 liter olajért biztosan nem fog szerződni egy erre hivatott nagykaszás "környezetvédelmi" vállalattal!
A másik ami nem annyira ehető mindenki számára ez a 2014 decemberében elfogadott új törvény a hűtőközegekkel kapcsolatban.
Januártól egyáltalán nem lehet R22 klórozott szénhidrogéneket még szervizcélra sem használni.
Ha egy hűtőberendezésből le kell fejteni a gázt, azt már mi, mint kezelésre hivatott vállalkozás már nem szállíthatjuk be a telephelyünkre, nem gyűjthetjük palackba, hogy majd egyszerre vigyék el tőlünk nagy mennyiségben, hanem a lefejtés helyén kell hagynunk és arról a berendezés tulajdonosának kell gondoskodnia.
Ez mögött az áll, hogy a lefejtett hűtőközeg veszélyes hulladék és azt csak az erre képesített vállalkozás szállíthatja!
Ez szép, de kérdem én, hogy Mari néninél lefejtett 1,5 kg R22-t miben hagyjuk ott?
Zacskóban nem lehet. A legolcsóbb acélpalack is 15,000.- Ft.
Veszélyes hulladék elszállítás és ártalmatlanítás Mari néninek bele fog kerülni 30,000.- Ft-jába!
Szerintem életszerű, hogy Mari néni megvesz tőlem egy palackot és kihívja a szakcéget és kifizet 1,5 kg R22 gáz ártalmatlanításár 45,000.- Ft-ot!
Mi lesz ezzel az Ózonromboló gázzal?
Szép elvek ellenére tovább fog vékonyodni a Föld Ózonrétege!
BRAVÓ!
Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2015.01.30 09:24:31

[Válasz] [Idézet]
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2012.09.02 22:14:14) hozzászólását a(z) "A környezettudatosság általában" című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Na, itt egy örök téma.
Ez jól hangzik, lehet vele szavazatokat is szerezni, és senki nem fogja számonkérni, hogy mit tettél, milyen eredményt értél el.
Mert mindent felülír a napi gazdaságpolitika.
Már Nagy Zoltán 0003 megírta 2005.12.21.-én István napján, hogy hiába spórolsz, hiába beruházol egyre többet azért, hogy majd kevesebbet kelljen fizetned öreg napjaidra, exponenciálisan növekvő díjakkal kellene majd versenyezned.
Hiszen a szolgáltatóknak garantálták a nyereségüket!
Akkor ez piacgazdaság?
A másik.
Nagyon-nagyon sok házon van azbeszt alapanyagú palafedés, melyet az állam forgalmazott és zsebelte be érte a hasznot.
Mára ugyan ez az állam a legborzasztóbb veszélyes hulladéknak minősítette.
Joggal, azt nem vitatom, de az elgondolkoztat, hogy akinek a házán mostanra elérett ez a fedési mód és le szeretné cserélni, annak miért kell saját zsebből kifizetnie a különleges leszedési módot, speciális elszállítás és ártalmatlanítás horribilis költségét?
Nem én okoztam ezt a helyzetet.
Csak, hogy értsétek, egy 100-120 m2-es családi ház esetén ez 400-500 ezer Ft!
Hol van itt a nagybetűs Környezetvédelem? Mi fog történni ezekkel a tetőkkel?
Ma az egész környezetvédelem olyan, mint ha mi férfiak olyan eszméket hirdetnénk, hogy miként őrizzük meg a lányok szüzességét!
Álszent és csak szédítésnek megfelelő, de szédítésre ott van egy jó nagy bunkó!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Bondár Elek István (2003.07.14 13:22:53)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Ismét "érdekes" propaganda terítette be a köztudatosságot világszerte, civilek és zöld aktivisták által. Az alap probléma országos szinten az, hogy sok a háztartások rezsije, többek közt sok a vízdíj. A vízdíj általánosan nem azért sok, mert sok vizet pocsékolunk, mert ha keveset használunk, viszonylag ennek ára is sok a bevételhez képest (olyan országban, ahol nincs Afrika nagyságú sivatag) A probléma gyökerét kellene valahogy orvosolni, s nem kellene ez a sok mellé duma. A probléma gyökere, hogy sokba kerül a víz . A megoldás az lenne pl., ha minimum felére csökkentenék a köbméterenként fizetendő összeget.
Tusoláskor, szappanozás közben zárjuk el a vizet!Fogmosás és borotválkozás idejére zárjuk el a csapot!

Valahogy hiányolom a vízigényesebb, és ráadásul nem a mindennapi szükségletekre használt víz spórolására vonatkozó jótanácsokat.
Pl. Létesítsünk kissebb átmérőjű és kevésbé mély úszó medencéket, vagy ha módunkban áll, szabadtéren építsünk úszó medencét, mert nem csak vizet egyéb energiát is spórolhatunk.
Összegezve egy 50 m3-es TAKART, süllyesztetett víztükrű alkalmi használatban lévő (napi 1 óra) beltéri úszómedence éves üzemeltetési költsége több, mint félmillió forint. A költségek legnagyobb részét a fűtési majd az elektromos áram költségek teszik ki. A vegyszer és vízköltség elenyésző az összes költséghez képest.

Demeter Kornél : Végül álljon itt két tanács, amelyet olyan országokból kapunk, ahol sürgetőbb a vízprobléma, mint nálunk: Mexikóban a fenti intelmeket azzal egészíti ki a kormány kampánya, hogy a szerelmespárok zuhanyozzanak együtt, így 40 százalékkal kevesebb vizet használnak fel. Brazíliában pedig egyenesen arra buzdítja a lakókat egy reklámfilm, hogy vizeljenek zuhanyozás közben! A becslések szerint ezzel egy átlagos brazil háztartás 40 hektoliter vizet spórolhatna évente.

Bár a két ötlet nevetségesnek is tűnhet, ám ezzel nem szándékom a téma elbagatellizálása. Sőt, ha jobban belegondolunk, inkább elgondolkodtató, hogy bizonyos helyeken mennyire fontosnak tartják a vízzel való spórolást.
Nem biztos, hogy feltétlen arra a következtetésre lehet jutni, pláne gondolkodás után, hogy ez a hozzáállás azt jelenti - a diktálói és alkalmazói fontosnak tartják a vízzel való takarékosságot!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Dr. Bondár Elek István írta:
A KÖRNYEZET fogalma: - Az élőlényekre egyénenként és társult formában térben, időben és funkcionálisan együttható tényezők komplex rendszere.

Ennek megfelelően az ember környezetének legfontosabb elemei: - A másik ember
- A politikai és gazdasági
- Az intellektualis szféra
- A havi keresete
- Annak megszerzésének és fel-
használásának lehetősége és
okai
- A társadalmi tényezők.
Ezt sajnos az említett egyetemek nem, vagy nem így tanítják. Ebből pl. tudatzavar is kialakulhat. A jelenlegi dimenzióban a környezetvédelmi feladatok rangsárában a köztéri hulladékok eltüntetését helyezik a sor elejére. Az értelmes környezetvédelem
szintén nagy feladatnak tartja, de nem hatékony védelemnek. Ez köztisztasági feladat.
Az környezetet tehát nem a hulladéktól, nem a gyomtól, nem a másik állattól kell védeni, hanem az EMBER-től. Kicsit furcsa hasonlattal élve, ha perspertivikus rendet és biztonságot akarok a közterületen, akkor sokkal jobb eredményt érek el, ha az üvegcserepeket, meg a kutyagumit az erre megbízott intézményekkel feltakaríttatom és az "üvegcserepezőket" meg a "kutyagumizókat" tüntetem el a védendő szférából.
A környezetvédelem nem "szakmai", tudományos, vagy "hobby" feladatrendszer, hanem a legfontosabb POLITIKAI és IDEOLÓGIA létszervezési szükséglet.
Nevetséges pl. abban gondolkodni, hogy könyörögjünk a döntési joggal rendelkező "politikus"-nak, hogy amikor létszükségleteink, környezetünk szervezéséről döntenek, akkor vegyék figyelembe amit mi "TIBORCOK" kikiabálunk az ablakon. Legtöbbször akadékoskodó, kötekedő, szélsőséges csodamadaraknak néznek bennünket.
Létünk egyénenként is és csoportosan is attól függ, hogy a polifaktoros komplex környezetvédelmi dimenziókat a legfelsőbb vezérlési szinten mennyire ismerjük és milyen rutinnal alkalmazzuk. Ezt ma - és a közeljövőben sem - tanítják kötelezően jogászoknak, közgazdászoknak, politológusoknak, történészeknek, nyelvészeknek, művészeknek, kereskedőknek, azaz a társadalom döntő részének.
A törvényalkotásban, a személyiségfejlesztésben, a tudatformálásban nem egyszerüen alkalmazni kell a környezetvédelmi szempontokat, hanem MINDEN DŐNTÉSNÉL ABBÓL KELL KIINDULNI.
Ha ideológiai létszükségletté tennénk a környezetvédelem "TIZPARANCSOLATÁT" és hinnénk is annak jóságában, helyességében, lenne a környezetvédelemnek "menyországa a jóknak" és "pokla a rosszaknak" nem kétséges, hogy végre a helyére kerülne.
"Ha majd kivágjátok az utolsó fát és megmérgezitek az utolsó folyót, akkor rájöttök, hogy A PÉNZ NEM EHETŐ."( Konrad Lorenz gyüjtéséből:Egy indián törzsfőnök intelmei.)
"Más kárából tanul az okos és sajátjából a bolond."
- mondja a közismert szólás.
"Az ember sokkal inkább hasonlít egy őrült majomhoz, mert az összes állat közül az egyetlen, amely képes kipusztitani önmagát és az egyész Bioszférát."
"...és még mindíg apró gazdasági előnyökért árusítja ki létérdekeinket."
(Szent-Györgyi Albert. The Crazy Ape - 1971)

Ez az új felismerés! Ennek kell lenni a társult emberek lelki vezérlésének is. Ebben vagyunk mi környezetvédők ügyetlenek és tehetetlenek. És ebben leszünk egyre többen és egyre jobban kiszolgáltatottjai az évezredekkel ezelőtti dimenziókkal modern viszonyoknak nevezett és szervezett "műszaki-Bioszférának".
Üdvözlettel
Bondár Elek


Mit jósolsz a megoldásnak tűnő akció eredményét illetően?

http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/megvannak-a-zold-forras-palyazat-nyertesei
Megvannak a Zöld Forrás pályázat nyertesei
2011. december 13. 15:47
Összesen 116 millió forinttal segíti a Vidékfejlesztési Minisztérium 107 civil szervezet munkáját a Zöld Forrás pályázattal.[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Bondár Elek István (2003.07.28 11:40:00)
 

 

Bukovinszki Róbert

[Hozzászólások száma] 774 [Összpontszám] 991 [Sikeresség] 128

hozzászóló

Kedves ide-látogatók, fórumtársak!

Egyik kedvenc internetes oldalammá vált nemrégen egy környezetvédelemmel foglalkozó portál, a GreenProfit oldala, amit bátran ajánlok mindenkinek!

Ezen az oldalon akadtam tegnap egy számomra rendkívül izgalmas/érdekes hírre, egy videó-riportra, amit ma ismét megnéztem:

Önfenntartó ökoszisztéma a hátsókertben

Úgy vélem társadalmi szinten is helye van a riportban látható megoldásoknak, ezért kérem, hogy ha valaki hasonló hírrel találkozik, ossza meg azt ezen a fórumon!

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2012.01.15 12:20:20

[Válasz] [Idézet]
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Fene egye meg!
Miért nem tudom ennyire biztosan a lottószámokat!
Tipikus politikai döntést hozott Tarlós!
Akár az országmentés!
Nagy hangon semmit nem érő látszatmegoldás ami inkább árt, mint használ!
De Ő megtette amiért megválasztották!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2011.10.30 18:11:29)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Üdv az Uraknak!
Papp János nem tudom, hogy jár-e erre mostanában? Utóbbi időben nem láttam.
De, ha olvasod, biztos lehetsz benne, hogy az ünnepek után be fogják jelenteni a szmogriadó tájékoztatatási szintjét.
Az is lehet, hogy a közlekedést is korlátozni akarják majd, de előre közlöm, hogy semmi értelme nem lesz.
A szmogot ugyan is nem a közlekedés, hanem a lakosság okozza mégpedig azzal, hogy a drága gázfűtés helyett egyre többen állnak át fatüzelésre, széntüzelésre, de most találkoztam azzal, hogy a bükkábrányi lignitet is országosan terítik 960 Ft/q áron.
Ez fele annyi, mit a fának az ára!
De füstöl is rendesen.
Most, hogy lenézek a völgyben levő falura, Pilisborosjenőig áll a szmogban pedig hétvége van, forgalom alig, de minden harmadik ház kéménye füstöl.
Budapesten is egyre több helyen lehet ismét szilárd tüzelőanyagot vásárolni.
A barkácsáruházak tele vannak könnyen beállítható vaskandallókkal.
Biztos vagyok benne, hogy ezen a télen fulladozni fogunk Budapesten a szmogtól és semmi értelme nem lesz a közlekedési korlátozásoknak.
Arra sem senkit nem lehet kényszeríteni, hogy legyen pénze a drága gázra!


Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2011.10.30 18:12:25

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Papp János (2009.01.12 18:13:37)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Dr. Bondár Elek István írta:Az nem kétséges, hogy semmilyen más ideológia "alárendeltjeként" hatékonyan nem képes működni a környezetvédelem.
...
"Megfeledkeznek" arról, hogy az emberre legerősebben ható környezeti tényezők a társadalmi, politikai és gazdasági tényezők.
...
Mit lehetne tenni, hogy végre megjelenhessenek végre emberi életet vezérlő társadalmi tényezőként a természet törvényei.


Van talán egy "ideológia" aminek alá kell(?) rendelni.

Van a felsoroltakon kívül egy messze "legerősebben ható környezeti tényező" (véleményem szerint).

A harmadik idézett mondatot nem tudom értelmezni aktuálisan, talán azt kellene tenni, hogy másszunk vissza a fára!

1783-ban sokkal szörnyűbb dolog történ, az izlandi Laki vulkán mérges gázfelhőt okádott, amely halált és pusztulást hozott. Izlandon 50 ezer ember, az akkori lakosság ötöde vesztette életét, és a felhő eljutott Európába is. Haszonállatok százezrei hullottak el a földeken, és a levegő mérges gázokkal teli párával telítődött, hányást, fejfájást okozva hónapokon át. A gáz és hamufátyol blokkolta a napsugárzást, aminek nyomán több évre lehűlt az idő, az átlaghőmérséklet világszerte egy fokot csökkent.2010.04.18 22:11Természetes szennyezőforrások
Szilárd anyagok: Vulkánok, erdőtüzek hamuja, pernyéje, sivatagi homok, tengeri sókristályok. Gőzök: bomló szerves anyagok gőzei, ásványolajok, vízgőz. Gázok: szerves anyagok bomlásából keletkező gázok, erdőtüzek, vulkánok kitörésekor felszabadult gázok.


Ellent mondásokba lehet keveredni kellő mennyiségű ismeret hiányában, és a médiákból terjedő kesze-kusza info....k miatt.
Hallottam már rádióból olyan fogalmazást, hogy nylon zacskó a környezetben mérgező anyagokra bomlik, holott eddig a "nem bomlik le a környezetbe" mondattal szokták összefüggésbe hozni. Az is "érdekes", miért káros, ha nem bomlik?

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Bondár Elek István (2003.07.14 13:22:53)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

"Eggyel kevesebb értelmes vitatkozó...
Remélem, a következő választás után visszatérsz közénk! "

Ugyan kedves Attila. Ismét illúziókba ringatod magad?

Te láttál már olyan történelmet, ahol a nyúl vitte a puskát?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bognár Attila (2009.06.12 14:51:42)
 

 

Bognár Attila

[Hozzászólások száma] 8731 [Összpontszám] 6190 [Sikeresség] 71

hozzászóló
Offline

Éppen ma 5 éve történt:

"Nos, 15 perc múlva elérjük a választás napját. Én választottam, kiszállok. Egy gombnyomás, és én nem vagyok vagy Ti nem vagytok, végül is ez mindegy.
Jogom lett volna ahhoz a tisztelethez, amelyet én is megadtam itt mindenkinek. Barátaimnak további sikereket kívánok nem a pontvadászathoz, hanem az értelmes vitához. (...)
Tibor"

Eggyel kevesebb értelmes vitatkozó...
Remélem, a következő választás után visszatérsz közénk!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Kun-Szabó Tibor András (2004.06.12 23:58:41)
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

"Ha Demszky és csapata meghozta ezt a rendelkezést, akkor azokon a napokon legyen ingyenes a BKV. "

Támogatom az ötletet:)
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2009.01.12 20:43:10)
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Kedves Zsigmond!

Sem Péter, sem Pál helyébe nem tudom képzelni magam, mert nem járok autóval..ugyanis nincs!:))

Egyébként pedig természetesen nem egyik óráról a másikra lenne bevezetve a büntetősdi, hanem mondjuk 1 nap türelmi idővel és addig a sajtóban óránként közölnék!

Csak úgy csendben jegyzem meg, hogy jó magyar módjára természetesen rögtön a "miért nem lehet betartani a szabályokat" mechanizmus indul be és nem az, hogy nem "úri szeszélyből" van elrendelve a szmogriadó pl..hanem az emberek egészségének védelme érdekében! ( Többek közt öregek, asztmások, betegek, kisgyerekek..stb..stb)

Megjegyzem: amikor a MÁV csak úgy leállt a dolgozói sztrájkjog gyakorlása miatt ..akkor sem jutott le Százhlombattára Péter avagy Pál:(
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2009.01.13 11:24:12)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Kedves Kálmán!

Maximálisan egyetértek minden szavaddal.
De nézzük már meg, hogy János ötletei hogy valósíthatók meg.
Mondjuk Péter az Akácfa utcában felkel (mert ott lakik a szerencsétlen) és kitörli a csipát a szeméből, a napi reggeli dolgai után elindul és megkeresi az autóját, mert mondjuk Százhalombattán dolgozik. Amikor végre rálel, beül és elindul. Megyis 3-4 háztömböt, amikor a rend hűséges őre megállítja és megbünteti 100 000 forintra.
Hogy merészel kocsiba ülni, amikor a bejövő utakon ki van táblázva, hogy csak a páratlan számú autók közlekedhetnek?
Péter így járt. És nézzük, hogy járt Pál.
Pálnak be kellett mennie a Markó utcába a bíróságra. Ameddig a tárgyalás tartott, bevezették a szmogriadót és az egyébként mondjuk Zebegényben lakó Pál erről semmit nem tud, Beül a kocsijába és a többi már ugyanaz, mint Péter esetében. Honnan tudhatná Pál, hogy az okosok 13 órakor így döntöttek? (mert akkor is dönthetnek ilyen bölcsen).
Néha a jó szándék viszi halálba a dolgokat. Van ez a hülye Levegő munkacsoport és annak kappanhangú vezetője nagyon sok alkalmat kap a médiában és a hivatalos szerveknél. Az ő hülyeségeiket többször veszik figyelembe, mint az épeszű ötleteket.

Kedves János!
Péter, vagy Pál helyébe mit tennél?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2009.01.12 20:43:10)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Üdvözöllek János!
De jó, hogy megnyitottad ezt a topikot, mert pont ezt terveztem mielőtt bekapcsoltam a gépem!
Igen nyertél!
Én megint csak nem értek veled egyet! Én mindent csak kritizálok.
Miért is?
Először is mint ahogy írod, a mai hírekben is folyamatosan azt hallom, hogy ezek a budapesti löttyedt seggű puhányok nem képesek lerakni a gépkocsiaikat, ezért közvetlenül is felelősek a helyzet kialakulásáért. És szégyellhetik magukat! Könyörgöm akasszuk fel őket!
Azért gondoljuk végig a mai ember mindennapjait azt a folyamatot, melyre az életvitele épül.
Tegyük fel neked nincs szükséged a gépkocsira és ezért inkább BKV-val mész be a III.kerületből az VI.kerületi hivatalba. Az út kb. 8 km, oda vissza 16 km. Ez gépkocsival
( Szuzuki) 302 Ft-ba kerül. Amortizációval 446 Ft. Ha BKV jegyet veszel mert tényleg rendes ember vagy, akkor ezt mindjárt 1120 Ft-od bánja.
Tehát az eső kifogásom.
Ha Demszky és csapata meghozta ezt a rendelkezést, akkor azokon a napokon legyen ingyenes a BKV.
De most nézzük azt, hogy betartod a Demszky féle kiáltványt és rászánod ezt a kis összeget.
Bemész a boltba ellátmányt vásárolni. Tej meg kenyér van, hiszen az közszükségleti cikk, de a polcok konganak az ürességtől. Nincs keksz, cigaretta, rágógumi, elem a fényképezőbe, cipőfűző…stb.
Az újságosnál nincs hírlap, mert azt nem a Posta szállítja, hanem egy alvállalkozója.
A hivatalba beérve közlik, hogy ma nincs ebéd, mert az ebédszállító vállalkozó autója páratlan rendszámú. Hideg van a teremben, mert a szervizesek nem érnek ki, mert a rendelkezés nem tesz különbséget a gépkocsik között.
( nem is tehet!)
Még az orvosoknak sincs felmentése. Pedig elég életszerű, hogy a sebész orvos barátomat épp a bokarugdosási bajnokságunk közben hívják be egy sürgős műtétre.
Vagy a saját példám. Szerdán kitűzött átadása van egy nagy munkának.
Ilyenkor van a legnagyobb hajtás.
Jelenthetünk akár vis majort is, de akkor csak két hét múlva tudjuk átadni, vagyis tolódik a bevételünk is.
De ezzel egy időben nem hivatkozhatok sehol arra, hogy azért nem tudok adót fizetni mert nem sikerült időre pénzhez jutnunk. Ki fizeti meg így a gazdaságban keletkező kárt, amit a világválság és a gázválság már megalapozott.
Apropó! Gázválság!
Ügye azt senki nem fejtegette, hogy az időjárási viszonyok és a gépkocsi közlekedés egy tényező, de az erőművek átállása olajra-pakurára, a sok családi ház szén és fatüzelésre váltása mekkora szorzóval lépett be a magasnyomású légállapoti mutatókhoz?
Nézd meg Nyíregyháza esetét!
Nyíregyházán kb. 15 perc alatt tudsz keresztülmenni autóval.
Talán az új üzletközpont előtti lámpánál kell várni egy kicsit, de ott is inkább azért mert össze is szűkül az addig két sáv.
De Nyíregyháza szmog ( szálló por ) értéke, annyi volt mint Budapest-é!
Európában mindenhol megdőlt ez a fajta levegőtisztítási modell!
Ott ahol ezt tartósan alkalmazzák ( Athén ) ott mindenkinek két autója van!
Összefoglalva: én azt el tudom képzelni, hogy aki csak arra használta a kocsiját, hogy bejárjon vele dolgozni, vagy elmenjen bevásárolni, kirándulni, szórakozni, az eshessen korlátozás alá, hiszen van mérlegelési esélye.
Ugyan akkor azok akik a mindennapos életvitelünket szolgálják, azokat ne korlátozzuk, hanem lehetőségük szerinti belátásukra bízzuk, hogy használják az üzemi járművüket vagy sem, mivel az ebből eredő károk nem csak az övék, hanem mindannyinké!
Ez csak egy része amit gondolok, de talán lesz időm leírni a többit is, ha nem fulladok meg!
Isten Veled!!!!!
Kálmán
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Papp János (2009.01.12 18:19:16)
 
[Válasz]
Ugrás: