PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Kopacsek Katalin

[Hozzászólások száma] 2 [Összpontszám] 2 [Sikeresség] 100

hozzászóló

Üdvözlök mindenkit!
Valószínű, hogy nem ez a legfontosabb téma amiről beszélni kell, de érdemes elgondolkodni rajta, mert minden közlekedőt érinteni fog!
Biztos, hogy erre kell kiadni a rengeteg pénzt?
Fontos, hogy mindenkinek jogosítványa legyen ebben az országban?
Mindenki autóba tud ülni a vizsga után, hogy gyakorolhassa is azt, amit megtanult?
Ha csak 5-10-15 év után tud autót venni, gyakorolni fog előtte egy autósiskolánál?
Ha soha nem tud autót venni, akkor szüksége volt a jogosítványra?
Minden 17-20 éves alkalmas a felelőségteljes vezetésre?
......és még számos kérdést tudnék leírni, de nem akarom, hogy túl hosszúre sikeredjen levelem.
Szeretném megkérdezni, hogy csak én látom ilyen pesszimistán, vagy mások is.
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2339 [Összpontszám] -892 [Sikeresség] -38

hozzászóló

Olvastam én olyasmiről - ámde lehet hogy csak álhír - miszerint egyes országokban a jogosítvány megszerzése után már soha többé nem kell semmiféle vizsgálatra elmenni. Ott a jogosítvány pontosan olyan hivatalos okmány, mint az érettségi bizonyítvány, a szakmunkásvégzettséget igazoló papír, vagy netán maga a diploma. Az azt megszerzett egyénnek már élete végéig érvényes!
És mivel mi az EU-ban vagyunk, valójában bárki átmehet egy szomszédos országba (ahol a gyakorlatban ez van), s ott honosíttathatja avagy érvényesítheti véglegesre jogosítványát. (csupán egy ott bejelentett lakcímre van hozzá szüksége)
És a jogsi akkortól fogva tényleg "végtelenítve" van, továbbiakban mentesítve az itt Magyarországon 5 évente zajló (később még ráadásul az életkorral is egyre csökkenő korhatárú) - holmi orvosi indokok ürügyén - a teljes pénzkidobási hercehurcától.
Mert valójában egyetlen autós sem annyira gazdag, csak simán madárnak van nézve!

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2017.09.10 07:52:48

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Fazakas László (2008.08.14 11:42:50)
 

 

Marosi László Károly

[Hozzászólások száma] 40 [Összpontszám] 43 [Sikeresség] 108

hozzászóló

Jó ötletnek tartom, mert az egyik szakmám szerint nekem is ötévente kell vizsgát tennem a szakmai ismereteimből. Főleg jogszabályi változásokból, mert abból mostanság rengeteg van - nem csoda,hisz annyi rossz jogász még soha sem volt a törvényhozók közt, mint most - ugyanúgy, mint a KRESZ-ben. A szakmámban, ha valaki rosszul teszi a dolgát, könnyen az életével, vagy más életével fizet érte, csakúgy, mint a közúton. Semmi különbséget nem látok, hacsak azt nem, hogy itt nekem kell tudnom, mit enged és mit nem a Kresz, ott viszont más nem "zavarja" a ténykedésemet, csak én, amiért azonnali retorzió jön. Talán megelőzhető lenne a hétvégi 4-5 halottal járó közlekedési őrület, ha a jogsihoz ötévente egy felújító vizsga is tartozna. A Fidesz-pártiaknak ingyenesen a Fidesz-párti vizsgabiztosnál, az Mszp-pártiaknak pénzért az Mszp-párti vizsgabiztosnál pénzért. Így legalább mindkét oldal megtalálná a neki valót. Persze ezt is meg lehet "népszavaztatni", mint bolsi javaslatot, hogy hétvégeken "fogyjon a magyar".
[Válasz] [Idézet]
 

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2339 [Összpontszám] -892 [Sikeresség] -38

hozzászóló

Nekem inkább az lenne a bajom ezzel az új, kártya alapú jogosítvánnyal, hogy bár az van ráírva hogy érvényessége 10 év, viszont az orvosi vizsga érvényességi ideje csak öt.
És amíg a régi rózsaszín szétnyitogatós jogsin az orvos a vizsgálatok után belevert egy továbbérvényesítő pecsétet amivel azt 5 évre meghosszabbította, most 5 év után a 10 évre érvényes kártyát ismét teljesen alapból (új fotó, új kártya, stb.) meg kell csináltatni, mert valahogy nem működik már az orvosi pecsét. (vagy valami hozzá hasonlatos hologrammos bélyeg, akármi más, továbbérvényesítési lehetőség, amint van az például a diákigazolványoknál)
Vagy mert a nesze semmi fogd meg jól tipusú filléres műanyagkártyáért az autósokról legalább újra le lehet akasztani a 4000 forintot? Ennyire gazdagoknak igazán nem kellene nézni a hazai autósokat, és ennyire pofátlanul pénzéheseknek sem kellene lenniük az okmányirodáknak meg az őket befogadó önkormányzatoknak!

Amúgy meg
Kathi Ferenc fórumtársnak írván azt gondolom, nem kellene ilyen ötleteket adnia senkinek se, hogy 10 évenként legyen újra gépjárművezetési vizsga, mivel az csak egy újabb, sokadik bőr lehúzása lenne szegény autósokról. És akkor még nem beszélve igazán arról, hogy törvényileg a jogosítvány birtoklását állítólag és eleve minimum a nyolc általános elvégzéséhez kötötték.
De hát akkor mi lenne azzal a sok - egyáltalán nem ma barnult - Audiban, BMW-ben vagy Mercedes-ben feszítő agresszív sorstárssal, akiket én sohasem láttam se ATI-s, se egyéb tanulóiskolás autókban vezetni tanulni,
és a nyolc osztályos iskolai végzettség sokuknál csak úgy jött ki, hogy kétszer végezve az elsőt, kétszer a másodikat - de 14 éves kor után már nem kötelező koptatni az iskolapadot. Néhány tízezres pedig mindig akad a zsebben ha netán jogsit kell venni
és azért a rokkantigazolvány meg a segély hozzá hivatalból jár ... a hátrányos helyzetnek okán.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2339 [Összpontszám] -892 [Sikeresség] -38

hozzászóló

T. Norbert úr!

Megint a bolsi hazugságduma?
"hős tűntetőitek miért a Kossuth teret nézték maguknak budinak"

Meglátszik a véleményedből, hogy sohasem jártál azokban az időkben a Kossuth téren!
Ott - ha még nem mondták volna az elvtársaid, hát én leírom Neked - 15 db. Toy-Toy budi volt felállítva, tehát ez a balos prolikábító szöveg csupán egy nagyarányú mszp-s csúsztatás - mondhatnám azt is - orbitális hazugság volt, amint az a demszky-féle kijelentés szintén, hogy " tocsog a hugy a Parlament előtt"!
Soha nem tocsogott ott semmi!
Amikor viszont már a gergényi féle ávósok szállták meg a teret (műveleti területnek nevezve azt) körbekordonozva magukat oda a majomketrecbe hosszú hónapokra, én bizony már egy fia Toy-toy budit sem láttam.
Azok az ott tébláboló bolsibérenc magyarellenes ávós-surmók minden bizonnyal a zsebükbe gyűjtötték be a lét".

Amúgy az a zöldkártyakiadó vállalkozó a pénzét a beruházásai és munkája fejében szépen megkaphatná a magyar államtól, netán a Közlekedési Minisztériumtól vagy attól az illetékes helytől, amely arra a sok hülyeségre, a mindenféle baromság tanulmányokra, mszp-t népszerűsítő hazug reklámokra tud forintmilliárdokat elkölteni!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Id. Berecz Norbert (2008.01.13 13:13:15)
 

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2339 [Összpontszám] -892 [Sikeresség] -38

hozzászóló

Kedves Zsigmond!

Nálunk semmi sem ingyenes még akkor sem, ha azt mondják rá. Egyáltalán nem bolsi érvelés ez, hanem tény.
A vizitdíjat meg a többi népnyomorító intézkedést is csak azért hozta meg ártunk és ormányunk, mert hogy nehogymá ingyé legyen az orvosi ellátás! Hát az sose volt ingyér!
Aki ebben az országban még dolgozik, attól bizony nem keveset levonnak TB járulék formájában, és amint a lányom is folyamatosan fizetni köteles a havi TB díjat, de közben bevétele meg nincs (no meg munkája se)

Itt ma egyedül csak a roma társadalmi réteg az, amelyik sohas em tesz bele semmit a közösbe de mindent kikövetel belőle magának. Közben fasisztázzák, rasszistázzák azokat, akiken parazitáskodnak. Szép dolog ez.
Itt valóban lehet ingyenes dolgokról értekezni, de a gyakorlatban még azok sem ingyenesek, mert hisz a fehér emberek /ahogyan ők mondják - a parasztok/ munkájából és befizetett/levont adóiból vonják el.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2008.01.13 12:39:41)
 

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2339 [Összpontszám] -892 [Sikeresség] -38

hozzászóló

Nem a teljesen ingyenes vizsga mellett vagyok, de ha egyszer valakik kötelezővé teszik a 10 évenkénti vizsgát, akkor állják is annak a költségét. Mert manapság a zöldkártya sem arról szól igazán, hogy hűű de jó lesz majd tőle a környezet, hanem csakis a bevételorientált rablászatról.
Már említettem valahol és valamikor - ha valóban a környezetvédelem megóvása lenne a zöldkártyás vizsgálatok célja, akkor az autókat minden benzinkútnál ingyen leellenőriznék és szükség esetén a motorját beállítanák. Hiszen az erre való pénzügyi fedezetnek ott van az üzemanyagok árába beépített jövedéki adók és egyéb állami bevételű járulékok! + ott van az ÁFA!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2008.01.13 11:41:17)
 

 

Bolla Tivadarné

[Hozzászólások száma] 5 [Összpontszám] 3 [Sikeresség] 60

hozzászóló

Mint sok éve jogosítvánnyal rendelkező, úgy tapasztalom, hogy a probléma pont az új jogosítványt megszerzettekkel van !
Némelyek agresszív, nem kellő körültekintéssel, a sebességi korlátok figyelembe NEM vételével vezetnek.

Hiába a most bevezetett büntetés, az autópályákon a 130-as sebességünket, szinte mind leelőzik......
Őket hogy szűrik ki? -
[Válasz] [Idézet]
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Kedves Norbert!

Én azért adtam ilyen könnyű feladatot, mert erre még én is emlékszem és nagy disznóság lenne olyan kérdést feltenni, amire magam nem tudom a választ. Egyébiránt igazad van, talán kemény egy életben sokszor levizsgázni ugyanabból, csak nekem nagyon nehezen értelmezhető, hogy a 40 éve jogosítványt szerzett ember az időközben vahy 10-szeri KRESZ változást mind feldolgozta e, bekerültek e az ismereteibe.
Az éljenzésért nem kellene elnézést kérni. Mi ebben a topikban egy témáról vitatkozunk és csak annyi benne a politika, mint az életben, szóval minden. És mellesleg én nem gyűlölöm Gyurcsányt, ha nem is áll a népszerűségi listám csúcsán, de ezt a dolgot teljes támogatásomról biztosítom.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Id. Berecz Norbert (2008.01.13 14:50:16)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Zsigmond!
Ne adjál már ilyen könnyű feladatot!
A másodfokú egyenlet megoldása az hétköznapi dolog, mint a bevásárlás. Érettségin illik tudni a gömb felszínének a kiszámítását.
Ki tudja még ezt a nagy átlagból? Hétköznapi dolog ez is talán, mint a körforgalom? A körforgalom az hétköznapi, mégis baj van vele. A baj azonban nem ez, hanem az, hogy vannak, akiknek a kör is egyenes, mert ők annak tartják, s az ilyenekből sok van az úton. Úrnak születni kell, csak az a baj, hogy a türelmetlen meg terem mostanában, mint a gomba. És a ki vagyok, ha nem én?....szemléletű józanoknak (nem ittasok!) sokan esnek áldozatul.
Nos, aki a gömb felszínének a kiszámítását nem tudja, elfelejtette a középiskola befejezése óta, az valószínű, hogy elfelejtette azt is, hogy a párhuzamos körforgalomból hogy kell kimenni. Arról nem is beszélek, hogy ha két rendőr integet melyikre kell figyelni. Hidd el, magam sem tudom, tehát itt a vizsga ideje.
Nagyon magabiztos analfabéta az, aki nem ismeri el, hogy bizony időnként fel kell eleveníteni az ismereteket, s bizony, ha erre nem képes önállóan valaki, akkor a hatóság kényszerítse rá, pénzért, tandíjért, mert kapitalizmus van. Fizesse Fazakas az ilyen ámokfutók tandíját, mert Ő akarja ezt is ingyenesen megoldani. Ne az én adóm alapozza meg a rehabilitációjukat! Ilyen magyar agyak mellett, azonban semmit nem ér a képzés akkor sem, ha pénzért van, akkor sem, ha ingyen. Sajnos sokan tudják a szabályokat, mégis megsértik, mert azt gondolják magukról, hogy rájuk nem vonatkozik a törvény. Ők a pirosat is zöldnek nézhetik.....a saját agyukkal. Őket nem érdekli, hogy másokat ezzel sírba tehetnek, de azt sem képesek felfogni, hogy saját magukat is. Ők halhatatlanok, a saját agyuk szerint, és sajnos nem képesek belátni, hogy cselekedetük másoknak nagy fájdalmat okozhat. Nekik nincs már múlt, de jövő sem, csak a pillanat, amiben nekik erőszakosan haladni kell.
Megállapításom szerint ezek nem a trabantot vezetők köréből kerül ki. Azt hiszik sokan, hogy a cégüknél, ha ők a hajakendek, ez a közútra is vonatkozik. Sietnek intézni a dolgukat, de arra nem gondolnak, hogy mások is emiatt keltek útra. Azokat sem sajnálom, akiket a főnökük siettet, keljenek fel időben! Borzasztó, hogy mi van reggelente, sietés, bedobni a gyereket a suliba, se puszi, csak siess, mert már csengettek. És ahogy nekiiramodik, egy nagy bumm meghiúsít mindent, amiért sitni kellett. Sajnos, hogy miattuk sok vétlennek sem a tervük szerint végződik a nap.

Van aki visszakívánja a szocializmus közösségi elvére épülő ingyenességet.
Az pedig abszurd, hogy itt a fórumon közönséges emberek szájából hangzott el a KRESZ vizsga hatósági megújítása, időnkénti újravizsgázási kötelezettségének a felvetése, s ezért máris Gyurcsányt okolja, hogy be akarja ezt is vezetni, jó pénzért. Csak ne azok akarnák ezt a mindenároni ingyenességet, akik a kapitalizmus bevezetéséért harcoltak! Tőlük ezt én nem tudom elviselni, de még a vezérüktől sem!
Azt tartom a jó ötletnek, hogy azonnal elvenni a jogsit, ha valaki ittasan vezet. De attól is, aki józanul megy 200-al!
Éljen Gyurcsány! Éljen azért, mert jó döntés az, hogy az ilyenektől azonnal elvenni a jogsit!
A tanteremben nem igen tesznek sírba senkit, de a taníttatásuk legyen ám kemény tandíjas, és ne ingyenes!
Addig azonban, amíg így viselkedik a magyar az úton, legyen időnként kötelező a vizsga, a példásan viselkedőknek sem árt javítani a feledési görbéjükön........és sajnos, mivel kapitalizmus van, hadd profitáljanak azok, akik az effajta oktatással foglalkoznak. A befizettet adómat pedig fordítsák más fejlesztésre!
Zsigmond!
Elnézésedet kérem, hogy éljenezni mertem, de Te azt hiszem, hogy képes vagy elkülöníteni a politikától, nem úgy, mint Fazakas, aki máris a mostani kormány hibájának teszi azt, amiről mi itt a fórumon agyalgunk.
Üdv: Norbert
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2008.01.13 12:39:41)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Elképzellek, hogy Te vagy az a vállalkozó, aki a zöldkártyát kiadja.
Vállalkozzál erre és csináld ingyen. Szerezd be hozzá a megfelelő mérőeszközöket! Előtte természetesen a szakmai végzettséget.
Örülhetsz majd a kuncsaftok tömkelegének. Mindenki hozzád fog menni!
Hirdesd is!

Nosza! Itt a vissza nem térő alkalom, hogy ingyen adjad, amit másoktól megkívánsz, hogy ne kerüljön semmibe! Vállalkozhatsz is erre!
Tiéd a szocializmus építésének a lehetősége! Lenin elbújhat melletted!

A reális gondolkodás talaján maradva el tudnám képzelni, hogy a műszaki vizsgáztatásra sincs semmi szükség, és a zöldkártyára sem. ( Máshol ez is működőképes.) Egy ellenőrzés során azonban a közúton, ha a jármű nem felelne meg, akkor azonban onnan sehova, rendszám le, csak vontatóval a szervízbe.
Ez is baj lenne, mert milyen hatóság kellene arra, hogy ne a rossz pofám, a pártállásom, és a kevés zsebbe dugott pénz miatt szedjék le a rendszámot?
Abban egyetértek Veled, hogy nem old meg semmit az akármilyen sűrűn elrendelt vizsga, míg azokat az agyakat nem likvidálják a közútról, akiknek az agyi funkciója nem felel meg a közlekedési normáknak.
Nyithatsz erre is egy vállalkozást, hogy Te lehessél a döntnök abban, hogy ki mehet ki a közútra.
Ne bátorítsál senkit, hogy a bicikliseknek is legyen kötelező a bukósisak! Istenem! Mennyi ÁFA bevétel lenne még ebből! Én ezt már akkor kitaláltam, amikor kötelező lett a segédmotorra. És azóta csak lesek, hogy a biciklire még nem kötelező!
Olyan szakmám van, ahol a felejtési görbe vizsgálata jelentős. Az itt szerzett tapasztalataim alapján nagyon is fontos lenne feleleveníteni az ismereteket, időnként.
Tudod az ember nehezen tanul, de gyorsan felejt.
Írtam, hogy a mindennapi szigorlatok sem oldanák meg ezt a kérdést.
Megoldja viszont az, hogy az alkalmatlanoknak be kell vonni a jogsiját.
Egyetértek azzal, hogy az ittas vezetőktől azonnal. A törvény döntse el, hogy meddig!
Te ezeket politikai kérdéssé degradáltad.
Imádkozzál azért, hogy ha valaki elüt a zebrán, az MSZP-s legyen, hogy elnyerje méltó bűntetését!
Sajnos arról nem írtál, hogy hős tűntetőitek miért a Kossuth teret nézték maguknak budinak, és lacikonyhának, nyugataadás nélkül!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Fazakas László (2008.01.13 12:18:32)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Na igen, az ember nem felejt el biciglizni. Az autóvezetést sem felejti el, csak a szabályokat, azt bizony igen.
Fazakas úr is megtanulta a kétismeretlenes másodfokú egyenlet megoldóképletét, de szinte biztos, hogy ha nem keresi elő valahonnan, akkor nem tudja.
Nem tudják azok sem, vagy tudják, de nem tartják fontosnak, akik megsértik a KRESZ-t. Vitatársammal ezért értettem egyet az időszakos vizsgáztatással.

Ami Fazakas úr ötletét illeti, egy totál bolsi érvelés. Van már elég ingyenes dolog, legyen má ez is!
Csak azt ne felejtsük el, hogy nem mindenkinek van ám autója, s nem mindenkinek van jogosítványa. Így aztán a bolsi érvelés alapján azoknak kellene megfizetni az Audis sofőr életének megmentését, akinek nincs is jogosítványa.! Na, ez bolsi szöveg kedves uram. (csak azért írom így, mert ezt érti, hiszen írásaiban ez a leggyakoribb szó)
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Fazakas László (2008.01.13 12:18:32)
 

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2339 [Összpontszám] -892 [Sikeresség] -38

hozzászóló

Amikor a mindenféle pártkampány-hülyeségekre, az ingyenes Parlament előtti műjégpályára, a karácsonyi hurkasütödére és borforraldára vagy egyéb elvtársi nagy trükközésekre mindig van pénz ebben az országban - és ha annyira megerőltetnék ezt a vizsgázgatás kérdést - akkor igenis állják csak bátran annak költségeit. (pontosan olyan ez, mint amikor a palesztín egészségügyre van 200 ezer eurójuk, akkor a hazai egészségügyre miért nincsen? Épp a héten hallottam a rádióban erről.)

Akinek van már jogsija, hisz egyszer valamikor jó sok pénzért levizsgázott, az "ismeri hát a dörgést". Az ember nem felejt el sem biciklizni sem úszni, ha egyszer megtanulta. Így van ez a vezetéssel is.
Azonban ha ittas vagy kábítószeres az illető, úgyis bevonják neki a papirjait és új vizsgára kötelezik.
De aki ártatlan és sose adott rá semmi okot, azt miért kell ilyesmikkel anyagilag traktálni? Nem elég az a sok elvonás amivel már ezeddig az autósokat sujtják?
A zöldkártya, /amit már szóltam róla nemrég/ - valamikor úgy indult el, hogy 300 forint! És állítólag a környezet védelme érdekében van/volt hivatott az autó motorjának műszaki állapotát vizsgálni, beszabályozni.
Ma azonban 10 ezer forint alatt már nemigen van zöldkártyás vizsgálat, holott szinte semmit sem kell az autóval csinálni azóta sem a műszeres bemérésen kívül.
Ha pedig annyira kötelezővé teszik, akkor állják vele a költségeit! Mint a motorosok bukósisakja, amit szintén nem a motorosnak kellett volna megvásárolnia hisz kötelezték rá.
Aki annyira védte az egészségét vagy az életét, az amúgyis megvette - de a megtörtént motorosbalesetek 90%-ában a sérült motoros sohasem a fejére szokott esni! A biciklisek meg inkább divatból vesznek valami áramvonalas sapkaszerű hülyeséget a fejükhöz, de ha megborulnak, inkább csak kezük-lábuk törik. Hehehe.
Ha a zöldkártyás vizsgálatot valóban komolyan gondolná az állam vagy a környezetvédelem (mint ahogy nem gondolják komolyan, csak egy jó bevételi forrása ennek a feneketlen költségvetésnek), akkor minden benzinkútnál úgy, ahogyan a levegőt a kerékbe - ingyen meg kellene csinálják!
Miután viszont "fizetős a drága", hát le kell vonni az adóból!
Ezt a vizsgáztatást pedig gyorsan elfelejteni, mert a végén még bevezetik! Mint a vizitdíjjat a közben felemelt TB hozzájárulás mellé.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2008.01.13 11:41:17)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Kedves László!

Szóval maga szerint ingyen vizsgáztatás kellene.
Nézzük, hogy mire is jó egy időszakonkénti vizsgáztatás!
1. A KRESZ újabb szabályait megismertetik a vizsgázóval
2. Az elfelejtett, vagy meg sem tanult szabályokat ismét módja van megismerni
3. A baleseti helyzetről valamilyemn formában értesülhetne.

Kinek lenne a vizsgáztatásból haszna? Az államnak, vagy a gépkocsivezetőnek? Az állam akkor sem pusztul el, ha a sofőr karambolozik és meghal, tehát csak a gépkocsivezető hasznát állapíthatjuk meg.
Akkor ki fizessen?

Vagy még egy utolsó kérdés: Ön Fazakas úr vállalja, hogy ingyen vizsgáztat és a vizsga költségeit is a saját zsebéből fizeti?

Na, ugye, ha átgondoljuk a helyzetet, akkor nem írunk olyasmit, ami bugyutaság. Azt viszont meg kellene akadályozni, hogy nyereséges vállalkozást csináljanak a vizsgáztatásból, tehát a díj csak a jogos költségeket fedezze!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Fazakas László (2008.01.13 08:28:06)
 

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2339 [Összpontszám] -892 [Sikeresség] -38

hozzászóló

Ez az ötlet csak akkor lenne jó ötlet, ha megvalósítása teljesen ingyen volna.
Mert ha minden egyes vizsga ára maga a csillagos ég, akkor maradjon csak meg szépen az az állapot, ami jelenleg van!
Elég bajuk van néha azoknak akiknek elveszik a jogsijukat ezért vagy azért, és utána csak egy újabb vizsga letételével kapják vissza, közben mellé még kifizetik a többezres bírságot. (Holott vagy ezt vagy azt kellene csak)
Egyáltalán nem kell még több pénzszerzési lehetőséget biztosítani ennek a tolvajbandának, mert minden pénzt úgyis csak ellopnak vagy izraeli vízágyúra és könnygázra költenek el a saját népük ellen.

HAzért hogy az áfa és egyéb állami bevételeiktől minnél többet mentesítsem őket, én már magával a tankolással sem idehaza bíbelődöm, hisz külföldön, a határokon kívűl olcsóbb az üzemanyag és tudom hogy ott legalább jobb célra költik ... múltkoriban meglepve tapasztaltam, még Szerbia is olcsóbb.
A környezetvédelmi díj (Zöldkártya) sem arra van igazán hogy valóban a környezet védelmében legyen, hanem csak egy (kötelező) és nagy bevétel ezen rablóknak az autósok sanyargatásából.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Nem a KRESZ-szabályokkal van a baj, hanem a fejekkel. Olyan a közlekedési morálunk, hogy ha minden nap szigorlatozni kellene (tandíjért!), akkor se szűnne meg.
Egy koma egyszer, már nagyon régen volt, állva a vasúti átjáró piros lámpájánál, ott ahol a madár sem jár, rendőr mégúgysem, történt, hogy mögöttem nagyon dudált, hogy menjek már.
Nem bírtam cérnával, kiszálltam és odamentem hozzá. Kérdeztem, hogy beragadt a dudája? Mire Ő azt mondta, hogy miért nem megyek?
Mutattam neki, hogy nekem a piros tilos. Szépen megkértem, ha zavarom indekszeljen egyet, kerüljön ki. Meg is tette irányjelzés nélkül, sportos kerékcsigorgással eltűnt a piroson át. Negyed percen belül a vonat is elment.
Nem tudom, hogy él-emég a fazon?
Sietős mindenkinek az útja, talán fölöslegesen is, főleg a későn indulóknak. Jó lenne, ha eszükbe jutna, hogy aki siet, az a temetőbe siet.
Másokat, akik még nem akarnak odamenni, ne vigyék magukkal!
Ennyi megértést kérek azoktól, akik azt hiszik, hogy az úton rajtuk kívül a többi ember csak az Ő akadályuk.
[Válasz] [Idézet]
 
[Válasz]
Ugrás: