PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Somos András

[Hozzászólások száma] 442 [Összpontszám] 235 [Sikeresség] 53

hozzászóló

Akkor csapjunk a lova(go)k közé: bizonyára mindenki hallotta/olvasta Medgyessy Péter országértékelő beszédében hogy "MÁRCIUSTÓL 25%-KAL CSÖKKEN AZ INTERNETELÉRÉS KÖLTSÉGE". Véleményem szerint ezt valószínűleg IHM-es berkekből "tették elé" - sajnos azonban úgy tűnik hogy csak a Matáv újabb marketingakciójáról van szó, ugyanis a jelenlegi információim szerint gyakorlatilag szinte kizárólag ez a cég jár jól a változásokkal. De lehet hogy én nem látom jól a dolgokat: győzzetek meg, hogy van realitása annak (mármint realitása persze hogy lenne, nagyon is, de vajon alapja van-e?) amit MP mondott??? És az "illetékes elvtársak" HOGYAN látják MEGVALÓSÍTHATÓnak EZt A NYILVÁNOSAN ELHANGZOTT ÍGÉRET-et???
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Juhász László

[Hozzászólások száma] 913 [Összpontszám] -365 [Sikeresség] -40

hozzászóló

Kedves Fórumtársak!

Talán ideje elővenni a témát, ha lehet mindjárt egy petíció aláírásával.........én ezt tettem.

Tisztelettel: Juhász László, Szeged
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Somos András (2003.02.25 20:30:34)
 

 

Borza István

[Hozzászólások száma] 358 [Összpontszám] 111 [Sikeresség] 31

hozzászóló

A jelenlegi választási-eredmény nyilvántartás is számitógépesitett és még soha senki nem volt lépes feltörni.Számtalam állami hivatal Országgyülés,kormány,Alkotmányédelmi Hivatal,a teljes ingatlannyilvántartás sőt a bankredszer müködése,pénzintézeti számláink stb rendszere sem adta meg még magát soha.
A hacker-veszély bulvárosan tuldramatizált :))) Filmekben ugye a nyomozócsapatok alkalmaznak egy-két komputerest,akik semmi pillanat alatt áttörik a tüzfalakat és megállapitják adott bankkártyát használták-e :)) belenéznek a köztéri felvételekbe Nos EZ CSAK FILM :))) valójában lehetetlen.....
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Id. Berecz Norbert (2014.03.29 18:27:09)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Kedves István!
A mai Magyarországon addig sem jutottunk el, hogy szavazni lehessen az interneten. Még meghekkelné valaki a biztos eredményt.
Amíg fel lehet törni mindent, csak azt nem, amit nem akarnak, addig én maradok a hagyományos módszer mellett. Egy hekker pillanatok alatt meg tudja változtatni a vércsoportomat, ha akarja.
Persze jónak tartom az ötletet. Sok mindent meg lehetne oldani, csak hát az emberek sokféleségét nem lehet nem figyelembe venni.

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2014.03.29 18:33:36

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Borza István (2014.03.29 12:34:28)
 

 

Borza István

[Hozzászólások száma] 358 [Összpontszám] 111 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Fel lehetne tenni az internetre adott ember fix EÜ tényezőit is a : vércsoport,kronikus betegségek,allergia ,kockázati tényező és sokmindent,például hogy halála esetén donáció lehetséges-e vagy megtagadja stb.
Nem pusztán az ugynevezett betegut amit ÉN a páciens persze hogy elérhetek,hanem az összes gyógyitásra feljogositott dáktor is megteheti belenézhet.Ha eszméletlen is a páciens de nála van a TAJ szám esetleg azonositásra elég adatai,akkor meg lehet kezdeni a gyógyitást mert a COMPUTER tájékoztatja a személyzetet. Gyorsul az informálódás illetve az egyszer már rögzitett állandó adatokat / vércsoport / nem kell ujra és ujra megvizsgálni.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2014.03.26 22:12:42)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Nagy Zoltán 0018 írta:
V É G R E megteremtette az Országgyülés annak jogi lehetőségét hogy egy ember pardon paciens betegutja,EÜ-adottságai stb számitógépesen az orvosszakma által teljeskörüen elérhető és HASZNOSITHATÓ lesz.
Az ügyfélkapun keresztül Te is meg tudod nézni a saját betegéletutadat. Javaslom, tedd meg, és próbáld meg kitalálni, hogy milyen segítséget kaphat a mentő, a házi- és szakorvos a betegéletutad olvasásával. Jó esetben azt, hogy milyen gyógyszereket váltottál ki. Vizsgálati eredményeket nem tartalmaz a betegéletút. Az így elérhető adatok biztosan hasznosíthatók valamilyen célból, de az is biztos, hogy a beteg megfelelő kezelését nem segíti elő. :-)


Az azért "beszédes" , hogy ki milyen gyógyszereket szed, legalábbis az orvosnak szerintem erre az adatra van szüksége leginkább.Tudomásom szerint vizsgálati eredményre lehet többféle gyógymódot is alkalmazni, inkább annak nincs jelentősége a Doktor szemszögéből nézve. Miből gondoltad, hogy a vizsgálati eredménynek lenne ott a helye, és ki írta még itt rajtad kívűl ezt?

Egyébként a gyógyszetek feltüntetése az én meglátásom szerint kettős célt szolgál. Legalábbis nekem logikusnak tűnik, hogy van egy nyílvántartás ahol nyomon lehet követni, a súlyos állami pénzekkel támogatott gyógyszerek útját. Nem mindegy, hogy valaki csak az adófizetők pénzét teszi zsebre az államkasszából, vagy ténylegesen a rászoruló kapja a megfelelő gyógykezelés formájában.

Miből gondoltad, hogy Borza Istvánnak szüksége van arra a tájékoztatàsra, hogy ő maga is megnézheti az életútját? Én hozzászólását olvasva nem mertem volna feltételezni hogy erről nincs tudomása, következésként nem írtam volna neki egy olyan mondatot ami feltételezi ez irányú ismeret hiányát. Konkrétan idézem tőled a neki írt mondatot, amiben valahol benne van "te ezt még nem tudod":
""Az ügyfélkapun keresztül Te is meg tudod nézni a saját betegéletutadat. Javaslom, tedd meg,...."""
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Nagy Zoltán 0018 (2014.03.26 12:07:47)
 

 

Nagy Zoltán 0018

[Hozzászólások száma] 1678 [Összpontszám] 1055 [Sikeresség] 63

hozzászóló

V É G R E megteremtette az Országgyülés annak jogi lehetőségét hogy egy ember pardon paciens betegutja,EÜ-adottságai stb számitógépesen az orvosszakma által teljeskörüen elérhető és HASZNOSITHATÓ lesz.
Az ügyfélkapun keresztül Te is meg tudod nézni a saját betegéletutadat. Javaslom, tedd meg, és próbáld meg kitalálni, hogy milyen segítséget kaphat a mentő, a házi- és szakorvos a betegéletutad olvasásával. Jó esetben azt, hogy milyen gyógyszereket váltottál ki. Vizsgálati eredményeket nem tartalmaz a betegéletút. Az így elérhető adatok biztosan hasznosíthatók valamilyen célból, de az is biztos, hogy a beteg megfelelő kezelését nem segíti elő. :-)

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2014.03.26 12:08:23

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Borza István (2014.03.26 09:14:51)
 

 

Borza István

[Hozzászólások száma] 358 [Összpontszám] 111 [Sikeresség] 31

hozzászóló

V É G R E megteremtette az Országgyülés annak jogi lehetőségét hogy egy ember pardon paciens betegutja,EÜ-adottságai stb számitógépesen az orvosszakma által teljeskörüen elérhető és HASZNOSITHATÓ lesz. Állitólag év végéig minden elérhető adatot felvisznek.
A TAJ szám alapján a mentő,a házi és szak orvos és akármilyen orvos azonnal tájékozódhat és rengeteg vizsgálat ilymódon fölöslegessé válik.
Ez jó hir.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Mesh: önszerveződő rádiós hálózat Bevezetés: a probléma

...Talán mondani sem kell, hogy a HeniNet ideális terep lehet a Mesh típusú hálózat vagy hálózati szegmens kiépítésére ill. működés közbeni tanulmányozására.

2003 március 20
Tölgyesi János MTA-ELTE Kommunikációelméleti Kutató Csoport
http://members.chello.hu/tolgyesi/wlan/jozsimesh/radiosroute.html

....A finn megoldásban három szoftver komponens együttműködéséből áll elő a dimamikus mobil routolás. ... A HeniNet project keretében megvalósítható demo rádiós gerinc jó alkalom lehetne arra, hogy a gyakorlatban is tanulmányozni lehetne pl. a finnek által létrehozott mobil routoló rendszert
....
A fenti problémakör kidolgozása során, részben azt megelőzően számos ajánlás tervezet (RFC draft és RFC született. A teljesség igény nélkül ezek közül néhány:
RfFC 2002: IP Mobility Support
RFC 2003: IP Encapsulation within IP
RFC 2004: Minimal Encapsulation within IP
RFC 2006: Applicability Statement for IP Mobility Support
RFC 2006: The Definicions of Managed Objects for IP Mobility Dupport using SMIv2
RFC 2344: Reverse Tunneling for Mobile IP

A fenti megközelítések egyrészt elsősorban a katonák igényeit próbálták megfogalmazni és a konkrét rendszerben megvalósítani. A MosquitoNet neve is arra utal, hogy a dzsungelben, a terepen a rádiós, mobil laptop eszközzel felszerelt résztvevő be tud lépni a "home" hálózatába úgy, hogy a más célból kiépített infrastruktúra lehetőségeit használja.

Az Ad Hoc hálózatok routális problémái
.... az ilyen hálózatokban egyre nagyobb számban vannak olyan résztvevők, akik nem birtokolják a szükséges hálózati ismereteket, a rádiós csomópontok megfelelő kialakításához és üzemeletetéséhez szükséges speciális, pl. routolási tudnivalókat.


Magam a kernel-aodv_v2.0 elnevezésű implementációt vettem kissé szemügyre.

Az implementáció Linux alatt Intel és ARM processzorokon fut. (pl. ARM-based PAD-s iPaq, ha installálva van rajta Linux és rendelkezik egy rádiós interfésszel, pl. ZCom xi825 WLAN card ).

A module lefordítása és betöltése azonban csak az első lépés az AODV megismerése felé. Ez éppúgy, mint más mobil vagy rádiós hálózati routolást végző rendszerek, csak olyan környezetben tanulmányozhatók, ahol legalább minimális mértékben kiépíthető a megfelelő teszt környezet. Adott esetben ez olyan csomópontokat jelentene, amelyek rendelkeznek WLAN interfészekkel és el tudják érni egymást a rádiós csatoló eszközök útján.

A HeniNet ideális lehet ilyen teszt környezethez.

Az AODV routing protokol működésének ismertetése
Ad Hoc On Demand Distant Vector routing protocol, röviden AODV

Az AODV routing protokol, mobil hálózatok céljaira készült.

Az elnevezésében szereplő On Demand kitétel azt jelenti, hogy akkor épít útvonalakat két csomópont, node között, HA arra egy forrásként, vagy kibocsátóként (source) fellépő résztvevőnek igénye van.

Hálózat építés AODV routing protokol alapján: egy célszerű gyakorlati megvalósítás
A rendszer valamennyi komponense Open source és szabadon hozzáférhető.

Természetesen ez a rendszer még nem végleges és kiforrott változat. Vannak korlátai, és gyenge pontjai. Ilyen pl. az, hogy feltételezi, hogy a környezetében megbízhat, tehát nem alkalmaz semmilyen azonosítást vagy beléptetést a userek és az új nodeok vonatkozásában.


Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2014.03.18 06:48:44

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Teklits Ilona (2003.08.14 12:23:08)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Bognár Attila írta:Vajon hol tarhat MA ez a jó 7 éves kezdeményezés?
"Sikertörténet", "vegetálás" vagy "R.I.P" lett a sorsa?
Teklits Ilona írta:Egy új kezdeményezés.

Januártól indul a HeniNET
Újszerű önszerveződő internetszolgáltató hálózat kiépítését tervezi két nonprofit szervezet. A HeniNET-re keresztelt projekt valószínűleg heves vitákat fog kiváltani, alaposan keresztbe tehet ugyanis az internetszolgáltatóknak.

Újszerű, az eddigi koncepciókkal teljesen szakító internetszolgáltató hálózat létrehozását tervezi jövő év ((2004)) januártól a Linux-felhasználók Magyarország....A HeniNET (Hálózati Elérés a Nonprofit Internetért)....A HeniNET felépítése egyszerű: kell hozzá egy önszerveződő csoport (elég három ember, például két szomszédom és én), egy a szabad sávszélességét ingyen a csoport rendelkezésére bocsátó cég, intézmény, valamint a HeniNET által biztosított szoftver- és hardvercsomag.

Nem árt persze némi tanácsadás sem, amelyet azonban a HeniNET stábja bárkinek szívesen megad. A működési elv sem sokkal bonyolultabb:....eszközök segítségével a csoport valamennyi tagja számára elérhetővé válik.
A tervek szerint mindezt drót nélküli technikával fogják megoldani -

derül ki Novák Géza, a projekt vezetőjének szavaiból. Magát a technológiát a következőképpen kell elképzelni: az internet-hozzáféréssel rendelkező vállalat, "intézmény" szerveréről kapacitást szednek le, amelyet feljuttatnak egy a tetőn elhelyezett antennára, ahonnan azt "szétlövik" a csoport tagjainak. Utóbbiak egy speciális ketyerével fogják a jeleket.
A költségekkel kapcsolatban a HeniNET-csapatnak nincsenek pontos számításai, annyi azonban bizonyos, hogy azok alacsonyabbak lesznek a "hagyományos" internetezésnél.


Találtam az idexfórumon egy kapcsolható hozzászólást:


kplaszlo 2006.01.12 09:12:16 ©
1237>Miért nem csináljuk meg? Tetszik nagyon!
BD> Szerinted miért? Volt már erre póbálkozás, az is elhalt mélyen....

Projekt volt, amiről konkrétan tudunk (Heninet). 2002-ben indult. 2003 végére elfogyott a pénz, nem sokkal később teljesen leállt a projekt. Közben kisebb pilot-okat vagy inkább deszkamodelleket összeszögeltek, a technológiát összereszelgették, terepen működő rendszerekig (field trial) viszont már nem jutottak el. A büdzsé cirka 10 mila volt, amit alapvetően eszközökre költöttek, kidolgozásra nem. Valószínűleg a non-profit alapon bevont kidolgozókra alapozó projektezés volt a kudarc oka.

Heninet projekt honlapja (én nem tudom megnézni a linket, ezt írja ki : ""A kiszolgáló (cím: www.heninet.hu) nem található, mivel a DNS-keresés nem sikerült. ....")


Egy kudarc nem mond semmit! Meg kellene próbálni más felállásban összehozni egy újabb projektet, és elkerülni a Heninet projektszervezésében látott buktatókat. A cseheknél szó szerint zsebpénzből szögelnek össze civilek ilyesfajta hálókat. Náluk sikeresek az ilyesfajta kezdeményezések.

A mesh wireless működtetésében mindenki a saját node-jáért felel, ez a téma lényege, ha a szolgáltatói modellt nézzük (elosztott operátori kompetencia). Ha egy node letérdel, attól a szomszédainak és a teljes hálónak a működése még nem sérül, mert a wireless mesh-ben akkora a redundancia, hogy akár a node-ok felének-kétharmadának kiesését is kibírja a háló.....

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bognár Attila (2011.03.29 13:55:01)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Kapás Zoltán írta:Kinek fáj az igazság annyira, hogy hozzászólás nélkül osztályoz? De ez legyen a legnagyobb öröme az életben!

2003.12.01 10:18:30
Menyhért Péter
Kedves Zoltán!
Ne izgasd magad a pontozás miatt, nem jelent semmit.
Sokáig én is azt hittem, hogy valamilyen közvélemény index lehet ez, de sajnos rá kellett hogy jöjjek: ez a rendszer erre nem alkalmas.
Sajnos a témához nem tudok szólni, mert nem vagyok érintett, és nincs információm sem.
Mindenesetre a harcodhoz sok türelmet és nyugodtságot kívánok.
Üdv menyus
Előzmény: Kapás Zoltán (2003.12.01 07:05:43)

2003.12.02 11:08:18
Kőrösi László
OFf
Nem tudom ki volt az, de támogatnék egy olyan módosítást, mely szerint mínusz pontot csak az adhat, aki reagál is a negatívan értékelt véleményre.
ON
Előzmény: Kapás Zoltán (2003.12.01 07:05:43)


2003.12.02 11:37:02
Faragó Kálmán
Kedves Zoltán!
Teljesen egyetértek #4-el.
De ne aggódj, vannak ilyen név nélküli pontozóbírák. Arról ismered meg őket, hogy ész nélkül tüzelnek mindenre (tök mindegy, hogy miről írsz).
Én az árnyékom megnevezést adtam nekik.
Nekem már van árnyékom: Almassy Mia.
Szegény Mogyorósi Zsuzsát bántottam meg egy "műváddal". Az árnyékom azonnal rárepült és bemutatkozott. Azóta van még egy árnyékom, majd csak bemutatkozik, bár ennek kicsi a valószínűsége. Ez nem az a típus. Mitől válna olyan bátorrá, hogy még a nevét is vállalja?
Ne izgassad magad. A pontszám pont annyit ér, mint amennyit Menyus írt róla.
Üdv: Kálmán
Előzmény: Kapás Zoltán (2003.12.01 07:05:43)


2003.12.02 17:00:52
Kapás Zoltán
Nem igazán zavar a dolog, mint mondottam ez legyen a legnagyobb öröme az életben!
Csak furcsállom, hogy elbújik, sunyi, alattomos féregnek tartom az ilyet. Nem is érdemel több szót!


Én nem értem ezt a csoportos megalkuvást! Ha a pontozósdira jellemzők,márpedig jellemzők a leírtak, mi keresnivalója van Kormány portálon? Olyan mint a kutya trutyi az utcán. Nem méltó egy komoly laphoz.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kapás Zoltán (2003.12.01 07:05:43)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló


Különös összefüggéseket lehet feltételezni , ha valaki kicsit mélyrehatóbban olvasgat un. spam színvonalon nyilvánosságra hozott írásokat blogokban.
s ezeket összeveti postafiókjába érkező email-ekkel (levélszemétből kihalászott adatokkal).Ez egy blogban olvasható, az írás azt próbálja elhitetni, hogy maga a szerzője technikai zseni, mindenkinél jobban ért a felvetett témához. A történet - amibe a beteges önimádat bele van építve - alapjában eszelős, állítása indokolatlan , sötét összeesküvés elmélethez hasonlít.

http://mailbox.blog.hu/2008/09/22/komoly_tamadas_kozep_afrikabol#c12494347
Komoly támadás Közép-Afrikából
2008.09.22. 12:17 | Mailbox műhely |
Nos, hadd tegyünk egy kis kitérőt, nagyon mélyen beavatva benneteket az üzemeltetés fáradságos munkájába.

Történt egyszer, hogy gyanúsan nagy népszerűségnek kezdett örvendeni a szolgáltatásunk bizonyos országokból, úgymint Elefántcsontpart, Burkina Faso, Nigéria, Benin, Ghana (így írjuk ezt egyáltalán magyarul?), és még egy pár, hasonló széleségi és hosszúsági körön elhelyezkedő országból.

Az alábbi adatok a májusi forgalom alakulását mutatja Nigériából, egészen pontosan Lagos-ból.

Utánajártunk, mi is a nagy népszerűségnek az oka, mert nem feltétlenül tartottuk életszerűnek, hogy egy magyar nyelvű szolgáltatás ennyire népszerű legyen Afrikából, no és persze arról sem hallottunk, hogy pár ezer fős internetező tömeg kivándorolt volna szafarizni, vagy csak napozni, mobil-internettel, több hónapra.

Kiderült, hogy a huncutok felfedezték, elég egyszerű a regisztrációs mechanizmus, még az angolul nem tudóknak is, és elkezdték százával regisztrálni az email címeket. Ezekről aztán az úgynevezett nigériai csalások százait indították el gyanútlan emberek felé. Erről majd később mesélünk részletesebben, szemezgetve az elképesztőbbnél elképesztőbb levelekből.

Szépen látszik a forgalmi görbén, milyen szintre emelkedett a lagos-i felhasználás, és mikor avatkoztunk be először. Az is látszik, hogy a megváltozott rendszer gyengeségét pár napon belül ismét megtalálták, majd az újbóli beavatkozásunk után a forgalom elmúlik, mint a másnaposság. A mai állapotra azóta sincs válaszuk a nem igazán kedvelt csalóinknak.

A Lagos-ból (és még vagy 40 más helyszínről) regisztrált email címeket könnyen azonosítottuk, és nem csak a fiókokat zároltuk, hanem más speciális védelmi mechanizmust is bevetettünk a felhasználási feltételeknek nem megfelelő használat miatt.

Az elhárítás ideje alatt feltűnt egy nagyon érdekes tény. A címek regisztrációját nem automaták végezték - ezt megakadályozza a regisztrációnál alkalmazott robotkép - hanem hús-vér emberek. Leültek a gép elé, és folyamatosan regisztráltak. Találtunk olyan hálózati azonosítót (IP cím), ahonnan három napig 4-5 percenként megállás nélkül regisztráltak. Talán három műszakban dolgoztak a rosszindulatúak, egymást váltva, kifulladásig, talán 1 cent/email cím fizetésért.

Hogyan tudja pl. pontosan meghatározni a helyszínt? Ám legyünk jóhiszeműek, bár a blog író személye abszolót leinformálhatatlan (szóban forgó webhelyre való tekintettel).
Tételezzük fel, hogy igaza van. Ez esetben a "rosszindulatóak" kijelentés inog meg alaposan,mert ha tudjuk, hogy afrikai országokban jelen információk szerint írni-olvasni azok tudnak, akik oda vittek országonként kb. 3-3 számítógépet, azt sem úgy vették, hanem valami jótékonysági civil szervezet adományozta : amerikai családok lomtalanítás alkalmával kimustrált gépeit.... Az jutott eszembe, hogy a folyamatos regisztrálás napokon át ugyan arról az IP-címről talán valami népösszeírás lehetett(?)

Azonban találtam valamit ami más oldalról cáfolja a rágalmat. A másik spem, amit egy másik blogból másolok ide, számomra elfogadható kommenttel is illette azt. Azért másolom ide, mert ehhez hasonló tartalmú leveleket én is kaptam:

"E-mail címlista feketén, nagy tételben sürgősen eladó"

v, 08/10/2008 - 17:57
Árajánlatokat a szerkesztőségbe küldött levelezőlapon, "Magam válogattam" jeligére küldhetnek.

...Valami hasonló szöveggel hirdethetnénk a következő ajánlatot, amit természetesen egy kéretlen levél (SPAM) formájában kaptam ma:

"Tisztelt Hölgyem/ Uram!
Megrendelhetõ nálam az alábbi email címlista:

- 200.000 magyarországi vállalkozás email címe, tetszés szerinti
csoportosításban (összesítve, illetve számos kategória külön is).
- 800.000 magyarországi magán email cím.

Továbbá el tudom vállalni az email kampány lebonyolítását (kiküldés), valamint tudok ajánlani email címeket gyûjtõ, valamint hírlevél kiküldõ
programot.

Valamennyi címlistát idén, 2008. januárjában allítottam össze, a hibaszázalék mindössze 5-10 százalék, vagyis aktuálisabb, mint szinte valamennyi más hasonló adatbázis.

Természetesen részletes tájékoztatót is küldök, illetve válaszolok bármilyen felmerülõ kérdésre. Email címem: mlnrzsolt[kukac]yahoo.com

Üdvözlettel,

Molnár Zsolt"

Most már értem azt a sok naiv levelet, amit kéretlenül küldenek, arra hivatkozva, hogy az Interneten vásárolt listára küldték, így teljesen "szabályos" a megkeresés. Persze hivatkoznak a 2001. évi CVIII. törvényre is, amit ha elolvastak volna, mielőtt megvettek illegálisan egy ilyen adatbázist, akkor ... már mindegy.

Válaszul csak annyit írtam, hogy remélem az én címem nincs a listában, és nem kapok akkor több ilyen kéretlen levelet.
Kértem, hogy tartózkodjon az eddigi szabálytalan gyakorlattól, és próbáljon szabályosan építeni címlistát.


[Válasz] [Idézet]
 

 

Bognár Attila

[Hozzászólások száma] 8731 [Összpontszám] 6190 [Sikeresség] 71

hozzászóló
Offline

Vajon hol tarhat MA ez a jó 7 éves kezdeményezés?
"Sikertörténet", "vegetálás" vagy "R.I.P" lett a sorsa?
Teklits Ilona írta:Egy új kezdeményezés.

Januártól indul a HeniNET
Újszerű önszerveződő internetszolgáltató hálózat kiépítését tervezi két nonprofit szervezet. A HeniNET-re keresztelt projekt valószínűleg heves vitákat fog kiváltani, alaposan keresztbe tehet ugyanis az internetszolgáltatóknak.

Újszerű, az eddigi koncepciókkal teljesen szakító internetszolgáltató hálózat létrehozását tervezi jövő év ((2004)) januártól a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete (LME) és a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) - tudta meg lapunk. A HeniNET (Hálózati Elérés a Nonprofit Internetért) "művésznévre" keresztelt, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) által tízmillió forinttal támogatott hálózat elméletileg minden internetezni vágyó számára nyitva fog állni, fő jellegzetessége ugyanis az önszerveződés lesz. A hálózat alapjai a kis felhasználói csoportok lesznek, amelyek - a HeniNET stábjának támogatásával - maguk végzik majd a netezéshez szükséges eszközök telepítését és működtetését.
Prágában már működik hasonló rendszer, a mára komoly népszerűségre szert tett GuerillaNET (e hálózat ihlette meg egyébként a HeniNET ötletgazdáit is), amelynek legfőbb célja a monopolista távközlési szolgáltató (Cesky Telecom) által diktált borsos árak letörése volt.A HeniNET felépítése egyszerű: kell hozzá egy önszerveződő csoport (elég három ember, például két szomszédom és én), egy a szabad sávszélességét ingyen a csoport rendelkezésére bocsátó cég, intézmény, valamint a HeniNET által biztosított szoftver- és hardvercsomag. Nem árt persze némi tanácsadás sem, amelyet azonban a HeniNET stábja bárkinek szívesen megad. A működési elv sem sokkal bonyolultabb: a cég, intézmény felesleges sávszélessége a HeniNET-eszközök segítségével a csoport valamennyi tagja számára elérhetővé válik.
A tervek szerint mindezt drót nélküli technikával fogják megoldani - derül ki Novák Géza, a projekt vezetőjének szavaiból. Magát a technológiát a következőképpen kell elképzelni: az internet-hozzáféréssel rendelkező vállalat, intézmény szerveréről kapacitást szednek le, amelyet feljuttatnak egy a tetőn elhelyezett antennára, ahonnan azt "szétlövik" a csoport tagjainak. Utóbbiak egy speciális ketyerével fogják a jeleket. A költségekkel kapcsolatban a HeniNET-csapatnak nincsenek pontos számításai, annyi azonban bizonyos, hogy azok alacsonyabbak lesznek a "hagyományos" internetezésnél. Egyrészt ugyanis nem kell a szolgáltató díját fizetni, másrészt pedig minden költség megoszlik.
Novák becslései szerint a teljes - egyszeri - költség négy és negyvenezer forint között mozoghat. Kérdés persze, hogy minderre mit lépnek a szolgáltatók.
"Az Axelero minden, az internet elterjedését elősegítő kezdeményezést üdvözöl, bár én személy szerint szkeptikus vagyok az olyan szerveződésekkel kapcsolatban, mint a HeniNET" - felelte lapunk érdeklődésére Drajkó László, a legnagyobb hazai internetszolgáltató, az Axelero vezérigazgatója. "Hisz az alkalmazott technológián túl kérdés például, hogy a kapacitását megosztó intézmény, cég jogilag internetszolgáltatónak minősül-e. Amennyiben igen (e kérdésben a Hírközlési Főfelügyelet az illetékes), akkor viszont eleget kell tennie a szigorú törvényi szabályozásnak. Kérdéses az is, hogy az internetszolgáltatókkal kötött szerződések engedélyezik-e a kapacitás továbbadását, nem is beszélve az ügyfélproblémák kezeléséről." Drajkó arra is felhívja a figyelmet, hogy az ingyenes szolgáltatók elmúlt években tapasztalható megjelenése nem mozdított jelentősen a hazai internethasználat mértékén.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Teklits Ilona (2003.08.14 12:23:08)
 

 

Szedlay Péter

[Hozzászólások száma] 7 [Összpontszám] 13 [Sikeresség] 186

hozzászóló

Idézet a HWSW szakmai honlapról:
Fizess vagy pihenj!

A most bevezetésre kerülő díjcsomagok azonban a legtöbbeknek valószínűleg elveszik a kedvét a vándorlástól, hiszen akik már korábban is rendelkeztek ADSL-szerződéssel, belépési díjat kell fizessenek, illetve nem vonatkoznak rájuk az új belépőket csábító kedvezmények. A HWSW úgy értesült, hogy november 1-től a T-Com nagykereskedelmi ADSL-díjcsomagjai esetében különböző konstrukciókat szab majd meg az új belépők, illetve a szolgáltatót váltók számára.
Kérjük segítsd munkánkat!
Kedves Olvasónk, segítse munkánkat kérdőívünk kitöltésével! A kitöltők Playstation 3-at nyerhetnek.

Az számít majd új belépőnek, aki a telepítési telefonszámon a szerződéskötést megelőző 3 hónapban nem rendelkezett ADSL-előfizetéssel. Az eddig leginkább vonzó akciós feltételek, mint a 0 forintos belépési díj és a bizonyos esetekben akár több hónapos 0 forintos havidíj csak az új előfizetőknek járnak majd. Akinek volt már szélessávú kapcsolata, csak kedvezőtlenebb feltételekkel szerződhet a szolgáltatókkal: 20 ezer forint körüli belépési díjra és kedvezmények nélküli konstrukciókra kell számítania.

November 1. után tehát ha egy ADSL-előfizetőnek megtetszik egy másik szolgáltató díjcsomagja, csak akkor tud kedvezményes feltételekkel átváltani rá, ha 3 hónapra lemond a szélessávú internetről. A 3 hónapos pihenő után az ügyfél már új belépőnek számít, és vonatkoznak rá a kedvezményes feltételek. Így ha valaki nem elégedett a szolgáltatással, esetleg annak árával, és szeretne máshová szerződni, kiesésmentes szolgáltatóváltás helyett három hónapos kényszerszünetre kell felkészülnie.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Nagy Zoltán 0018

[Hozzászólások száma] 1678 [Összpontszám] 1055 [Sikeresség] 63

hozzászóló

"Sajnos a szolgáltatóváltásra is használják a büntető árakat. "

Milyen büntető árakra gondolsz? Ha már nem köt hűségnyilatkozat a szolgáltatódhoz, akkor semmilyen hátrány sem ér, ha felmondod a szerződést. Az új szolgáltató pedig nagy valószínűséggel még kedvezményt is ad, hogy vele szerződj (természetesen, egy újabb hűségnyilatkozattal).

Ilyen esetekben nem apolgári engedetlenség oldja meg a helyzetet, hanem a fogyasztók józan esze: ha valahol átvernek, hátrányos helyzetbe hoznak, akkor oda többet nem megyek. Egy össznépi összefogás nagy valószínűséggel sokat javítana a helyzeten, de a megvaólsítása nem egyszerű dolog. Ilyen jellegű összefogásra buzdító felhívás évekkel ezelőtt már volt. Talán Te is emékszel arra, amikor a francia tulajdonos viselkedése miatt a Dannon termékeinek a bojkottjára igyekeztek rávenni a népet.

Anyagilag nem érdekelt pár valszeg nem létezik. :-(
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szedlay Péter (2009.12.26 17:18:20)
 

 

Szedlay Péter

[Hozzászólások száma] 7 [Összpontszám] 13 [Sikeresség] 186

hozzászóló

Kedves Zoltán!
Sajnos a szolgáltatóváltásra is használják a büntető árakat. úgy hogy a profitmaximalizálás, szemben az ország érdekével- nevezetesen, hogy minél többan használják az INTERNET-et-biztosítva van.
Valamilye polgári engedetlenségi mozgalom oldaná meg talán a helyzetet, de ehhez olyan összefogás kellene, amelynek ma nem látom esélyét.
Talán valamelyik anygilag nem érdekelt parlamenti párt vállalhatná fel az ügyet?!
Üdvözlettel Péter
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Nagy Zoltán 0018 (2009.12.22 19:06:11)
 
[Válasz]
Ugrás: