PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Endrődi László

[Hozzászólások száma] 46 [Összpontszám] 15 [Sikeresség] 33

hozzászóló

A mai Népszabi írja /eddig is ismeretes volt/ hogy nyugat európában egyes diplomásokból, főleg drágán képzett orvosokból hiány van. Ezen szakembereket a gazdag országok tátott karral fogadják. Ez mind rendjén is volna ha a szakemberek kizárólag saját pénzükből -és nem közpénzből- szerezték volna meg diplomájukat.
Az EU csatlakozás után a probléma mint súlyosabban fog jelentkezni. A megoldás nehéz, mert a politika ezirányú korlátozását /lásd.Bokros csomag/ az ellenzék dühödten támadja. Mi az agyelszívás ellen a kiút? Ha a szomszéd trabantját nem lehet büntetés nélkül elvinni, miért lehet az adófizetők pénzéből megszerzett tudással szabadon garázdálkodni?
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Kiss Róbert

[Hozzászólások száma] 1 [Összpontszám] 0 [Sikeresség] 0

hozzászóló

Tisztelt Miniszterelnökség!

Az elmúlt hónapokban eszembe jutott annak a lehetősége, hogy a kormány esetlegesen támogathatné a diákhitel visszafizetését.

Azok többsége aki felvette a diákhitelt nagy valószínűséggel bejelentett rendes munkahelyen dolgozik és vissza is fizeti a hitelt, mert birtokában van azoknak a képességeknek, hogy ezt megtegye.

Úgy gondolom, hogy a hitelt becsületes alapon a kamatokkal fizetjük vissza és ez a réteg is megérdemelhetne egy kis segítséget a kormánytól, hogy ezt könnyebben megtehesse.

Ezekre példa lehetne:
1. -Adómentes Cafeteria elem(nagy segítség lenne ha a cafeteriamat erre tudnam hasznalni)
2. -20% adójóváírás a befizetés után(ez ís egy hosszú távú befektetés, hogy ez a réteg hamarabb kikerüljön a diákhitel terhe alól és más értékteremtő folyamatokba fektesse a tudását)
3. -Adómentesen adható munkavállalói támogatás(A jó képességű emberek nem mindig a legjobb képessű pénzügyi szakemberek, ezért a munkaképes és képzett fiatalságot könnyebben itthon lehetne tartani, ha a munkáltató átvállalhatná a fizetését)

Ha ezek közül akár egy is megvalósulna, az én páldámnál, akár 40 százalékkal csökkenne a visszafizetési határidő és úgy gondolom itt is pár száz ezer emberről beszélünk, akik ugyanúgy megérdemlik a segítséget, mert tanulni szerettek volna mint a devizahitelesek.

Remélem ez a pár sor eljut valakihez, aki lát benne fantáziát, hogy a diákhitel igazi lehetőség legyen, ne éveken át tartó probléma, korlátozó elem a jövő építésben.

Üdvözlettel:

Kiss Róbert
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Sajgó Mihály írta:

Igy igaz! Nyilván lopni akartak egy vödör lávát, amit aztán jó pénzért eladhatnak. Piszok spekulánsok! Ráadásul állami pénzen!!!!!!!!! SM


Valami észkombájn aki úgy véli, hogy értéket kizárólag a Magyar Nemzeti park képvisel. Mi rossz van abban, ha elhozok onnan egy marék gyomot?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Sajgó Mihály (2012.01.22 12:32:20)
 

 

Bognár Attila

[Hozzászólások száma] 8731 [Összpontszám] 6190 [Sikeresség] 71

hozzászóló
Offline

Id. Berecz Norbert írta:Mária volt............aki nem a hosszú selymes haját ringatta...

Ja, és ugye nem is rúzstól volt veres a szája.... hanem pártos komcsivértől.

(-a fórumpontjaim elfogytával csak így szóban: ott a +pont!:)

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2012.01.22 14:23:21

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Id. Berecz Norbert (2012.01.22 14:05:05)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Sajgó Mihály írta:
"De egyetlen véresszájú kormánypártitól sem hallottam annak firtatását, hogy Horn Gyula évek óta tartó VIP-szintű kórházi ellátsát miért "az és adóforintjaimból" fedezik?"

Már hogyne lett volna!

Mária volt............aki nem a hosszú selymes haját ringatta, hanem a fentit firtatta.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Sajgó Mihály (2012.01.22 11:39:16)
 

 

Bognár Attila

[Hozzászólások száma] 8731 [Összpontszám] 6190 [Sikeresség] 71

hozzászóló
Offline

Sajgó Mihály írta:... egyetlen véresszájú kormánypártitól sem hallottam ...

- ezt nagyon tetszett! (kelt 2012-ben:)
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Sajgó Mihály (2012.01.22 11:39:16)
 

 

Sajgó Mihály

[Hozzászólások száma] 1557 [Összpontszám] -931 [Sikeresség] -60

hozzászóló

Mentek volt lopni - fosztogatni!! Más országok természeti kincseiből csencsölni.

Igy igaz! Nyilván lopni akartak egy vödör lávát, amit aztán jó pénzért eladhatnak. Piszok spekulánsok! Ráadásul állami pénzen!!!!!!!!! SM
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2012.01.22 12:20:50)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Sajnálom, én nem tudok együtt érezni, szánalmas az eset az biztos, nyilvánosság elé tárom a véleményemet álszent képmutatás, az együttérzés színlelése nélkül.

Valamit jól félreértettél ami a mondanivalómat illeti!

Lényegében arra szerettem volna utalni, hogy "nem beszélünk róla...,.. mert tilos,... a teror elhárítási bla-bla-bla) Szerintem mondjuk ki nyíltan: Mentek volt lopni - fosztogatni!! Más országok természeti kincseiből csencsölni.
Próbálj meg Magyarországon letörni akárcsak egy darab cseppkövet.
Adófizetők pénzéből kapják a fizetésüket. Sehol nem számolgattam! Nem számszerű adatokról van szó, hanem általában állam pénzéről! Ha úgy tetszik, nem ezért fizeti őket az állam!
Azt a látszatot próbálják kelteni, hogy ez a kirándulás szakmai célú, ez sántít de nagyon.

Remélhetőleg nem csinál belőlük senki nemzeti hőst, valami ürüggyel.

Nem mellékes, a más országokban való jövés-menés kérdése. Szerintem visszataszító, ha valaki azért megy egy köztudottan nagyon szegény országba, hogy kizárólag saját(haza) önző célját beteljesítse, az az ember nem érdemel állami fizetést! AKI FIGYELMEN KÍVÜL HAGYJA MÁS ORSZÁG ÉRDEKEIT, az kérjen anyukájától fizetést!

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Sajgó Mihály (2012.01.22 11:39:16)
 

 

Sajgó Mihály

[Hozzászólások száma] 1557 [Összpontszám] -931 [Sikeresség] -60

hozzászóló

Néhány magyar saját pénzén saját érdeklődését követve vásárra vitte a börét - és csúnyán rajtavesztek. Normális érzésű ember a nyilvánosság elé tárja a szánalmát és együttérzését. Olyan szanyis dolog annak firtatása, hogy "az adófizetők" pénzéből ugyan mennyit fecséreltek saját halálukra. BM megjegyzésének szellemisége arra amlékeztet, mikor a halálos beteg Antall József németországi gyógykezelésénél azt kezdték számolgatni, hogy ez hány forintba kerül. De egyetlen véresszájú kormánypártitól sem hallottam annak firtatását, hogy Horn Gyula évek óta tartó VIP-szintű kórházi ellátsát miért "az és adóforintjaimból" fedezik? Ami pedig az alábbi megjegyzést

"...igyekeztek szakmai kapcsolatokat is kialakítani.." Ezt kivel akarják elhitetni? Ki a helyi szakember a témában (Etiópiában) ?

illeti: nem valami észkombájn aki úgy véli: "amiről nem tudok az nincs." SM

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2012.01.22 10:26:20)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Elgondolkodtató az Etiópiában történt eset, a tények tudatában.

Mikor először hallottam a hírt, az fogalmazódott meg bennem : "nicsak, de jól megy a tanároknak, mi mindenre futja a diplomás bérből. Az is, hogy a közszolgáknak zavaros időkben ilyesmire van idejük?

Az úti cél haszontalansága magas szinten leplezett, alig átlátszó a hazugság.

Általánosítással élve, ha valaki saját érdekében, saját szórakoztatására, saját hasznára látogat meg olyan országokat, melyek népe súlyos megélhetési gondokkal küzd, (s mely népek számára nem bír a "vendéglátás" kölcsönösen akkora jelentőséggel, mint amennyi értéket képvisel a "betolakodó" számára a kirándulás élménye), az ilyen ember semmiféle jövedelmet nem érdemel államkasszából.http://www.hirado.hu/Hirek/2012/01/18/17/Elindultak_Etiopiaba_Terrorelharitasi_Kozpont_emberei.aspx
Saját szervezésű túrán vettek részt azok a magyarok, akiket terrortámadás ért Etiópiában - mondta újságíróknak Mezősi Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszékének vezetője szerdán.

A professzor közlése szerint a tanszék két munkatársa és egy bonyhádi gimnáziumi tanár 2011 utolsó napjaiban vagy közvetlenül Újév után utazott el Afrikába, velük tartott egy, az egyetemen dolgozó orvos is. Az út célja a kirándulás volt, de a kutatók igyekeztek szakmai kapcsolatokat is kialakítani mondta a tanszékvezető.

A túra egyik szervezője Fábián Tamás, a tanszék egyik oktatója, aki többek között regionális természetföldrajzot tanít az egyetemen. A szakember megszállott utazó, hónapokat töltött minden kontinensen, szinte az összes megtakarítását egzotikus túrákra költötte,


"...igyekeztek szakmai kapcsolatokat is kialakítani.." Ezt kivel akarják elhitetni? Ki a helyi szakember a témában (Etiópiában) ?Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2012.01.22 10:32:31

[Válasz] [Idézet]
 

 

Kőrösi László

[Hozzászólások száma] 1508 [Összpontszám] 802 [Sikeresség] 53

hozzászóló

Kedves János,

Szerintem! Ha valaki kapott 5 évig diákhitelt-, ösztöndíjat..vagy bármilyen támogatást az államtól..akkor az 5 évig alkalmazható /kötelezően!!/

Ezt a megoldást csak akkor látnám kivitelezhetőnek, ha az első ösztöndíj, vagy bármilyen támogatás megadása előtt a hallgató és az állam képviselője szerződést köt arról, hogy a hallgatónak és az államnak milyen jogai és kötelezettségei lesznek az elkövetkezendő években.
Ugyanúgy meg lehetne ezt tenni, mint amikor a hallgató egy céggel köt Tanulmányi Szerződést (tipikusan annyi évet vállal a cégnél, mint amennyit tanul).

Ettől függetlenül nem érzem jogosnak a külföldre történő távozás okán az egy összegben való visszatérítést. Vajon miből állapítanád meg, hogy külföldre ment dolgozni? Mennyi idő után kellene visszafizetnie? Ha csak 1 napra ment ki akkor is fizesse vissza az összes tanulmányai alatt kapott támogatást?
S egyáltalán mit jelent majd a külföld? Az EU külföld lesz? S miért büntetjük azt, aki kimegy 1-2 évre dolgozni, majd szélesebb tapasztalattal, nyitottabb világképpel itthon kamatoztatja tudását? Biztosan jól lenne ez így?

üdv,
Laci
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Papp János (2004.02.20 23:56:31)
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Kedves Anikó!
Sajnos két dologban is tévedsz:(
1: Nem kötelező munkahely-kijelölés, csak a "valamit-valamiért" nevezetesen: az adófizetők pénzéből, tandíjmentesen ..stb..stb.. biztosított tanulási lehetőségért ( esetleg amiért mások pénzt kénytelenek adni, pl. a költségtérítéses képzéseken!!) valamit adjanak vissza!! Ha Szabolcsban kell orvos-, mérnök-, közgazdász-, stb..stb az állami vagy önkormányzati feladatok ellátásához..akkor igenis - addig az ideig ameddig "kapott"- köteles lenne "adni" is..
2. Ez a módszer az USA-ban ( ami ugye mégsem nevezhető posztkommunistának?! ) a MAI NAPIG!! ÍGY VAN! Ha az államtól valaki kap valamit, ingyen tanul, vagy ösztöndíjat is kap..akkor az annyi ideig ott dolgozik miután végzett, ahol szükség van rá az őt kitaníttató államnak! (Lásd pl. a "miért éppen Alaszka" c. filmsorozat alapszituját:)/
Üdv: János
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Póka Anikó (2004.02.21 00:32:57)
 

 

Póka Anikó

[Hozzászólások száma] 120 [Összpontszám] 83 [Sikeresség] 69

hozzászóló

Kedves János!
Szerintem utoljára az 50-es években volt kötelező munkahely-kijelölés. Ráadásul akkor volt még teljes foglalkoztatás. Az elhelyezkedésre némi garanciát a vállalatokkal kötött tanulmányi szerződés nyújthat, ráadásul akkor biztosan van hova menni gyakorlatra.

Bár nem vagyok orvos, de sokat gyógyítottak már:
Az orvosok kb. 10 év után válnak igazi orvosokká, bár akinek van hozzá érzéke, az kicsit gyorsabban is.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Papp János (2004.02.20 23:56:31)
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Tehát: Szerintem! Ha valaki kapott 5 évig diákhitelt-, ösztöndíjat..vagy bármilyen támogatást az államtól..akkor az 5 élvig alkalmazható /kötelezően!!/ akár BVivalybasznádon is! / Nevezetesen: törlessze az adósságát az adófizetők felé!/
ÍVagy! Menjen ki külföldre , de akkor egy összegben fizesse vissza a képzésének a költségeit!! Ez iylenegyszerű!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Molnár Gábor 0002

[Hozzászólások száma] 603 [Összpontszám] -211 [Sikeresség] -35

hozzászóló

T László.
A Környző országokban is ingyenes az oktatás.
Veszem pl. ausztriát.
Van a gyerekednek felsőfoku német nyelvvizsgája /érettségi után/itthon nem veszik fel, ahova menni akar, mert mondjuk valamelyik felvételi tantárgyból nem remekelt.Sokan ilyenkor rohannak egy hazai "Jól fizethető" szakra jelentkezni,-körül se néznek mi van a környéken.
Elsőnek a bizonyitványát le kell fordittatni mondjuk németre, aztán irány bécs.Itt keres magának egy olyan szakot amire nálunk nem vették fel.A jelentkezési időszakban,aztán felvételizik.Ami abbol áll hogy megnézik bizonyitványát, nyelvtudását,stb,és azonnal eldöntik mehet e a kivánt szakra.
Ha felvették,mert minden bizonnyal felveszik ha tehetséges,akkor egy kollégiumot kell keresni.
A legjobb valamilyen alapitványi.
Az árak a pesti albérleti árak alatt vannak,és kb megfelel egy 3.oszt szálloda szinvonalának./korlátlan internettől kezdve, de ne sorolom./
Ha összeállnak többen,és nem egy belvárosi lakást akarnak bérelni az is olcsobb mint pesten, és szinvonalasabb.
Az egyetemen csak a beiratkozás kerül pénzbe,és pl ha diákigazolványt kérsz, vagy hasonló dolgot.
Tehát az oktatás ingyenes.és bátran állithatom bécsben olcsobb tanulni, mint itthon egy fizetős iskolában.
meg lehet próbálni,mindenkinek áll a zászló.
Nem keseregni kell hogy elmennek innen, küldeni kell a sulisokat tovább "tanulni".
Az oktatás szinvonala?eleve három nyelvvel lesznek gazdagabbak ha végeznek,mert,angol és még egy választott nyelvet fel kell venni,és csak igy haladhat tovább.
Még egy nagy hátrány azért van,itthon nem kap diákhitelt egyenlőre aki kint jár egyetemre saját erőböl.Jövőre mindez talán változni fog.
Nagyon sok diák,fél évre vagy egy évre itthon kér halasztást különböző egyetemen .És egy kinti pályázaton elért eredménnyel aránylag jó pénzért még tanulhat az itthonihoz.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Kedves Attila!
Jól látod! Nincs erre koncepció Magyarországon! És ez nem csak a diplomásokra vonatkozik! Én egy percet nem éltem külföldön, de úgy gondolom, ott a nagy NYUGATON..egy mondjuk..pékárut forgalmazó cég vezetője a - saját és cége jól felfogott érdekében - az "öreg" DZSONI bácsit - aki pék , de nem diplomás, nem tartozik a menedszemnthez - mindenképpen meg akarja tartani, mert olyn kiflit senki nem süt 500 km-es körzetben mint ő! Jól gondolom?
Ezzel szemben Magyarországon ilyen álláshirdetések jelennek meg:
" Keresünk GYAKORLATTAL rendelkező , diplomás sütőipari mérnököket! Pályakezdők előnyben!"
Nomármost:
1.: Ha "pályakezdő", akkor honnan lenne gyakorlata?
2.: Lehet, hogy "olcsóbb" munkaerő, de hogy kiflit csak tervezőasztalon látott az is biztos! Azt meg egye meg ő!
3. : A Japánok tudják hogyan kell csinálni! Te! mint kis porszem érezd azt, hogy szükség van rád! Nincs diplomád, viszont a szakmát nagyon tudod..és végülis Te tartod el az összes léhűtőt..mert a te általad sütött kifliket keresik és veszik meg a vásárló! Ezért megbecsüllek..
kb.ennyi..ilyen egyszerű! /??/
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Fintha Attila (2003.12.08 23:21:02)
 
[Válasz]
Ugrás: