PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Bolváry Béla

[Hozzászólások száma] 10 [Összpontszám] -2 [Sikeresség] -20

hozzászóló

A CSOK hatására megemelkedtek az építőipar- kereskedelemben az árak.
Azok akik nem érvényesíthetnek CSOKot azok magasabb árakon vásárolhatnak, ezért a lehetséges felújítási tervüket fel kell adni és új, szegényebb tervet kell kialakítani vagy számla nélkül kedvezményeket kell kicsikarni a kereskedőktől, alakoskodni, ügyeskedni csalni szükséges.
Mindez azért mert jobbKormány kitalálta aCSOkot, a kereskedőknek. A szabad piacgazdaságba beavatkozik a kormány tudatlanul, bután.
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Vizeli László

[Hozzászólások száma] 812 [Összpontszám] 280 [Sikeresség] 34

hozzászóló
Offline

Szia Kálmán! :-)

Ez is vele jár, hisz volt olyan év - tudomásom szerint - ahol az egy évben átadott lakóingatlanok száma ezer alá csökkent... Azok a melósok, vállalkozók, akiknek nem jutott, eltűntek. A szakmából, de minimum az országból.

Engem sokkal jobban bosszant a CSOK-kal kapcsolatban az ügyintézése...
Az állam tőlem kér igazolásul a folyósító bankon keresztül saját magának adatokat rólam, amit eleve tud, és tőle kérem el. Papíron. Kiloszám.

Nem volna egyszerűbb egy meghatalmazás a banknak, hogy az ügyintézőjük a tárgyban hozzáférhessen lekérdezés jelleggel az adataimhoz... Személyi szám, adószám ,tajszám, ott van minden. Jó vagyok, vagy sem, igen/nem. Enter. Ennyi.
E helyett még azt is ki kell nyomtatni és aláírni, ami eleve csak elektronikusan létezik...

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2017.05.23 20:04:56

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2017.05.23 11:41:10)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Szia Laci!
Most kivételesen itt és most egyetértünk! :-)
A megrendelőket viszont most az zavarja, hogy a kivitelezők túl vannak terhelve munkával, így vagy nincs szakember, vagy drágább, mint az ínséges időkben.
De ez az igazi piacgazdaság!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Vizeli László

[Hozzászólások száma] 812 [Összpontszám] 280 [Sikeresség] 34

hozzászóló
Offline

Azért ez nem ennyire egyszerű és egyértelmű!
Valahol-valahogy szükséges a gazdaság felpörgetése, ez pedig kívánatos. Amennyiben sikerül, árfelhajtó hatása (is) van. Nyilván vannak hátrányai, de minek nincs?
Punnyadó gazdaságunkba életet kell verni, most szerencsénk is van, mert a globális viszonyok kedvezőek, de még mindig le vagyunk maradva a növekedéssel, nem vagyunk elég hatékonyak. Még mindig távolodunk a fejlett országoktól, ti. ők is nőnek, épp ezért tudunk mi is, csak épp lassabban.
A CSOK nem a legtökéletesebb, de jó, és még több ilyesmi kell, hogy a közpénzek az állampolgároknál is lecsapódjanak, amiből van népszaporulat, munkaerő, adófizető, és jövedelemben erős állampolgár, aki a saját gyarapodására elkezd vállalkozni, értéket teremteni, munkahelyeket létrehozni...
Ezzel kellett volna kezdeni a 90-es éveket, nem csak a vadgazdasággal... Fenntartható növekedési pálya kell, amihez minden kormánynak ragaszkodni kéne. Ez volna az a társadalmi konszenzus-minimum, ami a mai napig hiányzik jobbról, balról.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bolváry Béla (2017.04.25 17:18:08)
 
[Válasz]
Ugrás: