PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Beregszászi Mihály Csaba

[Hozzászólások száma] 29 [Összpontszám] 30 [Sikeresség] 103

hozzászóló

Áldott legyen a rád hulló lágy eső.
Hulljanak lelkedre a cseppek és csalogassák
A virágokat, hogy illatukkal megteljék a levegő,
De áldott legyen a nagy vihar és rázza meg lelkedet,
Hogy fényesre és tisztára mossa és sok kis tavacskát
Hagyjon hátra, amiben megcsillan az ég kékje
És időnként egy csillag is.
---------------------------------
Miért kell szegény és nyomorúságos népeket még nyomorúságosabb helyzetbe sodorni? Mit ér a békét kiáltók hangja?
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2011.01.11 15:22:09) hozzászólását a(z) "Háborúk" című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Kedves Kálmán!

Nem tudom, hogy a napokban figyeltél e a hírekre. Én bizony hallottam, hogy szeptember 11.-én nem kellett semmit sem tenni, mert nem kaptunk fenyegetést a táliboktól.
Csak az a hülye helyzet van, hogy az élet napokból áll és nem hallottam én arról, hogy csak a szeptember 11.-e alkalmas olyan dolgok elkövetésére, amelyikre senkinek nincs szüksége, aki ebben az országban él.
És én félek. Lehet, hogy ezért lenéznek, de félek. Nem a saját életemet féltem, mert én már rég túl vagyok a zeniten. De féltem a gyermekeimet, az unokámat és féltek minden embert, akit veszély fenyegethet.
De kit érdekel?
Egy vicces tévéreklámot láttam, ide illik. Egy szőrös báb az utcán kiabál egy valakinek, aki a tetőn áll:- Jóska látsz? Jóska látsz? Jóska látszom? Ezt elüvölti vagy hatszor, amikor kilép egy jegesmedve az egyik házból és azt mondja: -Igen, látszik, de nem hallatszik.
Vagyis beszélhetünk mi, mert csak látszunk (APEH stb.), de nem hallatszunk.


[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2010.09.08 20:46:17)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Sziua!
Na, mindent elütök!
Szerintem a legjobb az egyenes beszéd!
Igen van közünk, de az új kormány nem szeretné, ha ez az állapot sokáig így maradna!
Ez most lehetőség, de 1-2 hónap után benne leszünk a csőben és mögöttünk a csőgörény!
Tehát, vagy most bejelenti a kormány, hogy lassan vége és bocs meg minden, vagy folytatódik az, ami a nagy Szovjetúniónak sem sikerült!
És majd számlálgathatjuk a hősi halottjainkat és az elvesztett tíz-száz milliárdokat a semmiért, sőt egy életre szóló haragost vásároltunk ennyi áldozat árán.


Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2010.09.08 20:47:47

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2010.09.08 17:53:25)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Szia Kedves Kálmán!

Valamit politikai úton kellene tenni, mert ehhez a sz@rhoz tényleg a világon semmi közünk nincs. A békés lakosság ellen is csak egy merénylő kell, aki jó pénzért elintéz sok mindent, talán jobb lenne megelőzni.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2010.09.08 16:36:51)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Szia Zsiga!
Én a hadügyekért felelős miniszterünk helyében elmennék Afganisztánba és az iszlámok által leginkább nézett TV-ben nyíltan bocsánatot kérnék, hogy fegyveresen a szövetségeseink hívására odamentünk, így sérelem érhette őket hazafiságukban.
Megígérném, hogy 1 éven belül ott sem vagyunk, de ők is tartsák tiszteletben a katonáink élethez való jogát, akkor békében és barátsággal tudunk elválni a további jó kapcsolatok jegyében.
A Tálibok nem hülyék, nem primitív vademberek.
Biztos vagyok benne, ha emberi hangon szólsz hozzájuk emberi választ fogsz kapni és még tiszteletet is a bátorságért.
Mert igazi bátorság ehhez kell, nem a golyószóró ravaszának a meghúzásához!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2010.09.08 12:43:15)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Na, immár megtörtént a fenyegetés is.
Szerencsére nem az országot, csak a kint harcoló (óh bocsánat, építő, meg segítő) katonákat fenyegették meg a tálibok, de talán érdemes lenne, ha a politika felkapná a fejét.
Az elhunyt negyedik magyar katona úgy látszik kevés...
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2010.09.07 11:05:02)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Kedves Magdolna!

Igazán boldogsággal tölt el, hogy mind kormányunk, mint sokan (?) a polgárok közül úgy látják, hogy itt, ezen a 93 ezer négyzetkilométeren belül már minden problémát megoldottunk, így nem marad más, mint átruccanni az arab világba, megmutatni nekik, hogy nálunk milyen szépen működik a demokrácia (?) és ha kell, akár fegyverrel is rávenni őket, hogy ők is így éljenek. Mi ugyan nem értjük a vallásukat, nem értjük az életmódjukat, nem értjük, mert az ő történelmük, hagyományaik, a múltjuk, melyből gyökereznek annyira más, mint a mienk, hogy lövésünk sincs az arab világ működéséről. De ha már nem értjük, akkor azért jó sok pénzt, emberéleteket áldozva elmegyünk a hazájukba és békésen harcolgatunk velük. Arról nem szoktak írni a sajtóban, hogy a magyar fegyvereknek hány arab esik áldozatul, de a két tűzszerészről, meg a halála után előléptetett hadnagynőről és a ripityára lőtt és gépekkel élve tartott katonáról azért tudunk.
Vagy azt hiszi talán, hogy ők borultak szőnyegjeikre napi 5 alkalommal, azzal az imával, hogy ugyanmár a magyarok segítsenek nekünk, mert azok aztán tudják, hogy hogy kell élni, mi meg nem?
Lehet, hogy így volt, de akkor miért is lőnek ránk?
Amikor mi magyarok a földön voltunk (mondjuk 1956.-ban) akkor ki segített fel minket a Föld országai közül kedves Magdolna? Arabok? Ázsiai országok? Netán amerikai országok? Talán nem voltam magamnál és nem emlékszem, hogy éppen az USA?
Hát kedves Magdolna, nem volt ilyen ország. Egyetlen ilyen sem volt az egész Földön. Akkor kinek tartozunk azzal az empátiával, hogy ha ők is és mi is beledöglünk, akkor is felsegítjük őket még akkor is, ha szövetségeseinkkel együtt eltakarodnánk abból az országból, 10 év alatt feltehetően olyan gazdag országgá válna Afganisztán, amilyen Magyarország soha még csak nem is álmodhatna.
De hát szóljunk őszintén az ott tartózkodás okairól. Ott az alkaida. Óriási barátaink egykor abban bíztak, hogy átruccanva Afganisztánba, néhány hét alatt megtalálják annak vezérét, aztán hős katonáik diadallal hazatérnek és végre lesz egy háború, ami úgy ér véget, hogy az amerikai nép büszke is lehet katonáira. Nem úgy, mint Vietnami és két iraki háborújuk, vagy az iraki nagykövetségen fogvatartott amerikai diplomáciai személyek kiszabadítására indított és gyalázatos kudarccal végződött akciójuk hősei, akik azért filmjeikben mint óriási hősök szerepelnek, akik fiaik példaképei. Amikor aztán a dolgok másképpen alakultak, akkor rávettek olyan országokat is a közreműködésre, akiknek Afganisztánnal, az alkaidával, Oszamával semmi bajuk nem volt (kérdés, hogy ez után majd nem lesz e?), így aztán most Afganisztánban nem is az amerikai katonák szenvednek vereséget –hátrahagyva később egy, az irakihoz hasonló, de semmire nem képes politikai vezetést-, hanem a NATO.
Ezért vagyunk mi ott, ezért költünk úgy óriási pénzeket, hogy itthon sokkal nagyobb szükség lenne rá, nem beszélve azokról az emberáldozatokról, amik családokat rombolnak a földbe, gyermekek maradnak apa, anya nélkül (igaz, senkit nem erőszakkal küldtek oda).
Ennyit a segítségről. Meg a cserbenhagyásos gázolásról.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2010.09.04 16:24:30)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Bognár Attila írta:Itt egy lehetséges ok:
-2007-2008-2009. években a közutainkon közlekedési balesetben meghalt személyek száma:
1.232, 996, 822 fő... :-(((


Azt akarod mondani, hogy Afganisztánba menekülnek az emberek , hogy életben maradási esélyüket növeljék, mert itt nagyobb a halandóság a közutak miatt mint a háborús zónákban?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bognár Attila (2010.08.24 00:01:24)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Kedves Zsigmond!

Én nem teljesen úgy látom. Teljes mértékben azért nem lehetünk közömbösek, s nem mondhatjuk "Nekik a saját sorsukat kell saját maguknak eldönteni – idegen országok beleszólása nélkül." abban az esetben mikor szemlátomást mások segítségére szorul valaki nem hagyhatjuk szó nélkül sorsára, ha lehetőségünk van segíteni. Olyan mint a cserben hagyásos gázolás. Én a kéretlen és több kárt mint hasznot okozó "segítségnek" nevezett trutyikavarást ítélem el. Sok ilyen van és már a vak is látja, hogy nem jó de csak erőltetik tovább, ezekre a beavatkozásokra gondoltam.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2010.08.30 11:20:12)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Én, mint békeszerető magyar állampolgár tiltakozom, hogy hazánktól távol, általunk nem ismert kultúrával, gondolkodással rendelkező népek dolgaiba beavatkozzunk. Nekik a saját sorsukat kell saját maguknak eldönteni – idegen országok beleszólása nélkül.
Igen, ez belháborúval, testvérháborúval járhat. Mint a magyar történelem számos – általában nem hangoztatott eseteiben is megtörtént. De az áldozatokat önmagukért hozzák, nem külső hatalmakkal szemben.
És ha már a külső erőkről esik szó el kellene gondolkodni azon, hogy ha Afganisztán másképpen értékelve a mi állítólagos jó szándékunkat az ő érdekükben történő beavatkozásunkat és az USA által már megismert módon vág vissza éppen nekünk, akkor ki lesz az, aki kiáll a magyar választópolgárok elé és vallja meg, hogy ezért ő vállalja a felelősséget?
Persze egyelőre nem látszik ennek az ellencsapásnak lehetősége – és reménykedjünk, hogy nem is lesz ilyen. De az látszik, hogy az afgán erők egyike sem lelkesedik a mi kéretlen jóságunkért. Azon a listán bizonyára rajta vagyunk, akikért nem rajong az afgán nép döntő része. Ráadásul mi úgy fitogtatjuk ott jóságos katonai erőnket, hogy nekünk ilyen nincs is. Míg az USA talán meg tudja magát védeni, nálunk a szükséges védelemre sem pénz, sem felszerelés, sem fegyelmezett erők nincsenek, mi ki vagyunk szolgáltatva bármiféle csapásnak.
El kellene gondolkodni ezen mindamellett, hogy Afganisztánban eddig három honfitársunk halt meg és van még egy, aki sosem lenne képes normális életet élni, ha élve marad is. Igaz, senki nem kényszerítette őket, talán csak a munkaerő-helyzet, hogy részt vegyenek ebben a szégyenletes beavatkozásban.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2010.08.27 18:50:41)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Felháborító!!!

Valójában a Magyar Államot, a Magyarországon élő nemzeteket, a bárhol élő magyarokat súlyosan veszélyeztetik egyesek a "NÉP NEVÉBEN" azzal, hogy erőszakkal (Nem saját zsebből finanszírozva)
részt vesznek vagy akárcsak innen távolról támogatnak egy "tünetkezelést" . Tisztázatlan vitás kérdések következményeként brutalitássá fajult "párbeszédeket".

És a maszlag, mintha "munka" kategóriába sorolható lenne a külföldön katonáskodás oda nem illő szavakat használnak a honvédségnél, létjogosultságuk hamis igazolására:
http://www.hm.gov.hu/honvedseg/afgansztani_szerepvallalas_2010
"Eszközbeszerzések
A magyar kontingens biztonságának fokozása érdekében a Honvédelmi Minisztérium jelentős beszerzéseket hajtott végre az elmúlt időszakban, ilyen volt többek között a három amerikai gyártmányú Cougar-típusú speciális páncélozott tűzszerész jármű, illetve a pilótanélküli felderítő robotrepülőgépek (UAV) vásárlása. Katonáink új védelmi eszközökkel való ellátása folyamatos, itt említhetőek még az amerikai HMMW terepjárók, vagy a több mint 1 milliárd forint értékben elvégzett táborbővítési és erősítési feladatok."

vagy

"2010/2011-ben mintegy 200 fővel növeljük a magyar kontingens létszámát Afganisztánban. A meglévő feladataink ellátása mellett az afgán biztonsági erők kiképzésre és a nemzetközi együttműködés kiszélesítésére helyezzük a hangsúlyt. ..."

Én tudnám maximálisan fokozni a biztonságukat, mindenki csak saját költségen kockáztathatná a saját életét!
Csak az a gond, hogy pénzszerzés reményében vállalnak személyek külföldön katonáskodást, ez abszurd!

Remélem hogy hosszabb távú tervek eleve hamvába holtak, és máris meghiúsultak pl.:
"Logisztikai iskola
A német irányítású NATO ISAF Combat Service Support (CSS) Logisztikai Iskola teljes létszáma 25 fő, a Magyar Honvédség ebből tizenhét katonát delegál a kabuli központtal működő intézménybe, fél éves időtartamra."

Tervek többek közt:
"Terveink szerint 2011 márciusától a NATO afganisztáni műveleteiben résztvevő Nemzetközi Biztonsági Támogató Erők (International Security Assistance Forces – ISAF) NATO Kiképző Missziójának (NATO Training Mission – Afghanistan) eredményes tevékenységéhez hozzájárulunk a Magyar Honvédség Mi-17 Légi Kiképzési-támogató Csoporttal (Mi-17 Air Mentor Team)."

Ez a tanulás megcsúfolása! A munka és a tanulás végtelenségig gyalázása!
A tájékozatlanabb fiatalokat könnyű félrevezetni talán, és talán el is hiszik, hogy a munkának és tanulásnak lehetnek ilyesmi céljai..
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2010.08.25 10:33:41)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Új hír:
A kormány a jövőben az afganisztáni magyar szerepvállalást folyamatosan újraértékeli.
© MTI

A honvédelmi miniszter parlamentnek megküldött beszámolójából kiderül, hogy a kabinet meghosszabította a magyar katonák mandátumát.

Jövő február végéig maradhatnak a magyar–amerikai Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoportban, illetve 2011. október elsejéig a Különleges Műveleti Csoportban dolgozók. A kormány döntése szerint Magyarország 2011. április elsejéig irányítja a Baghlan Tartományban a Tartományi Újjáépítési Csoportot.

A kormány hozzájárult ahhoz is, hogy újabba magyar hozzájárulásként egy magyar katonákból
álló, legfeljebb 13 fős (váltási időszakban 26 fős) Mi-17 szállító helikopter légi kiképzés-támogató csoport kerüljön kitelepítésre Afganisztán területére.

Ez a felajánlás azért meglepő, mert korábban a magyar kormány és a NATO tárgyalásain szóba került, hogy magyar Mi-8-as helikopterek mennének Afganisztánba a szövetséges erők és az afgán hadsereg támogatására. Simicskó István államtitkár a Magyar Nemzetnek azt mondta, ez a Magyar Honvédségnek előnyös lenne, hiszen a NATO vállalná a helikopterek korszerűsítését.

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2010.08.25 10:03:48)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Kedves Magdolna!

Engem meghat ez a Tartományi Újjáépítési hülyítés. A könnyeim csurognak a NATO katonáinak jóságától. Egyetlen apró kicsi bajom van csak. Én az újjáépítéshez kőműveseket viszek meg építőanyagot. Itt meg egyenruhás katonákat látok talpig fegyverben, sehol egy tégla, egy kis cement. Tudom, demagógia, el is ismerem. Csak hát eddig 3 olyan emberre emlékszem, aki az újjáépítés miatt sosem tér haza, nem öleli meg a szeretteit, nem megy el nyaralni a családjával, nem megy moziba, színházba. Mi dolguk volt nekik a világ másik végén?

Bármibe fogadok, hogy ha kiállnék a Nyugati pályaudvarhoz és a forgatagot használnám igazolásul egy olyan térképpel, ami a Föld egészét ábrázolja és egyetlen betű sincs rajta, komoly kérdést tennék fel: Hol van Afganisztán?
Száz emberből egy sem tudna rámutatni az országra a térképen.
Mi dolgunk nekünk olyanokkal, akiknek annyira más a kultúrájuk, hogy nem is értjük?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bognár Attila (2010.08.24 00:01:24)
 

 

Bognár Attila

[Hozzászólások száma] 8731 [Összpontszám] 6190 [Sikeresség] 71

hozzászóló
Offline

Itt egy lehetséges ok:
-2007-2008-2009. években a közutainkon közlekedési balesetben meghalt személyek száma:
1.232, 996, 822 fő... :-(((
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2010.08.14 21:39:24)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Kedves Zsigmond!

Igaza van. A téma jellegét tekintve, személyszerint úgy vagyok vele, mint a fogorvossal. Hajlamos vagyok a szembenézést húzni halasztani a legvégsőkig. Én gyűlölöm az erőszakot minden téren, minden mértékben.

Utána néztem, egy nem tudom mennyire hiteles lapon, ezt írják többek közt (2008.06.03. 13:44 ) :
http://www.honvedelem.hu/cikk/0/11472/vedgazd_konf_1.html

"...A külföldre vezényelt 998 katona közül 714 teljesít szolgálatot valamely NATO-misszióban, emelte ki Kereki László. A HM Védelmi Tervezési Főosztályának ezredese hozzáfűzte: a magyar honvédség esetében a küldetések tekintetében a fő célkitűzés a hadrafoghatóság növelése, a meglévő képességek fejlesztése. A magyar PSO-részvétel fő területe a jövőben a balkáni térség és Afganisztán lesz. Már ez sem olcsó. Míg 1999-ben csak 5 milliárd forint körül alakult a béketámogató missziók ráfordítása, 2003-ban már 10 milliárd forint körül alakult. Idén pedig már a tervek szerint 29,2 milliárd forint jut PSOK-ra. Ennek jelentős része, 17,4 milliárd forint az úgynevezett O&M (műveleti és fenntartási) költségek finanszírozására jut. A fennmaradó rész a személyi kiadásokat fedezi...."

Egy régebbi "játék közpénzekkel":
http://www.hm.gov.hu/honvedseg/missziok/afganisztan_prt/prt

"Magyarország 2006. október 1-jétől, a tervek szerint két évre elvállalja Afganisztánban, a NATO irányítása alatt álló művelet keretein belül, Baglan tartományban, Pol-e Kumri központtal működő, ún. Tartományi Újjáépítési Csoport vezetését. A Tartományi Újjáépítési Csoport (angol nevén Provincial Reconstruction Team – PRT) a nemzetközi erők Kabulon kívüli jelenlétének formája. E csoportok legfontosabb feladata az általuk felügyelt térség stabilizációja, a humanitárius, illetve az újjáépítési munka feltételeinek, biztonságának megteremtése, az újjáépítési projektek koordinálása. E munka során katonai és civil szervezetek szorosan együttműködnek a projektek megvalósításában.
..........
Vélhetően hamarosan szinte valamennyi NATO tagállam vállalja majd egy Újjáépítési Csoport vezetését. Magyarország rendelkezik azokkal a katonai és civil képességekkel, amelyek az Újjáépítési Csoport feladatainak ellátásához szükségesek, ugyanakkor számítunk más szomszédos NATO-szövetséges és partnerország együtt- és közreműködésére az Újjáépítési Csoport feladatainak ellátásában. A magyar katonák teljesítményét a NATO már elismerte, közismert, hogy katonáink jól helytálltak. Egy Újjáépítési Csoport vezetése egyben a magyar civilek szakértelemének az elismerését is jelentené. "Véleményem szerint, ha a szóban forgó pénzeket az ottani civil lakosság életkörülményeinek javítására fordítanák, akkor is kissé visszás lenne a dolog.
Valakik úgy vélték, mi abban a helyzetben vagyunk, hogy segíthetünk rászoruló országokon.
Valakik "jól elnézték".
Jelenleg inkább az a helyzet, mint mikor az egyik fuldokló ki akarja menteni a másikat, ezt nem lehet szépíteni.
Ha érdemi segítséget nem tud Magyarország nyújtani, miért kell azt a szemfényvesztést csinálni, mintha tudna?? Ez a szegény országok átverése! Így csak nagyobb károkat lehet okozni!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2010.08.15 16:09:12)
 
[Válasz]
Ugrás: