PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Tóth Tibor

[Hozzászólások száma] 6 [Összpontszám] 3 [Sikeresség] 50

hozzászóló

Üdv Mindenkinek

Segítsen valaki, ha tud! Pontosan mit tehet meg a rendőr pl. egy közúti ellenőrzéskor és mit nem! Ill. mit tehetek én és mit tagadhatok meg, továbbá hogyan lehet igazam ha több közeg van jelen, míg én egyedül! Várom válaszaitokat, mert a kürnyékünkön "elszaladt a ló" a rend őreivel. Mindenekelőtt egy fontos infó: Nincs bajom a rendőrökkel, de amit itt művelnek az már durva! Segítsetek! Előre iS köszönöm. Tisztelettel
Tóth Tibor

U.i.:Jöhet tanulságos történet is!
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Szia Kálmán!
A mi fórumozó szakértő menyecskénk is válaszolt neked. Sajnos, hogy nem érti azt, hogy nem neked kellett volna megtudnod, hogy a diszpécser menyecske hol ül, hanem a diszpécser menyecskének kellett volna mielőbb megtudni, hogy te hol ülsz az autóban.
A mi fórumozó menyecskénknek azonban csak linkelési, idézési hiánybetegsége van, olyanok nem jutnának eszébe, hogy a legjobb jóindulatú ember, aki valóban segíteni akar, úgy meg van rémülve, hogy el nem tudja mondani, hogy melyik város Petőfi utcájáról van szó. Na ekkor mi van?
Eddig legalább ilyen esetekben be lehetett azonosítani a helyet olyan kérdésekkel, hogy lát-e pl. a környéken kéttornyú templomot?
És valóban, akinek van helyismerete, máris küldi a mentőket, vagy tűzoltókat.
Nem mondom, hogy az új rendszer nem lesz működőképes, de egyenlőre én is úgy látom, hogy a helyismeret hiánya elvihet egy pár megmenthető embert.
Egyenlőre én úgy látom, hogy a "központi" diszpécser szolgálat arra jó, hogy nem kerül annyi pénzbe a rendszer, mint eddig. Az ügynek azonban el kell jutni a helyi végrehajtó szervekhez, mert a mentőt nem Battonyáról küldik Nemesmedvesre, hanem lehetőleg az esethez legközelebbi helyről. Csak, hát, nekik még egyszer tisztázni kell, hogy miért, hova kell menni?
Bejelentik, hogy Arlón tűz van. Eddig egy ózdi tudta, hogy hol van Arló. A Szombathelyen szolgálatban lévőnek mennyi időbe telik az, amíg kideríti, hogy melyik végrehajtó van legközelebb Arlóhoz?
Szóval komolyabb ez a téma annál, mint, hogy belinkelje a hozzáértő, hogy mibe kerül ez?
Remélem, hogy az igazi szakértők nagyon jól átgondolták ennek a rendszernek a létrehozását.

Ez a hozzászólás 2 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2014.08.09 22:39:30

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2014.06.08 09:59:39)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Sziasztok!
Ha feszegetem a határokat ide vág a mondanivalóm.
Múlt héten beállt a forgalom a Bécsi út és Vörösvári út sarkán, mert a lámpa nem váltott.
Egy idő után elfogyott a türelem és a piroson osontak át az elől levő autók.
Természetesen, aki a zöld jelzésen haladt az dudált és agresszív megnyilvánulásait fejezte ki a „szabálytalankodókkal” szemben.
Nem bírtam tovább, hívtam a 112-t.
Több percig csöngött, mire felvette egy marketing menyecske.
Elmondtam, hogy mi járatban vagyok, mire a számomra kezelhetetlen kérdés jött, hogy hol van a Bécsi út és Vörösvári út, melyik városban. Hát Budapesten. De melyik kerületben?
Kérdésemre kiderült, hogy a menyecske Szombathelyen ül egy központban.
Értem a szándékot, hogy koncentrálni, fejlődni, modernizálódni kell, de hol marad az ember? A személyes tapasztalat, a szaktudás?
Ismertem a régi diszpécseri központok működését.
A 112 a helyi kapitányságokra futott be helyzetérzékelés szerint. Ott egy rendőr vette fel a telefont, aki már látott ezt-azt, ismerte a területet és sok esetben az embereket is.
Csípőből tudták, hogy mi a teendő, sőt még azt is, hogy az adott helyen ki és mi várja a kiérkező egységet.
A tűzoltóságon és a mentőknél is szakemberek vették fel a segélyhívásokat. Előzetes szaktanácsot tudtak adni, hogy mit tegyen a betelefonáló, míg kiérkezik a segítség.
Nem tudom, hogy miként fog működni az új rendszer, de erős fenntartásaim vannak.
Egy biztos, hogy jelenleg jobb nem hívni őket, inkább a 104,105,vagy a 107-es számot, mert sok-sok időt spórolhatunk meg, de még életek is múlhatnak rajta, ha elfelejtjük a 112-es marketing központot.
http://index.hu/belfold/2014/06/03/szombathelyrol_probalnak_segiteni_egy_miskolci_balesetnel/
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Tóth Tibor (2003.08.27 07:35:44)
 

 

Dr. Bondár Elek István

[Hozzászólások száma] 1383 [Összpontszám] 1939 [Sikeresség] 140

hozzászóló

Lehet, hogy kicsit késő van, nemigazán értem a leírtakban lévő eseményeket. Gondolom, nem a volt határőr az, akire vonatkozik a vastagbetűs kitétel. A címen szereplő tolerancia pedig azt lenne hivatott hangsúlyozni, hogy mi olvasók meddig bírjuk elviselni a faszari kötekedéseket? Ebben akkor egyetértünk Magdolna!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2012.01.04 21:38:04)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

http://kuruc.info/r/2/90283/
Rokkantaknak fenntartott helyen álló rendőrautót fotózott, ugrott a forgalmija

Szombathelyen az óév utolsó napjainak egyikén reggel nyolc órakor a szinte teljesen üres Borostyánkő parkolóban a rokkantak számára fenntartott helyen állt egy rendőrautó. Farkas Zoltán nem volt rest ezt megörökíteni és közzétenni a legismertebb közösségi portálon.

- Azt sehol nem állítottam, hogy a rendőrök szabálysértést követtek el, de az mindenképpen visszataszító, hogy a rokkantoknak fenntartott helyen az autóban ülve beszélgetnek egy járókelővel, amikor a parkolóban összesen csak két Opel állt - teszi hozzá Farkas Zoltán.

A fiatalember hat éven keresztül határőrként szolgált, korábbi kollégáinak jelentős része pedig már a rendőrség kötelékébe tartozik.

- Amióta használom a Trabit, már többször igazoltattak, de eddig semmilyen szabálytalanságot sem találtak. Most ellenben hármat is, emiatt egyből ugrott az autó forgalmija, így könnyen előfordulhat, hogy a 31 éves járművet végleg kivonják a forgalomból.


Felmerült bennem egy gonosz kérdés: Lehet, hogy már többször is jogos lett volna a forgalmi bevonása, ám a rendőrségen méltányolták a korábbi ismeretségi kapcsolatot?

Véleményem szerint durva túlzás "botrányt" kreálni egy semmiségből. a képen jól látható, valóban szinte üres a parkoló, a rendőrautó mellett jobbról is balról is bőségesen van hely. Én még nem olvastam azt a törvényt, hogy a mozgássérültnek kötelező a neki fenntartott helyre parkolni. Azt gondolom, ha parkolásra jogosult érkezik abban az időben, nem lett volna hátrányára, ha a rendőrautó mellé parkolt volna a jelzés nélküli helyre.

A szabályok az emberért vannak s nem az ember ellen. Idézett esetben a szabályt kizárólag a rendőr ellen vetették be, s nem mozgássérült védelmére. Helytelen!Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2012.01.04 21:39:53

[Válasz] [Idézet]
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Kedves Károly!

Egyszer majd találok egy idevágó topikot, ahol az általad végiggondolt kérdést átbeszélhetjük. Mert ez ma már nem rendőrségi ügy.
Mondhatnánk, hogy akkor sem volt az, hanem a rendszerváltás törvényileg szabályzott megvalósítása volt. Mert megy a szöveg és sok igazság van benne, hogy az állam a legrosszabb gazda, s azonnal be is ugrik a MÁV, a BKV és kinek kinek egyéb állami vállalatok.
Én mégis emlékszem, hogy az Antall kormány privatizációs miniszterének több, mint 150 privatizációval kapcsolatos interpellációra adott válaszát nem fogadta el a parlament - erős kormánytöbbség ellenére.
Ma meg már sutyiban folynak a dolgok, lásd Sukoró, vagy az Andrási úti paloták, a zsidó negyed épületei és minden, ami még lopható. Szerencsére a sutyi már rendőrségi ügy, így a Hunvaldok most majd közpénzen karácsonyozhatnak, csak kisebb lesz az ajándék. (bár ki tudja?)
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Berente Károly (2009.11.14 19:17:06)
 

 

Berente Károly

[Hozzászólások száma] 288 [Összpontszám] 105 [Sikeresség] 36

hozzászóló

Kedves Zsiga!
Sajnos valóban megtörtént az általam kérdezett eset - Kálmán jóvoltából most, már tudom!
Viszont a Te felvetésed egy gondolatláncolatot indított el bennem. Képzeld el mi lenne, ha annak idején a pedagógusok, orvosok, önkormányzati képviselők, és a nem gazdasági területen dolgozó állami alkalmazottak - úgy mint most - felemelték volna szavukat a dolgozók életszinvonalának romlása miatt, és aktív közbelépéssel nem engedték volna, hogy az állami vállalatokat "kihúzzák" a dolgozók "alól".
Igen valamennyien asszisztáltunk - annak reményében, hogy hátha jobb lesz! Hát ezt jól elszúrtuk - mert nem, hogy jobb lenne, hanem az államadósságokkal, mindennel együtt sokkal rosszabb lett!
Gondolkodjunk rajta, hogyan lehetne úgy "visszacsinálni", alakítani a dolgokat, hogy ne csak a "felső tízezer", köztük a semmire sem alkalmas politikusok, húzzák a hasznot a rendzserváltásból.
Hol vannak azok a munkások, akiket valóban átvertek! És hogy kik verték át Őket - emlékezzünk vissza a Nagy Imre temetésének szónokától, a jelenlegi köztársasági elnökig, és a többi politikus - közöttük nagyon sok jelenleg is aktív. Sajnos vannak emberek, akik ma is hisznek nekik.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2009.11.14 11:18:06)
 

 

Berente Károly

[Hozzászólások száma] 288 [Összpontszám] 105 [Sikeresség] 36

hozzászóló

Köszönöm - nem ott olvasok ahol kellene!
Azért érdekes lehet a rendőrkapitány hozzáállása is? Ha nem történt hivatalos személy elleni erőszak, akkor miért kellett segítséget kérni?
Egy rendőrkapitánynak nem illő néhány "könyörgő, jóindulatú, melegszívű" embertől megijedni - vagy mégis megijedtek velemitől a rendőrök - akkor viszont a cselekmény minősítése nem helytálló! Maszatolunk, maszatolunk, nem vagyunk biztosak magunkban, vagy az intézkedéseink jogszerűségében? - Akkor perdig miért vagyunk rendőrök -kapitány asszony?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2009.11.12 16:59:43)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Engem még mindíg a magyar rendőrség és a hozzá kapcsolódó jogászi, bírói lazaság zavar.
Amint azt mindenki olvashatta, láthatta, Romániában pik pakk minden vacakoölás nélkül kommandósok tartóztatták le Mikóczi Zoltánt, a szlovákiai magyar csodaló tulajdonost (vagy mégsem az övé az a ló, amelyik most már csak legenda, mert nem is versenyez). A vád és az ítélet szerint csődbe vitte a feldolgozóüzemét, aztán a hitelezők elől a teljesen leszerelt üzem gépeit Magyarországra akarta hozni.
Nem tudom, hogy így volt, vagy mi is volt, de azt igen, hogy a román rendőrség a helyén volt.

Magyarországon számtalan olyan eset zajlott le, hogy a varróüzemet, cipőgyárat, húsüzemet stb. csődbe vitték, aztán leszerelték és a munkások, a rendőrök és az egész község szeme láttára elszállították az üzem gépeit. A munkások nem kapták meg a ledolgozott munka utáni pénzt, a végkielégítést, de még a munkaviszonyt igazoló papírjaikat sem.

Mert itt nálunk mindent meg lehet tenni, a rendőrség még az utat is biztosítja nekik!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Kedves Károly!

Nem tudom, hogy a történet valós e. Magam évek óta kapok különböző forrásokból egyunazon szövegű levelet, hogy a Nyugati pályaudvaron cigányok hogy rabolták ki és a rendőrök nem a cigányokat, hanem a sértettet vitték be.

5 éve még el is hittem. 4 éve már nem értettem, hogy miért kering ez a hír egy éve. 3 éve már nemcsak nem hittem el, de bosszantott, hogy valakinek érdeke, hogy újra és újra többezer ember tudjon róla.
De megkaptam 2 éve, 1 éve, sőt a nyáron is.
Ki tudja ezek után, hogy mi igaz, mi nem és ki írogatja, küldözgeti a híreket, álhíreket újra és újra.

Egyébiránt ha az általad írt eset igaz lenne, csakis úgy jelenne meg, hogy egy család felháborodott amiért a gyereküket a rendőr bevitte és randalíroztak. Ilyesmit naponta olvashatsz, mert hát én elhiszem, hogy a cigánydság elég szapora és sok gyerek van, akik fel is nőnek, de hát száztagú családokból mégis elég kevés lehet, pedig a rendőrségi közlemények folyton ilyenekről szólnak, igaz, hogy nagyon ritkán teszik hozzá, hogy cigánycsaládok. Tehát ne is keresd a médiában, mert ha igaz lenne, akkor is másképpen jelenne meg az esemény - de nem minden hír igaz. Vagy én vagyok naiv.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Berente Károly (2009.11.11 19:13:58)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Kedevs Károly!

Most megpróbálom oly módon fogalmazni, hogy ne legyek durva.

Tehát igaznak tűnik a hír.
Tudod, hogy a tájékoztatás is része a politikának.
Sajnos.
Üdv: Kálmán
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Berente Károly (2009.11.11 19:13:58)
 

 

Berente Károly

[Hozzászólások száma] 288 [Összpontszám] 105 [Sikeresség] 36

hozzászóló

A következő ügyet - teljesen tanácstalan vagyok - hol kellene szerepeltetni, hát talán ide is tartozhat:
E-mailon kaptam a következő üzenetet:
"Elhallgatott jelen: több száz cigány támadta meg a rendőrkapitányságot
Úgy három héttel ezelőtt egy éjjel több száz cigány megtámadta a Nagykátai Rendőrkapitányságot.
Az előzmény az volt, hogy az egyik járőr az utcán megvert, majd előállított egy cigánygyereket. Ezután cigányok nekirontottak a kapitányság ajtajának, be akarták törni, azért, hogy Darázs József rendőrt, aki előállította a cigánygyereket meglincselje. Bent csupán három rendőr tartózkodott. A háromszáz méterre lakó rendőrkapitány Zajacz Ágnes aki korábban még az év rendőre is volt, és a bűnügyi vezető Veres Ferenc nem mertek bemenni a kapitányságra megvédeni kollégáikat.
Az őrjöngő cigányok azt üvöltözték, hogy kinyírják a járőrt. A bent rekedt rendőrök a készenléti rendőrségtől, a Pest Megyei Főkapitányságtól könyörögtek segítségért. Jelenleg a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot az ügyben.
Azért írtam önnek, mert sehol nem jelent meg híradás az eseményről, megpróbálják eltitkolni, hogy a gyáva kapitány aki mint mondtam csupán 300 méterre lakik a kapitányságtól, és a
gyáva bűnügyi vezető megtarthassa székét.
Az esemény megtörtént, arról közvetlenül a megtámadott kapitányság akkor szolgálatban lévő ügyeletesétől értesültem, aki 20 évig kollégám volt.
Az ügyben részt vevő rendőröket is meg tudom nevezni.
Kérem tegye lehetővé, hogy az esemény nyilvánosságra kerüljön! Azért az nem mindennapos, hogy több száz cigány be akar törni egy kapitányságra, hogy ott rendőrt lincseljenek!..."

Kérem mondja meg valaki igaz-e a fenti történet! Mert, ha igen, akkor valami nagyon nem jól van a tömegtájékoztatásban, ha pedig nem igaz, akkor máshol van baj!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Két eset - micsoda különbség!

1.Autópályán közlekedő pénzszállító autót leszorít egy AUDI és a kiszálló (?) pénzszállítókat kiiktatva kirabolják (vagy csak megkezdik, de nem is raboltak?) a pénzszállítót. Közben a helyszínre ér egy rendőrautó, s rablók tűzpárbajt vívnak a rendőrökkel. Közben egy rendőrségi kisbusz más okból arra megy, amire többször rálőnek.
Aztán az AUDI köddé válik. Vol, nincs.

Én azonnal beszólnék a központba és egy perc múlva minden rendőrautó minden Audit megállítana az országban, amelyik egy kicsit is sötét színű. De ki tudja mi történt, az Audi eltűnt. Mondák, regék szólnak arról, hogy merre látták, mint a csodatévő Szűz Máriát, de a kocsinak csak híre, de semmi nyoma. Mindez 2009.-ben Magyarországon. Sírjunk, vagy nevessünk?

2. A tévében látjuk, hogy a 85 éves igen szegény bácsi vidéki nyomortanyájába betörtek. Semmit nem tudtak elvinni, nem is volt mit a koszon kívül. De a betörő jó alaposan elvágta a kezét az ajtó üvegjével, minden csurom vér volt. A rendőrség a helyén volt. Odatelefonált a háziorvoshoz, ahol kiderült, hogy megjelent egy hajléktalan elsősegélyért, mert elvágta a kezét. Elfogták és azonnal megindult ellene az eljárás.

Azért jó tudni, hogy rendőreink a helyükön vannak, szolgálnak és védenek minket. Igaz, magukat nem tudják.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Kendi Zsolt

[Hozzászólások száma] 112 [Összpontszám] 19 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Néhány apró gondot látok az általad leírt elmélet gyakrolati átültetésében.

1). Ez az egész csak úgy működne helyesen ha a hatóság minden tekintetben mindig betartja a törvényeket. Ugyanis ez teszi támadhatatlnná (politkialiag), no meg a felszerelése. Sajnos ez valamiért még a leginkább szemelőtt lévő intézkedéseknél sem igen sikerül. Ez pedig baj.

2). Nem ártana ha a törvények konzisztnesek, jól megfolgamazottak és határozottak lennének. Enélkül megint nem működik a dolog.

"aki bunkó, az se magyar ne legyen, se egyáltalán ne legyen"
Nos ebben egyetértünk. De én a nehezebb út híve vagyok. Talán a nevelés és az okos büntetési stratégia segíthet. Erre példa lehetne a jármű és falfirkálók esete. Ha netalán el is kapnának néhányat és netlán mondjuk közmunkára nevezetesen járműtisztításra ítélnék őket akkor ez igen hatásos lehetne...
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bács Bánk (2009.03.25 00:09:43)
 

 

Bács Bánk

[Hozzászólások száma] 386 [Összpontszám] -371 [Sikeresség] -96

hozzászóló

Kedves Zsolt!

Köszönöm ezt a véleményedet. Természetesen, messzemenőkig egyet is értek vele(d) - az egyedüli problémám ezzel, hogy szerintem túl óvatosan, mondhatni szemérmesen fogalmazol. Nekilátsz kimondani az igazságot, haladsz is vele szépen - de a finisben megtorpansz, és így elmarad a katarzis... (bennem legalábbis hiányérzetet hagy)

Azt mondod: "orvosi vizsgálat előtt is..." Nos, szerintem ez kevés. Édeskevés. A szakmai alapokra tekintettel!

Abból indulok ki, hogy a rendszerváltozással szépen a nyakunkba szakadt egy NYUSZI rendőrség. Korábban megvoltak a feladatai ellátásához elengedhetetlen jogosítványai - nem nagyon lehetett ám packázni. Aztán, egyik napról a másikra (tehát gyakorlatilag ugyanazon személyi állomány mellett) a jogosítványok egy jelentős részét "átcsoportosították" - hogy hova? hát pont a CIVILEKhez! Húsz év bőven megmutatta, bebizonyította, hogy ezt így NEM LEHET.

Bizonyára magad is tisztában vagy vele, hogy ma egy rendőr, ha szembekerül egy civillel, hát reszket! Inába száll a bátorsága! Hiszen ez még képes, és panaszt tesz! Feljelent! Eljárást kezdeményez! (értsd: a civil, a rendőr ellen!) Aztán jön a meghurcoltatás, a pellengér (min. fegyelmi, lefokozás, stb). Nincs ez jól így! (lásd: bűnügyi statisztikák)

Formálisan és szó szerint MEGFÉLEMLÍTETT rendőreink vannak! (bár elismerem, hogy ma már sok esetben sikerül némiképp palástolniuk rettegésüket, de erre mégsem lehet építeni! ennek ugyanis semmi köze a "szakmai alapokhoz", hanem csak egyszerű, "darwini" alkalmazkodás a zordabb körülményekhez)

Pl. képzelj el, kedves Zsolt, egy sima közúti ellenőrzést. Amíg a gyanútlan közeg átböngészi a delikvens iratait, úti okmányait, addig az autós szépen hátbaszúrja! Vagy lepuffantja! (amerikai filmekben gyakran látunk ilyesmit, tehát nagyon is valós a veszély! - az autósok pedig egyébként is potenciális bűnözők, egytől egyig, ld. parkolási ügyek, stb)

Tehát, ha Te azt mondod: "orvosi vizsgálat előtt is...", erre a válaszom: valamennyi rendőri intézkedés a biztonsági feltételek megteremtésével kell(ene) kezdődjék!!! - ha már szakmai alapokról beszélünk... Motozás, egyéni elbírálás alapján vetkőztetéssel, szükség szerint a személyi szabadság korlátozása (bilincseléssel), ellenállás esetén pedig a kényszerítő intézkedések teljes skálája, a fegyverhasználatig bezárólag! Csakis ezután kerülhet sor iratok ellenőrzésére, kérdezősködésre, stb. Mi az, hogy "csak szabálysértés gyanúja esetén"? Nem a gyanú az irányadó, hanem a veszély!! - ez pedig folyamatosan fennáll (mint előbb kifejtettem)

Ezt tekinteném én visszatérésnek a "szakmai alapokhoz". Ugyanis, ezeket - Veled együtt - én sem felejtettem el!

Azt mondod:
Aki ezen az ünnepen bunkó módon viselkedik (...) az ilyen embernek nincs joga Magyarnak lenni...

De Zsolt! Ez így megint csak a lényeg megkerülése. Nem "Magyarnak lenni", hanem LENNI sincs joga! És nem csak nemzeti ünnepeken, hanem naponta! (ennyiben a téma címét is erősen diszkriminatívnak és indokolatlanul korlátozónak gondolom) Szerintem tehát: aki bunkó, az se magyar ne legyen, se egyáltalán ne legyen! (hiszen mit mondhatnánk rá? hogy német? vagy hontalan? ugyan már!)

Üdvözlettel.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kendi Zsolt (2009.03.23 11:59:38)
 

 

Berente Károly

[Hozzászólások száma] 288 [Összpontszám] 105 [Sikeresség] 36

hozzászóló

Szabó Máté ombudsman bocsánatkérésre szólította fel a rendőrséget, a március 15.-én elkövetett hiányosságokért! - Helyes! De....


Szabó Máté ombudsman a kaposvári büntetés-végrehajtási intézetben történt rejtélyes haláleset miatt indított vizsgálatot.

Szabó Máté ombudsman március 17.-én a TV2 Mokka című reggeli műsorában nyilatkozta: "Két nappal a bejelentés után a gépkocsimat a szombathelyi büntetés-végrehajtás egyik páncélozott szállítójárműve tönkreverte. Nyilván véletlen. Mint az is véletlen volt, hogy a katonaságnál mindig én mostam fel a latrinát."

Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet az Index kérdésére azt a tájékoztatást adta: „…Az ütközés során személyi sérülés nem történt, a Nissant vezető fiatalember a helyszínen elismerte felelősségét.”

Hogy is van ez?
Szabó Máté fia balesetet okoz – felelősségét elismerte, és mégis a BV retorziójáról beszél Szabó Máté? Tudja egyáltalán mit beszél?
Az az ember, aki hazudik nem való ombudsmannak!
Ha a BV gépkocsija szabálytalankodott volna, akkor az ismerte volna el a felelősségét, de hát nem az szabálytalankodott! Ha pedig Szabó Máté fia szabálytalankodott, akkor azt kellene megtanítani gépkocsit vezetni és nem másokra hárítani a felelősséget!
Vagy a Szabó Máté rokonai szabják meg a magatartási szabályokat, törvényeket Magyarországon? Aki azok ellen vét, az mind retorziót alkalmaz Szabó Mátéval szemben?
Mikor kér bocsánatot Szabó Máté?
[Válasz] [Idézet]
 
[Válasz]
Ugrás: