PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Kendi Zsolt

[Hozzászólások száma] 112 [Összpontszám] 19 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Azt mindeki sejti valami amit el kell kerülni. De amikor megkédezték a nagy szakértőt a válasz "khm. öööö, Argentina" volt. Az átlagember pedig azt mondja "én nem vagyok állami alklamazott, engem nem érnit". Próbáljuk meg tisztába tenni ezt a kérdést.
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2014.08.10 07:19:31) hozzászólását a(z) "Mi az államcsőd..." című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2014.06.23 19:26:33) hozzászólását a(z) "Mi az államcsőd..." című témából áthelyeztem a(z) "Beszélgetés a nyilvánosság előtt" című témába.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bognár Attila

[Hozzászólások száma] 8731 [Összpontszám] 6190 [Sikeresség] 71

hozzászóló
Offline

/ Sajna ezt a témát is fel lehetne melegíteni :-( /
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kendi Zsolt (2009.03.23 12:09:58)
 

 

Kendi Zsolt

[Hozzászólások száma] 112 [Összpontszám] 19 [Sikeresség] 17

hozzászóló

"Volt megtakarítás, amit az elvtársak eltüntettek"
Bocsáss meg, de erről én nem hallottam közgazgazdaságialg hiteles adatot, pont az ellenkezőjéről viszont igen. A Magyar nyugdíjrendszer real-time módon azonnal felélte a befizetéseket (1960-).

"Lett belőle híd, alagút, soha el nem készülő metró, színház, autópályák..."
Ezt úgy hívják infrastruktúrális fejlesztés (kivéve talán a szinház). Enélkül nem működik a gazdaság, nincs adóbevétel, nincs mit elosztani. Példaként megnézheted a Lengyeleket. 2010-ig a fővárosba gyakorlatilag csak ekhós szekéren lehetett eljutni nyugati irányból, mert még egy árva autóút sem volt. Nálunk a nyugati autópálya (M3) mellé meg sorra települtek a multik sok-sok embert fogalkoztatva és persze adót fizetve.

"Mert ugye az államkassza pénzeit nem a kisemberek költik-verik el, hanem az "elit"? "
Egy normális költségvetési évben az infrastruktúráis fejlesztésre (Magyar rossz-szokás szerint) körülbeül átalgban <300MrdHUF pénzt költünk (kivéve Fidesz kormány vagy válság amikor sokkal kevesebbet). Ezzel szemben a kisemberek-re (segély, nyugdíj, egészségügy, támogatások) körülbelül évi >6000MrdHUF pénzt költünk. Ha valamelyik kormány megpróbálja csökkenteni a kisemberekre szánt kiadásokat akkor azonnal leszavazzák még jó ha fel nem koncolják. Így a fenti állítás nem igazán támasztahtó alá.

"mert ő nem kap IMF "mentőcsomagot"..."
Jobb ha tőlem tudod az a mentőcsomag egy hitel, amit kamatostul kell visszafizetni. Felvenni meg leginkább a kisemberekre költött kiadások finanszírozása miatt kell. Ugyanis például a jól irányzott infrastruktúrális beruházás az adóbevételekből automatikusan megtérül.

"Ezek a tételek semmiféle statisztikai összefüggésben nem álnak az államadósság nagyságával, növekedésével!"
Pontosan erről van szó. A meg nem térülő (magyarul egyenlegrontó) kiadások közel állandóak (vagy éppen állandóan növekednek) mert demokratikus úton nem csökkenthetők. Emiatt a fejletlen vagy folyamatosan romló infrastruktúra megújítását nem képes az állam finanszírozni pedig ez lenne az egyik elsődeleges feladata. Ennek következménye az adóbevételek csökkenése és az értelmeten eladósodás. Ezzel a problémával világ nagyon sok országa küzködik.
Megoldás?, kölcsönökből megpróbáljuk legalább szintentartani az infrastruktúra állapotát, mert ezen kívül nincs más forrás amiből megtehetnénk. Ettől persze nő az államadósság, de ez úgynevezett egészséges növekedés, mert olyasmire költjük a pénzt ami az adóbevétek növekedéshez vezet és visszafizeti magát.
Az említett statisztikai adatok éppen ezt rajzolják ki...


[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kormányi Zsolt (2009.05.07 14:47:52)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Részlet , MTI: "Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője azonban kijelentette, hogy továbbra is kiállnak a Bajnai-kormány mellett. "Érvényben marad két hónappal ezelőtti, a(z SZDSZ-es) parlamenti képviselők aláírásával is megerősített megállapodásunk, amelynek értelmében támogatjuk a Bajnai-kormány válságkezelő programját" - mondta Kóka, hozzátéve, hogy ez a párt hivatalos álláspontja."


Nem azért, hogy legyen valami licit alap, de szerintem illene ilyen esetekben számszerűen meghatározni a "támogatás" mértékét, mint ahogyan a boltban is fel kell tüntetni az árakat!

Mennyivel támogatják tehát? Vagy csak nem ez egy mondvacsinált támogatás???
[Válasz] [Idézet]
 

 

Fehér Tibor 0002

[Hozzászólások száma] 1 [Összpontszám] -1 [Sikeresség] -100

hozzászóló

Szia Zsolt !

Szerintem ne bántsd a Kádárt mert az már azt sem tudja hogy "hol a feje":)))
A Gy. Ferkó már megit uszítgat, félnek a Patkányok mert süllyed a hajó!!!
Kitartó a Magyar ezt a kis időt már kibírjuk.?
Remélem lesz felelőségre vonás, vagyonelkobzás stb. Új börtönök mert kelendő a magyar papírzacskó és dolgozhatnának mind teljesítménybérbe meg a napi betevőjükért!!!!
Zuschlag Per EGY VICC!!!Rendőrpalota támadás tettesek hol?!! Sukoró kaszinó?!!Minden csak generált esemény , hogy ezek mocskok tudjanak lopni.
Ólomhoányos banda.....

" Most látszik meg igazán ,hogy a parlament üzletemberek kaszinója"
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kendi Zsolt (2009.05.07 13:52:12)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Nem Euró, hanem Forint.
Amit a Zsolt irt az igaz!
2009/ Márc. 20,447.4" Ez azt jelenti, hogy húszezer négyszáznegyvenhét milliárd négyszázmillió Ft!
Ez a magyar éves nemzeti összterméknek és még vagy ötezer milliárd Ft-nak felel meg!
Kálmán
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

És ez Forintban értendő? És pl. ez év márciusában adminisztrált adósság, a mai árfolyamon hogyan előzte meg önmagát? Szerintem váltsuk Euróra!

"Egy kis érdekesség az Államadósság Kezelő Központ oldaláról:

A központi költségvetés bruttó adóssága, Mrd forintban.

2008/ Szept. 15,979.7
2008/ Okt. 16,288.6
2008/ Nov. 17,744.2
2008/ Dec. 18,103.9
2009/ Jan. 18,973.9
2009/ Feb. 18,860.2
2009/ Márc. 20,447.4"
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kormányi Zsolt (2009.04.22 13:54:58)
 

 

Menyhért Péter

[Hozzászólások száma] 1526 [Összpontszám] 2266 [Sikeresség] 148

hozzászóló

Kedves Zsolt!
Sajnos tipikus példája vagy annak, amikor az évtizedes agymosás - mindenféle pártállástól függetlenül! - olyan téves megállapításra sarkall, amit te sem hihetsz el, ha logikusan végiggondolod a dolgokat!

Azt írtad: "A valóságban pedig az ország (csak az ország?) midnen lakója felhasználta a megtermelt javakat és a kölcsönöket."

Ugyan, gondold csak végig, milyen mértékben lehet a pazarlásban vétkes a kisember, aki 100 ezres nyugdíjjal (évente 1,2 millió Ft), és milyen mértékben vétkes az a Szilvási aki 1,4 milliós havi fizetéssel (évente mintegy 40 millió Ft) veszi ki a részét a herdálásból!

Ez csak egyetlen apró tétel, mert nem beszéltünk azokról az elherdált milliárdokról, amit a gigantomán döntéshozók TÉVESEN, elszúrt gazdaságpolitikai döntésként kidobtak az ablakon!

Itt még egyetlen szót sem ejtettem a lenyúlt, ellopott, privatizélt, stb milliárdokról!

Miért gondolod, hogy a mai politikai elit BÁRMELYIK tagjánakl joga van azt a HAZUGSAÁGOT állítania, hogy az adósság a szociális, egészségügyi, vagy nyugdíj kiadásokból származna!
Ezt semmilyen TÉNY nem támasztja alá: nézd végig a rendszerváltás óta az állami zárszámadásokat, s egyértelműen látható lesz a valóság.
Ezek a tételek semmiféle statisztikai összefüggésben nem álnak az államadósság nagyságával, növekedésével!
Márpedig, ha két évtized idősoros elemzésével ilyen összefüggés nem mutatható ki, akkor az HAZUG állítás!
Üdv menyus

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kendi Zsolt (2009.05.07 13:52:12)
 

 

Kormányi Zsolt

[Hozzászólások száma] 451 [Összpontszám] -17 [Sikeresség] -4

hozzászóló

A nyugdíjrendszer működését már korábban tisztáztuk, ma valóban úgy van, ahogy te írod, de régen nem így működött. Volt megtakarítás, amit az elvtársak eltüntettek...

És nem nép "használta fel" (még ha az illetékes elvtársak, szeretnék is ezt elhitetni), hanem éppen az elvtársak. Lett belőle híd, alagút, soha el nem készülő metró, színház, autópályák sokszoros "baráti" áron, és még jó ég tudja mi. Mert ugye az államkassza pénzeit nem a kisemberek költik-verik el, hanem az "elit"?

A kisember legfeljebb hitelt vehet fel, amit ha nem fizet, megnézheti magát, mert ő nem kap IMF "mentőcsomagot", mint azok, akik nagyban játszanak.

De már ketyeg az óra...
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kendi Zsolt (2009.05.07 13:52:12)
 

 

Kendi Zsolt

[Hozzászólások száma] 112 [Összpontszám] 19 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Nos látom kellene tisztázni néhány dologt:

"40 éven át becsültesen dolgoztam és fizettem a járulékokat"
Ez igaz és tisztelet jár érte. De sajnos a befizetett járulékból nem megtakaritás lett, hanem rögtön elment a nyugdíjakra és az egészségügyre. Így amikor valaki nyugdíjba vonult "már egy árva fillér sem volt a számláján". Így a nyugdíjakat a jelenlegi keresők és az államadósság terhére fizetik. Ha megszűnik a 13. hai nyugdíj akkor csökken az államadósságos rész.

"Azok a rohadt komminsták ... ellopták ..."
Amikor valaki szembesül az előző bekezdés mondataival mindig ez jön ki belöle. A valóságban pedig az ország (csak az ország?) midnen lakója felhasználta a megtermelt javakat és a kölcsönöket. Tehát ha ellopták akkor az minden Magyarra igaz pártállástól függetlenül.
Mellesleg melyik párt miniszterelnökének volt 8 szolgálati autója közpénzen? Az illetőt nem Kádár Jánosnak hívták...

Azt meg ne felejtsük el, hogy a jelenlegi nyugdíj (egészségügy, államigazgatás, önkrományzat) rendszer a szocializmus elosztási viszonyaihoz alakult ki. Piacgazdaságban működéskpételen....
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Id. Berecz Norbert (2009.04.25 21:10:55)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Idézet Szatmári Gábortól.

"Én 39 szolgálati év után mentem nyugdíjba köztisztviselőként."
"Elvárom ezektől az egyébként általam mélyen megvetett posztkomcsikiktól, hogy ne merjenek a toábbiakaban a nyugdíjrendszerhez nyúlni, mert annak kiszámíthatatlan következményei lesznek."

Írta Szatmári Gábor 2009.04.23-án, 14:36-kor.

Eként vélekedik a kommunisták legfőbb ellensége.

De azért édes volt a szocialista államaparrátusban köztisztviselősködni, majd nyugdíjat szerezni, aminek a rendszeréhez, ha hozzá mer nyúlni ezek után valaki .......... akkor kiszámíthatatlan lesz a következménye: el a kezekkel a nyugdíjrendszertől, vagy lö....vök! Erre gondoltál??????? Mi lehet még a tarsolyotokban, amire ne számíthatnánk? "A lógni fogtok" felszólításotokat már megemésztettük, de a kiszámíthatatlan következmény az tényleg egy új dolog.

Korábban pedig mondta a sorkatonai, majd a tiszti esküjében a határőrségnél, hogy én Szatmári Gábor.....

Majd felesküdött a szocialista államaparát köztisztviselői esküjével....ÉN SZATMÁRI GÁBOR...........

(Lehet, hogy más nevét mondtad? Kihasználtad, hogy ha sokan mondják egyszerre a nevüket, azt úgy sem lehet hallani? De aláírni is kellett. Oda is más nevet írtál? Mert, ha igen, akkor elhiszem, hogy nem te voltál az. Hogy sikerült beetetned azt az átkozott rendszert ennyire?

Mert, hogy eskü nélkül se határőr (még sorállományú határőr se lehetett senki, nemhogy határőr tiszt!!!!!!!), de eskü nélkül köztisztviselő se lehetett senki.
Azt elhiszem neked hogy MSZMP tagság nélkül megúsztad mindezeket, de az esküt nem úszhattad meg.

Ennyit ér bizonyos embereknek az esküje! A szocializmus ellensége a szocialista hazára tett esküje alatt még nyugdíjat is szerez.
Hős példaképeit azonban nem merte követni, akik tettek is a szocializmus ellen, még akkor, amikor ennek beláthatatlan következményei voltak. Most fenyegetsz te kiszámíthatatlan következményekkel? Most már szabad? Régen pedig jobb volt meglapulni a szocialista hazád védelme alatt?
Az igazi emberek nem a rendszerváltás után nyitották ki szájukat, mint Szatmári Gábor.

A rendszerváltás után természetesen másra esküdött!
Hosszú és göröngyös az út a tanyavilágtól a szocialista államapparátuson át a Fideszig.
Egy a baj csak, hogy a tanyasi ember nem úgy váltogatja a nézetét, ahogy a kedvező szél fúj.

Esetleges válaszodban mellőzd korábbi szokásaid, amiben ne szerepeljen az agyam, vagy más testrészem, vagyis mellőzd mindazokat, amiket jelzőként mindenkire ráakasztasz, ha más véleménye, mint a tiéd. Találj ki helyette mást, hogy ne unatkozzak annyit, ha soraid olvasom.
Próbáld már meg tisztességsen, mint, ahogy a tanyasi emberek szokták. Szemtől-szembe, a tulajdon neveket pedig nagybetűvel!
Emlegeted a magyar népet. A fideszesek szerint ki is a magyar?? Úgy értsük a magyart, ahogy ti értitek?

Ha jönni fog a beszámíthatatlan, az valóban tud kiszámíthatatlan következményeket előidézni.[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szatmári Gábor (2009.04.23 14:36:05)
 

 

Szatmári Gábor

[Hozzászólások száma] 4165 [Összpontszám] -3472 [Sikeresség] -83

hozzászóló
Offline

"https://www.magyarorszag.hu/kapcsolat/forum/egeszseg/ellatas/tema.html?topicid=447 "

Próbálkoztam megérteni ezen linkje alapján az Ön:

"No comment."

megjegyzését, de az én laptopomon ez a link, nem link, nem hozott ki semmit.

Igy saját szavaimmal élve kommentálni nem tudom, amit Ön nem kommentál. Baráti üdv Gábor.


[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Guba Ferenc (2009.04.24 10:47:57)
 

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

Kedves Gábor!

https://www.magyarorszag.hu/kapcsolat/forum/egeszseg/ellatas/tema.html?topicid=447

No comment.

GF
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szatmári Gábor (2009.04.23 14:36:05)
 

 

Szatmári Gábor

[Hozzászólások száma] 4165 [Összpontszám] -3472 [Sikeresség] -83

hozzászóló
Offline

"Eszembe jut nagyapám. Igaz neki nem kellett annyi nyugdíjjárulékot fizetnie mint most, de nyugdíjfedezete a földje és a vagyona volt"

Minden tiszteletem utólag és ismeretlenül is Nagypapáé Kedves Ferenc, de még inkább az öregségében Róla gondoskodó Fiáé!
Igen nem volt könnyü az a kor sem, de a miénk sem. Én az Édesapámra emlékszem igy, aki 1920-ban ott hagyta Erdélyben a középbirtokát, hogy a hódmezővásárhelyi feleségével, Édesanyámmal élhessen nyomorban és szegénységben Magyarországon, mivel mindketten magyarok voltak ott is. Én már itt születtem Magyarországon 1942-ben és hetedik gyerekként nagy nyomorúságban, de csodálatos gyermekkort élve a vásáhelyi tanyavilágba nöttem fel. Az én Édesapám 98 évet élt, több háborút megjárt hadirokkant volt, Édesanyám sajnos csak 84 évet élt, mert rokkant féje helyett gondoskodott a családjáról és ember feletti munkát végzett egész életében. Én 39 szolgálati év után mentem nyugdijba köztisztviselőként. Elvárom ezektől az egyébként általam mélyen megvetett posztkomcsiktól, hogy ne merjenek a toábbiakban a nyugdijrendszerhez nyúlni, mert annak kiszámithatatlan következményei
lesznek. Takarodjanak a az elkurcsányiukkal és az elbajnaiukkal a sülyesztőbe. Telepedjenek a lopott milliárdjaikra és hagyják ezt a sokat szenvedett magyar népet békében.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Guba Ferenc (2009.04.23 13:01:34)
 
[Válasz]
Ugrás: