PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Erdei Éva

[Hozzászólások száma] 4769 [Összpontszám] 2364 [Sikeresség] 50

hozzászóló

A "Bemutatkozó" témában kissé OFF módon felvetődött az a probléma, hogy szabad-e hivatkozni konkrétan egy infomációforrásra (webcímre, előadásra, irodalmi műre, stb.), amikor valami érdekes, értékes, a témába vágó információt szeretnénk megosztani a kedves olvtársakkal. Merthogy ezt reklámnak lehet tekinteni.
Ide várok olyan véleményeket, hogy vajon hol a határ a reklám és az információ között? Mikor, mitől minősíthető egy információforrásra hivatkozás reklámnak? Ha nem nevezhetünk meg konkrét forrásokat, akkor hogyan beszélhetünk pl. a kultúráról? Tudományról? Bármiről? Hogy beszélhetek pl. egy előadásról, egy könyvről, ha nem mondhatom meg a címét, szerzőjét? Csak úgy semmitmondóan, elvi síkon? Dehát arra ott vannak a politikusok.
Ha kizárjuk a forrásokra való hivatkozásokat, akkor bizony igencsak szegényes fórum lesz ez. Az Internet legfőbb erényét, az információk összekapcsolhatóságát, ezáltali gyors elérhetőségüket zárjuk ki innen.
Természetesen lehetséges valamiféle határ betartása, gondolom, amikor nagyon "kilóg a lóláb", amikor nem, vagy csak látszólagos referenciaként említenek meg egy webcímet, terméket, különösebb érdemi mondanivalóhoz nem kapcsolódóan, vagy valami ilyesmi... Persze ezt nem biztos, hogy egyszerű eldönteni. A "Bemutatkozó" témában olyasmi is szóba került, hogy itt szorosan az EU témához kapcsolódó infókra kell? szabad? csak hivatkozni, merthogy ez a webhely arra való. Nos, az itt olvasható egyéb tartalmakból, hivatkozásokból (hírek, országinfó, napi eszköztár) én nem látom ilyen szigorúan a kapcsolatot: szvsz amiket eddig ideírtunk, az mind releváns, hiszen kis hazánkhoz kapcsolódnak, no és végül minden mindennel összefügg.
Kérem egyúttal a kedves illetékesek (üzemeltetők, fejlesztők, stb...) állásfoglalását is ezügyekben, valamiféle irányelvet, igazodási pontot mutassanak, hogy fölösleges vitákra ne pazaroljuk egymás idejét a kedves olvtársakkal.
Köszönöm.
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2342 [Összpontszám] -892 [Sikeresség] -38

hozzászóló

Nem tudom, valójában jó helyre írok-e, mert magát a lehetőségét eme általam észlelt kereskedelmi problémának - nem igazán kínálja fel a rendszer, de!

Lehet, hogy ismét meg kellene kérdeznem az arra illetékeseket - miért /és miként/ lehet az, hogy egy inghez, kabáthoz bárhol lehet kapni zippzárat, gombot, akármi mást, vagy egy rossz TV-hez, rádióhoz, mosógéphez ellenállást, kondenzátort, tranzisztort, IC-t, vagy mondjuk ékszíjat, csapágyat,
de például egy sima soproni zárhoz - (vagy mondjuk egy komolyabbnak látszó cilinderhez)
MIÉRT NEM lehet kapni sehol se a kereskedelemben nyerskulcsot?
(Hogy az ember véle "el-amatőrködjön", gyakorolja a reszelés művészetét, a teljes önmegvalósítást, stb.)
Erre a pályára annyira rászállt volna a kulcsmásoló maffia, hogy egyszerűen csak ők másolhatnak? Mennyire demokratikus dolog ez?
Kérdezem én, akit nagyon sok helyről már simán elhajtottak a nyerskulcsos óhajommal,
avagy volt olyan, ahol csupán azt az ajánlatot kaptam - igen, náluk tényleg lehet nyerskulcsot is kapni, de akkor ki kell fizetni a másolási díjat!
Magyarul mondva - a soha EL SEM VÉGZETT MUNKÁÉRT adnának el árában alapanyagot!
Hol van ilyenkor a hivatal, a hatóságok, a rendteremtő közeg? Hogy a vásárló végre TELJESEN jogos igényeihez hozzájusson.
Vagy az évek óta kialakult kulcsmásoló maffia az már minden szinten és mindennél előbbre való?
Egyszerűen NEM vagyok képes felfogni, hogy itt van a létező ( vagy már nem létező Elzett Művek zárgyár, s akkor a nyerskulcsokért külföldre (EU) kell kiutazni,
avagy egyenesen Kínából kell megrendelni interneten, mert itthon szinte ennyire gázos.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Te nagyon utálod a kommunizmust, a kapitalizmusba meg nem akarsz belépni.
Vedd már észre,hogy beléptél. Kizsákmányolt vagy, ha még nem vetted volna észre.
Örülj neki, hogy a szabad társadalomban szabad kizsákmányoltnak lenned!
Szavazni el ne menj soha! Szokásod szerint. Tüntetni se! Élvezd a szólásszabadságot, ha már munkát nem adnak. Ennyit érdemelsz!
Ennyit nekik is megér. Dumálj csak, ők meg közben kifosztanak. Mindennek fejében még dumálhatsz, hogy valamiképp elégedett legyél.
Aztán majd jön a csúcs, ha nem viszik ingyen az aláírásnak használt szerencsétlenségedet. Azt nem viszik, csak a házadat. Melózol majd 22 ezerért! Egy évben egy-vagy két hónapot.
Aztán mondd! Kit érdekel a te mínuszod, amit a bankszámládon és a Fórumon is egyedül értél el? Mindez a szellemi energiád és a viselkedésed szüleménye. Élvezd ki, ha ennyire tetszik!

Ez a hozzászólás 2 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2014.07.20 18:10:44

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2014.07.20 16:35:09)
 

 

Sajgó Mihály

[Hozzászólások száma] 1557 [Összpontszám] -931 [Sikeresség] -60

hozzászóló

Magdi, Magdi!
1)Ez a fórum a kormányzati bürokrácia egy pótcselekvése volt tegnap, van ma és lesz holnap. Ezt Rajtad kívül szerintem mindenki tudja.
2)El kell ismerni, hogy a mindenféle néven futó más nyilvános fórum stílusban tükröződő méltósága ezt a szintet meg sem közelíti. Itt méltatlan hangnemű szitkozódással még nem találkoztam egyik oldalról sem. Nem hiszem, hogy ez csak azon múlik, hogy a megszólalások nevesítettek. Mert ez a közösség már ilyen.
3)Ha Te minden bizonnyal kiváló konyhaművészként összeraksz egy (szerinted) isteni paprikáscsirkét, becsomagolod, repülőre ülsz és elviszed az amazonaszi dzsungelbe és feltálalod egy törzsnek, akik fő csemegéje a még mozgó madárpókláb meg a pirított fakukac, ne csodálkozz, ha hazazavarnak. Mert az a közösség már olyan. Az itteni domináns (megukat büszkén ezredesnek tituláló) magabiztos hangadók magabiztos véleménye mögött egy homogén véleményű pontozó-populáció áll. Ez a rend így épült fel, még a megelőző kurzusban. És ez a közösség már ilyen.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2013.12.11 17:25:59)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Tévesésben vagy a szándékaimat illetően. Eszemben sincs provokálni. Pláne berec nincd is a képben, mikor írok valamit.
Erre a fórumra gondoltam. Szerinted nem luxus ez egy országban, ahol nincs online kommunikáció, csak ez a gyermeteg pontozósdi gépezettel felszerelt szánalmas oldal?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Sajgó Mihály (2013.12.11 09:51:20)
 

 

Sajgó Mihály

[Hozzászólások száma] 1557 [Összpontszám] -931 [Sikeresség] -60

hozzászóló

Értelmetlen válasz egy értelmetlen (provokativ?) állításra. BM bedobta a csalit, hogy IBN-t bosszantsa. Én legalább rákérdeztem: miféle "irodáról" van szó? Válasz erre persze nem jött. IBN pedig istenesen ráharapott és szokásához híven, reflexszerűen öt fideszes főembert nevesített, , mint a BM által számszerűen megadott "3-5" "ügyfélet". Úristen, mi lett volna ha BM 15-30 ügyfelet ír?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Id. Berecz Norbert (2013.12.10 19:07:02)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Nem szeretnél inkább első és utólsó lenni? :-) Esélyesebb lennél, mint a hatodik helyen.:-)
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Sajgó Mihály (2013.11.27 21:13:53)
 

 

Sajgó Mihály

[Hozzászólások száma] 1557 [Összpontszám] -931 [Sikeresség] -60

hozzászóló

Hol ez az iroda? Szeretnék hatodik lenni. Imádom ezt a számot.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2013.11.19 15:18:26)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Konkrétabban, ha lehet!
Kinek, mikor, mit és ki? Név szerint kérném az öt fő nevét, csak, hogy tudjak róla. Roppant kíváncsi vagyok, hogy kik lehetnek öten, akiknek országos közszolgálatot tartanak fenn?
Ilyen információval, ami a te bírtokodban van, alkotmányos kötelezettséged feljelentést tenni!
Csak nem azért nyitottad ezt a témát, hogy idevesd ezt az egy szerencsétlan mondatot?
Jó lenne, ha az illetékesek kérdeznének meg, amikor vagy az igazság, vagy a rágalmazás derülne ki.
Gondolkozzál már csak egy picit, mielőtt világgá kürtölsz valamit!
Ha te lennél közülük a negyedik, bizony meg lennél sértődve, ha nem lenne aki elintézze az ügyedet.
Mégis melyik az az állami szervezet, amit csak azért működtetnek drága adóforintjainkból, hogy kielégítsenek öt főt?
Nem gondolod, hogy rettenetes mondatod helyett ki kellett volna fejtened részletesen?
Nagyon fájhat neked valami!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2013.11.19 15:18:26)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Pl. mikor EU-s és állami pénzekből országos közszolgálatot tartanak fenn 3-5 ügyfél számára, ezek igényeinek megfelelően.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Felháborítóan elfogadhatatlan a kormány honvédelem ürügyén történő tékozlása. http://www.kormany.hu/hu/honvedelmi-miniszterium/hirek/osszparti-konszenzus-a-helikopter-es-repulogep-beszerzesrol

Az "ország szükségletei" hivatkozással kútba dobálnak több száz milliárdot haszontalan fegyverekre.
Arról nem is beszélve ,hogy a honvédelmi minisztérium manapság a show biznisszel vetélkedik, a bikaviadal szintjén rendez "szórakoztató"-nak megbélyegzett költséges , idiótákat elkápráztató légibemutatókat (lásd kecskeméti repülőnapok)
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

A World Institute For Development Economic Research (a Gazdasági Fejlesztés Kutatásának Világintézete), amely a Tokióban működő ENSZ Egyetem Helsinkiben lévő részlege, a közelmúltban tanulmányt tett közzé az emberiség rendelkezésére álló erőforrások, valamint a termelői és pénzügyi vagyon világszintű megoszlásáról:

"A vagyon erőteljesen koncentrálódik Észak-Amerikában, Európában, továbbá a magas jövedelemmel bíró ázsiai és csendes-óceáni országokban. Az itt élő lakosság együttesen a világ vagyonának csaknem a 90%-ával rendelkezik." A jelentés többek között megállapítja azt is, hogy "sok embernek a magas jövedelmű országokban nagyobb az adóssága, mint a vagyona és sajátságos módon ezek az emberek a világ legszegényebbjeihez tartoznak."

A Helsinkiben működő kutatóintézet volt az első, amely globális szinten felmérte az egész emberiség rendelkezésére álló vagyont a 2000. évi adatok alapján. Az Intézet igazgatója Anthony Shorrocks kijelentette: "Ha a világ össznépességét egyetlen tíz főből álló csoportra csökkentenénk, a világ összvagyonát pedig 100 dollárra, akkor egy személy rendelkezne 99 dollárral és a fennmaradó kilenc egy dolláron osztozkodna."


Ez sem mostanában volt, de szerintem drasztikus változások nem történtek azóta.

A GINI -index mutatja országonként számszerűen a vagyon eloszlást. http://data.worldbank.org/indicator/SI.POV.GINI

Ezen a lapon : 134. Hungary 24.7 2009
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2172rank.html

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2013.02.18 16:13:28

[Válasz] [Idézet]
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Üdv!
Nem tudom hol kezdjem!
A mai nap voltam egy építőipari generálkivitelező barátomnál és látom bőszen egyeztetnek a titkánővel a leadott és megkifogásolt tenderajánlatuk javításán.
Magyarázza, hogy 1500 Ft-os rezsióradíjjal számoltak és ezzel nem biztos, hogy nyernek, mert van náluk olcsóbbak többen is!
A versenyeztető egy önkormányzati vállalat!
Most 2013-at írunk és mindenki érzi a bőrén, hogy mik az igazi költségek.
2006-ban ezt írtam itt a fórumon GyF.-nek, melyre természetesen akkor sem kaptam választ.

Másodsorban az építőipari állami közbeszerzéseken elérhető rezsióradíj mértéke, mely eleve nem ad arra keretet, hogy egy vállalkozó az előírásoknak megfelelően végezze el a feladatot.
Ez viszont álszentség!
Egyrészt tudjuk, hogy arra sem elég az a vállalási díj, hogy a nyertes cég a saját működését fenntartsa, de ugyan akkor elvárjuk tőle, hogy valós összeggel, jelentse be a dolgozót, fizessen szabadságot, adjon munkaruhát, védőfelszerelést, védőitalt, szociális ellátást, stb.
A sor végén álló kivitelezők, aki ténylegesen elvégzik a munkát már talán annyi pénzt, sem kapnak,- ha kapnak, hogy a saját embereinek kifizessék a nettó munkabért!
Van konkrét javaslatom is a siránkozáson túl! ……………………………
- Meg kell határozni a közbeszerzések alapját képző rezsióradíj minimális mértékét.( ne lehessen tendert nyerni 2006-ban 1200 Ft-os generál rezsióradíjjal, mert ez felhívás adócsalásra! )

Úgy látszik ezen a téren semmi változás.
Így soha nem tudunk még a béka alól sem kimászni, csak a mocsok marad!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Szerintem is jó kérdés,
és én sem találtam eddig rá elfogadható magyarázatot. Ez egyébként nem Hungarikum.

Pl. Adva van egy vállalkozás (lentebb részletezem) ami nemzetközi hálózat kiépítésével, mindenféle kereskedelmi tevékenységet támogat .
Ebben a hálózatban, állítólag komoly infrastruktúra van.
Egyik program ingyenes, másik program pedig megvásárolható. Ezek az eszközök a kommunikációs akadályokat hivatottak megszüntetni (fordító és nyelvtanulást elősegítő programok). Ami számomra kérdést vetett fel, hogy a két "eszköz" közül miért az ingyenes, amelyik konkrétan ingyenes? Először azt gondoltam, hogy rossz a tájékoztató, és aki fordította magyarra , összekeverte azokat, s valójában a másik az ingyenes, mert úgy ésszerű (nekem).

Ez az ingyenes (tagoknak): "Egy szabadalmazott TurboTalk nevű nyelvi fordító, tolmácsoló és nyelvoktató eszköz, amely több mint 50 nyelvre fordít és tolmácsol valós időben, szöveges és audio üzemmódban. Mesterséges intelligenciája segítségével folyamatosan fejleszti magát, ahogy az emberek az egész világon használják. Ez az eszköz gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy az emberek az egész világon nyelvi akadályok nélkül kommunikálhassanak egymással, akkor is ha nem beszélik egymás nyelvét." http://uniontalk.yagooft.com/web/0000_Yagooft/yagooft_home.aspx

Figyelemre méltó a Management:

"Bill McCullough - Elnök vezérigazgató
Bill McCullough a Yagooft többségi tulajdonosa és elnöke. Az elmúlt 18 évben Bill a legnagyobb internetes üzleteket tudhatja magáénak, többek között az alábbi területeken: online oktatás, szoftvertervezés, valamint internetes rendszerek és hálózatok vezetése. A globális rendszerek fejlesztése terén szerzett gyakorlata garancia a Yagooft globális rendszerének sikerére.

Randy Boyte – Kereskedelmi igazgató – Non-profit tanácsadó – Nemzetközi előadó
Randy Boyte a Yagooft kereskedelmi igazgatója, a non-profit szektor tanácsadója, valamint nemzetközi előadó. Nagy múltja van az üzleti életben, komoly sikereket elért vállalatok tulajdonosa és irányítója volt. Emellett Randy 18 éve lelkipásztorként is dolgozik. "

Gyerekes videókkal prezentálják az egészet, ha nézed , úgy érezheted magad, mintha általános iskola második osztályában lennél. (Nem csak a magyar, az eredeti videók is ebben a stílusban készültek.) http://hu.yagooft.cc/index.php/prezentacio?rid=uniontalk (Lejjebb kell görgetni a lapot, az alján van a video)

Ezt írják róla magyar oldalakon pl,: "a Yagooft egy közösségi oldal lesz, egy kicsit nagyobb mint a facebook..
A turbotalk kifejlesztésére a legprofibb informatikusokat bízták meg, 10 évig dolgoztak a ezen a programon. Fordító-tolmácsoló program, - minden hirdetés, mindegy honnan adták fel, a saját nyelveden fogod olvasni, ha levelet kapsz külföldi partnertől a saját nyelveden fogod olvasni, és ha levelet írsz a külföldinek saját nyelvén fogja olvasni, ha csetelsz valakivel, mindkettőtök a saját nyelvén fogja látni amit a másik begépel, ha beszélsz egy külfölldi partnerrel, a saját nyelveden fogod hallani valós időben amit mond neked és fordítva. Mindezt tökéletes pontossággal, nyelvi hibák nélkül! Ez lesz a világ legnagyobb kereskedelmi és kommunikációs cége, és közösségi oldala. Turbó üzletkötés, turbó hálózatépítés...."

Tehát ez ingyenes, ám ha az ember meg akarja erőltetni az agyát nyelvtanulással is, azért már fizetni kell. A nyelv oktatásért mindenhol fizetni kell, akkor is ha gépesítve van, s nem igényel tanárt.

Nem kell feltétlen üzletembernek lenni, nonprofit szervezetek is csatlakozhatnak.Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2012.11.23 19:49:34

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Nagy Zoltán 0018 (2012.11.22 22:18:00)
 

 

Nagy Zoltán 0018

[Hozzászólások száma] 1678 [Összpontszám] 1055 [Sikeresség] 63

hozzászóló

Indiában még az utcai koldus is beszél angolul
Ez természetes, hiszen neki ez elengedhetetlen a munkájához.
Miért kerül ma egy középfokú nyelvvizsga több százezer Forintba?
Ez jó kérdés.Én meg azt nem értem, hogy egy közönséges halandónak miért kell egyáltalán vizsgáznia idegen nyelvből? (Most nem a középiskolai vizsgáról van szó.) Az utolsó előtti "átkosban" még volt értelme a nyelvvizsgának, mivel nyelvpótlékot lehetett kapni, de most semmi haszna. Korábban több olyan helyen is dolgoztam, ahol angolul kellett tudni. Egyik helyen sem kérdezték, hogy van-e nyelvvizsgám, viszont angolul folyt a felvételi interjú és nem mellesleg a munkámat csak megfelelő nyelvismerettel tudtam elvégezni. A fordítóknak és tolmácsoknak a jogszabályok írják elő megfelelő képzettség igazolását, amit nyilván szakmai nyelvvizsgával lehet igazolni.

Szvsz, a nyelvvizsga azért kerül sokba, mert az államilag elismert nyelvvizsgáért fizetni kell, nem is keveset.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2012.11.22 21:36:41)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Kukucs!
Kitört belőlem az igazságvulkán!
A múlt héten találkoztam a www.katedra.hu portálon a nagy népnemzeti nyelvoktatási szándékkal.
Minden bizonnyal állami támogatás áll a háttérben.
A fiam most mondja, hogy csak pótlistára tudott felkerülni a svéd nyelv szakon.
Hát ez az! Régebben már felmerült bennem a kérdés, valahol meg is írtam itt.
Mi a fészkes fenéért nem támogatták korábban az ingyenes nyelvoktatást?
Miért kerül ma egy középfokú nyelvvizsga több százezer Forintba?
Hogy akarunk így külföldi beruházókat rávenni arra, hogy ide hozzák az üzemüket, ha Indiában még az utcai koldus is beszél angolul?
Ez az egyik legfontosabb út a gazdasági fellendülés lehetőségéhez, ha minél többen megtanulnak idegen nyelveket.
Minden művelődési házban kellene lennie erre ingyenes lehetőség!
Forrás is meg van rá, csak bátorság kérdése!
Kell egy második 25%-os adókulcs és kész.
Nem attól jön ide a beruházó, hogy alacsony az SZJA, pont az nem érdekli!
Tudjon beszélni az alkalmazottjaival tolmács nélkül és legyen alacsony a járulék!
Amúgy nagyon érdekes ez a téma, ha visszalapoztok 2008-ra.
Segít helyretenni a mostani helyzetünk értékelését, és pártpolitika mentes információt ad az emlékek megelevenítéséhez.


Ez a hozzászólás 2 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2012.11.22 21:40:50

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Fintha Attila (2003.10.02 18:07:17)
 
[Válasz]
Ugrás: