PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Id. Szentiványi Zoltán

[Hozzászólások száma] 47 [Összpontszám] 47 [Sikeresség] 100

hozzászóló

Az elmult hetek,- hónapok tapasztalata azt mutatja, hogy Orbán Viktor kerül minden olyan közszereplést, amikor a média előtt nyílt vitában kellene Medgyessy Péterrel beszélgetést folytatnia.Sajnos ez arra is visszavezethető lehet, hogy csak azt tudja szajkózni, amit a stábja tesz le elé, és felkészültsége nem igen ad lehetőséget kérdések feltevésére. Meg merem kockáztatni, hogy talán ez lehet az oka, hogy a kormányzása alatt 3 hetente ülésezett a Parlament, és csak minden harmadik ülésszakon kellett megjelennie, azaz 9 hét után kellett választ adnia a kérdésekre.Az amit az elmult 1-2 héten művelt olyan volt mint amikor a macska kerülgeti a forró kását( mármint Medgyessy Pétert). És ilyen ember akarja vezetni az országot? A szalámi taktikához nagyon ért egy kopasz kerekfejű elvtárs is büszke lenne rá, mint legjobb tanítványára!
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves Kálmán!
Többszörösen is tévedsz. :-) Egyáltalán nem "borulok ki" attól, hogy Te ez ügyben inkább OV-vel értesz egyet. Sőt! Tulajdonképpen épp azt szeretném itt olvasni, hogy azok, akik - veled együtt mondhatni a fél ország - egyetértenek az ő hintapolitikájával, milyen érvek alapján érzik azt helyesnek, és látják-e ennek hosszútávú "eredményét" is.
Téged én annál sokkal szélesebb látókörű embernek ismertelek meg eddig, hogy el is higgyem, nem látod az alapvető és lényegi különbséget a "nyugat" (jelen esetben az USA és az EU fejlettebb államai) illetve a "kelet" (jelen esetben a Putyini orosz állam és az OV által követendő példaként felhozott keleti államok) nagyhatalmi törekvéseinek hazánkra gyakorolt hatása között.

Szerintem egy olyan országnak, mint a mienk, amelyik tagja egy NYUGATI államközösségnek (EU), amelyik tagja egy szélesebb értelembe vett nyugati katonai tömbnek (NATO) tisztában kell lennie azzal, hogy ha szembe megy eme uniók elveivel, akkor azok jogosan kérik számon tőle a viselkedését.

Mondod, hogy nyugatra már nem tudjuk növelni az exportot, ezért kell most már kelet felé nyitnunk. Fogalmam sincs, hogy ezt Te milyen adatokból következtetted ki. Az ellen semmi kifogásom nem lenne, ha a kelet felé nyitás csupán gazdasági természetű lenne, de az ábra ennél sokkal lehangolóbb, mert itt egyáltalán nem csak új piacok meghódításáról, hanem sokkal inkább egy társadalmi berendezkedés "másolásáról" van szó.

Nos, nekem herótom van attól, hogy nacionalista maszlaggal leöntve szinte dalolva hajtsam a fejemet egy autarkiás rendszer eszement hatalma alá!..unokáimnak pedig még kevésbé kívánnám, hogy egy olyan rendszerbe legyenek kénytelenek beilleszkedni, élni, amelyik csupa félművelt rabló hűbéri rendszerét élteti.

Itt már réges rég nem Orbán-fóbiáról, hanem sokkal inkább egy dzsentri szellemiségű, félfeudális, tekintélyelvű, rokonok által uralt RENDSZERRŐL VAN SZÓ! ...amit - tökéletes elképedésemre - szinte éljenezve fogad a fél ország, köztük azok is, akik itt alapvetően a nacionalizmussal lettek csak behülyítve, miközben szívtak, mint a torkos borz. Örvendeznek a néhány ezer forintos alamizsnáknak, s nem veszik észre, illetve majdhogynem természetesnek tartják, hogy a szemük előtt folyik az ország teljes vagyonának újrafelosztása a csókosok között, akik lassan már elvárják azt is, hogy közeledtükre mélyen meghajolva, szemükbe se nézve hajbókoljunk előttük. Miközben jelentős részük abból gazdagodott meg, hogy valakinek valakije! Szerintem szimplán TOLVAJOK, s nem vezetői elit.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2014.08.17 14:35:21)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Kedves Horváth Tamás Zoltán László!
Örülök, hogy hasznos linkekkel látsz el bennünket. Annak még jobban örülök, hogy nem csak kampány időszakban.
Az én véleményem az, hogy Orbánt messze nem érdekli, hogy akármilyen neves sajtó mit mond róla. Még az se érdekli, hogy Barack lenyom-e neki egy obamát, akarom mondani, egy sallert? A két harmad az két harmad! Itthon van a paradicsom neki, amit hagytak, hagytunk megteremteni. Neki és a haverjainak.
Bármilyen csalás eredménye is ez, lehetőség volt arra is, hogy a másik oldal, vagyis mi szerezzük meg a két harmadot. No, de a választópolgárok többségének a visszamenőleges törvények, rokkant nyugdíjak, a nyugdíjak lecsapolása, stb, ,stb, nagyon tetszenek. Ettől kezdve minden hiába.
Ha nem megy nappal, akkor éjjel állít szobrot. Talán magának is.
Tudod a konyec tovarisi, majd a mostani druzsba se érdekel igazán senkit. Inkább az érdekli a csórót, hogy hagyják nyugodtan kukázni, hadd beszéljenek a munkahely fontosságáról, de addig, amíg oda be nem zavarják őket, addig semmi probléma.
Hát persze, hogy nincs, mert annyi új adófizető van már itthon, hogy abból az derül ki, hogy már két millióval meg van haladva a beígért 1 millió munkahely!

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2014.08.18 18:56:42

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Horváth Tamás Zoltán László (2014.08.18 09:52:32)
 

 

Horváth Tamás Zoltán László

[Hozzászólások száma] 3595 [Összpontszám] 1118 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Ez Orbán Viktor.

Ennyi!!! És sajnos nekünk is.

http://nol.hu/kulfold/nacikhoz-es-gengszterekhez-hasonlitja-orbant-a-washington-post-1480753
„Amit Orbán egy válság utáni új politikai modellként állít be, nem sokkal több annál, amit gengszterek és sarlatánok műveltek a 20. században, beleértve Magyarország második világháború alatti náci rezsimjét. Ha a beszédben egyáltalán volt valami újdonság, az az, hogy Magyarország szeretne illiberális ország lenni úgy, hogy közben az EU megbecsült tagja marad"

„Orbán kizárta magát a demokratikus Nyugatról. Őt és a kormányát is ennek megfelelően kell kezelni"

Hát ennyi!!!
Ja , mégsem. Van még.

http://www.atv.hu/belfold/20140817-megint-beszolt-a-washington-post-orbannak/hirkereso
"kirántotta a szőnyeget saját propagandistái lába alól"…"kinyilvánította, hogy Magyarországot, az EU és a NATO tagját olyan állammá akarja átalakítani, amely vállalja annak ódiumát, hogy jellegében nem liberális"…"világosan látják, hogy mit forgat Orbán a fejében: a szabad véleménynyilvánítás szigorú visszaszorítását, hátrányos megkülönböztetést a nem keresztényekkel és a roma kisebbséggel szemben, s állami irányítású gazdasági populizmust, amely gyanakodva tekint a magán- vagy a külföldi tőkére"…"Valójában amit Orbán egy új, válság utáni politikai modellként vázol, az nem sokban különbözik attól a tekintélyelvű nacionalizmustól, amelyet gonosztevők és sarlatánok alkalmaztak a 20. századon át - köztük a nácikat támogató II. világháborús magyar rezsim"…az EU vezetőinek ki kellene józanítaniuk Orbánt "beképzeltségéből"…Az EU-nak "világossá kell tennie, hogy tagállamai nem élvezhetik a tagsági viszony gyümölcseit, miközben megsértik szerződésben vállalt kötelezettségeiket a véleménynyilvánítás szabadsága, a jogrend terén. Az Egyesült Államoknak szintén le kell fokozni kapcsolatait Orbán kormányával. Orbán kizárta magát a demokratikus Nyugatból - eszerint kell bánni vele és kormányával"…

És Magyarországgal. Ezt tette velünk ez az ember. De, ha ez nem elég van még.

http://444.hu/2014/08/17/sarlatanok-es-gengszterek-toltak-azt-amit-orban/
A WaPo ezután nagy vonalakban végigmegy Orbán bűnein, beleértve a
szólásszabadság elleni intézkedéseket,
a nem keresztény felekezetek diszkriminációját,
a romák elleni fellépést
a külföldi tőkével szembeni hangulatkeltést,
és a gazdasági populizmust úgy általában.

“In reality, what Mr. Orban portrays as a new, post-crisis political model is little more than the same authoritarian nationalism practiced by thugs and charlatans throughout the 20th century — including Hungary’s pro-Nazi World War II regime. If there was an original idea in the July 26 speech, it was that Hungary could embrace “illiberalism” while remaining a member in good standing of the European Union.”

Aztán:

http://www.origo.hu/itthon/20140817-nacibarat-sarlatanokhoz-hasonlitja-orbant-a-washington-post.html
Négy évig bizonygatták Brüsszelben Orbán lobbistái és magas rangú küldöttjei, hogy az EU félreérti a magyar kormányfő politikáját…

Hát most nem értik félre. Most végre már ők is pontosan értik.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Id. Szentiványi Zoltán (2004.05.02 22:05:06)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Szia Klári!
Mielőtt elmennék szabira, gyorsan írok valamit amitől nagy valószínűség szerint kiborulsz.
Én hasonlóan gondolom, mint OV.
Egyáltalán igazságtalannak tartom a szankciókat.
Miért nem hangzik egyetlen szó sem arról, hogy mi volt az oka a Krím bekebelezésének, és, hogy miért történt a orosz többségű tartományokban a felkelés? Mert felkelés volt és nem terroristák által való megszállás.
Miért csak az ukrán és az amerikai és az angolszász választ halljuk?
Minden túl egyoldalú!
Az orosz érdekek szinte meg sincsenek említve.
Pont mi, akik megszenvedtük Trianon nemzetszakítását, nekünk kellene jobban megérteni az oroszok bajait, amikor gyakorlatilag betiltják a saját nyelvük használatát azon a földön, ami történelmileg mindig is Oroszországhoz tartozott, csak a nagy Szovjetúnióban testvériesen elosztogattak egymás közt az akkori párttitkárok, de semmiféle szerződés nincs róla.
Az egész válságért nem az oroszok a felelősek, de mindenki rájuk akarja kenni, mert ez Amerika érdeke!
Csoda, hogy Putyin nem hagyja magát?
Szerintem OV nem tett semmi mást, mint nem állt be az amerikai érdekek által sugallt nyugati összefonódás közé, mikor minket jobban súlyt szankció, mint őket.
Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy több a nyugati beruházás, mint az orosz.
A nyugat felé nem tudtuk növelni az exportunkat, csak kelet felé.
Most ennek van vége, mely nagyon negatívan fogja érinteni a gazdasági fejlődésünket.
Ez meg nem politika, hanem a hétköznapi emberek, termelők, kereskedők létét fenyegető helyzet.
Tudod, hogy az éremnek két oldala van!
Az igazság középen van, de az nagyon keskeny és labilis.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2014.08.16 17:32:23)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves Fórumtársak!
Reményeim szerint lassacskán kezd lefutni a trollkodó fórumtársunk miatti moderációs dömping.:-)

Ennek reményében szeretnék itt ismét párbeszédet folytatni veletek arról, hogy Nektek mi a véleményetek miniszterelnökünk aktuális kül- és belpolitikájáról.
Nos, a most pénteki közmédiás kinyilatkozása engemet ismét csak arra emlékeztetett, hogy nagyon rossz irányba halad országunk vezetése. Ezt a bizonyos "lábon lőttük magunkat" című újabb kiszólását én egyenesen rémületesnek tartom.
Tudomásom és ismereteim szerint országunk beruházásainak döntő többsége EU-s forrásokból valósult/valósul meg. Így kifejezetten ellenszenves és szerintem hazánk sorsát rossz irányba vivő ez az újabb kiszólása, amelyben - most éppen - az uniós szankciós külpolitikával való szembenállását hangsúlyozza miniszterelnökünk.

Kérdezném OV-t, ha egyáltalán érdekelné a véleményem, hogy vajon miként tudja összeegyeztetni ezt a fajta politikáját azzal, hogy miközben szinte követeljük az uniós támogatásokat, (mondván: az jár nekünk), nem vállalunk közösséget ezzel a közösséggel???

Köztudott, hogy az oroszok jelenleg meghirdetett ellenszankciói bennünket, az összes többi uniós tagállamhoz képest kevésbé érintenek. Nos, akkor mire is fenekedünk mi épp azok ellen, akiktől (EU) a legnagyobb támogatást kapjuk - legalábbis eddig -, mint azok ellen (Putyin országa), akikhez csak - Isten se tudja, milyen okokból - éppen csak dörgölődzeni akarunk? Ja, és az is rejtély számomra, hogy miért is dörgölődzünk mi ennyire Putyin országához! :-((((

Más:
Számomra egyenesen rémisztő jövőt jósol az a fajta külpolitika, ami szerint számunkra egy kifejezetten diktátorként uralkodó, fundamentalista uralkodó országa a követendő minta (mint pl. ma a királyi adónkon agyondicsért török államfő, Erdogán). Tényleg fundamentalizmust akarunk itt mi is?

Tartjuk a markunkat olyanok előtt, akiket nem győzünk szapulni, s nyaljuk a fenekét azoknak, akik szinte mindenben azok ellentéte, akik - eddig legalábbis - bennünket támogatnak?
Nektek mi a véleményetek erről?
[Válasz] [Idézet]
 

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

Kérem, hogy ezt a hozzászólásomat legyenek szívesek törölni, mert tévedésen alapult. Guba Ferenc
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Guba Ferenc (2005.01.17 04:52:27)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

:-)))
...de, igen! ....éppen erről van itt nagyba'.szó!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Nagy Zoltán 0018 (2013.06.11 09:34:36)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Nagy Zoltán 0018 írta:
Azzal, hogy Orbán személyesen irányítja az árvízvédelmi munkálatokat, szerintem semmi kivetnivaló nincs. Az talán Te is tapasztaltad, hogy a jelenlegi kormányban "kézi vezérlés" van, az egyes területek felelős vezetői még levegőt sem mernek venni Orbán jóváhagyása vagy utasítása nélkül.


Szerintem sincs abban semmi kivetni való, hogy ott volt. Egyértelműen rosszindulatú vagdalkozásnak hat, mikor ebbe kötnek bele többnyire mszp szektához tartozó egyének. Ha nem lett volna ott, akkor az ellen ugyan így vagdalkoznának.

A "kézi vezérlés" viszont kérdéses elmélet. Az Alkotmányban benne van, mi a Miniszterelnök feladatköre ilyen környezeti veszélyek esetén, mondhatni a munkáját végezte, nincs ebben semmi plusz hazafiasság.

Megfigyeltem, hogy vannak emberek, akik előszeretettel bizonyos szándékot és érzelmet tulajdonítanak másoknak, mint pl. "félelem", ha azt látják, hogy mások nem azt csinálják amit szerintük csinálniuk kellene.
Ezer oka lehet, ha valaki nem azt csinálja, amit szerinted csinálnia kellene!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Nagy Zoltán 0018 (2013.06.10 09:51:27)
 

 

Nagy Zoltán 0018

[Hozzászólások száma] 1678 [Összpontszám] 1055 [Sikeresség] 63

hozzászóló

"Olyan ugyanis nincs, hogy mindenben - még a legapróbb ügyekben is - a legfelsőbb vezetőnek kell döntenie!"
Az a megállapításod, kedves Klári, téves. Diktatúráról még nem hallottál?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2013.06.10 19:52:36)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves Zoltán!
Épp az alábbiakkal támasztottad alá abbeli véleményemet, hogy egy országot - legalábbis normálisan - nem lehet irányítani ún."kézivezérléssel":
"...Te is tapasztaltad, hogy a jelenlegi kormányban "kézi vezérlés" van, az egyes területek felelős vezetői még levegőt sem mernek venni Orbán jóváhagyása vagy utasítása nélkül. Ezt világosan megmutatta a nem is oly régen bekövetkezett hóhelyzet katasztrofális kezelése, amikor Orbán éppen nem volt itthon, akik pedig a katasztrófahelyzet kezeléséért "feleltek, ..."

Hiszen az, hogy ha csak a kormányfő operatív részvételével működik bármi is ebben az országban, az akkor nagyon el van cseszve!
Kezdve ott, hogy az adott szakterület irányításáért felelősök eleve nem értenek a területhez, vagy olyannyira meg vannak félemlítve, hogy nem mernek önálló döntést hozni.
Szerintem az már régen rossz, ha akár csak egy cég, akár csak egy hivatal vezetése, irányítása így működik. Országos méretekben pedig - hosszútávon - kifejezetten katasztrofális egy ilyen vezetési mód.

Olyan ugyanis nincs, hogy mindenben - még a legapróbb ügyekben is - a legfelsőbb vezetőnek kell döntenie! Ha így alakul a dolog, akkor ott ezért is a legfelsőbb vezető a hibás, de alapvetően. Ő tette ugyanis "béna kacsákká" a saját kormánytagjait, akik - mint láthatjuk - zsinórban követnek el hibákat, ...majd persze OV rendre mögéjük áll, mivel ha megbuktatja bármelyiküket is, akkor önmaga hibáját is beismerné azzal.
Az egész viszonyrendszer legszemléletesebb fotóját az alábbi linken láthatjátok:
http://egyenlito.blog.hu/2013/06/09/elvitte_a_duna_orban_gyogyszeret

Egyetlen szóval tudom jellemezni: SZÁNALMAS! :-((((

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2013.06.10 19:54:54

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Nagy Zoltán 0018 (2013.06.10 09:51:27)
 

 

Nagy Zoltán 0018

[Hozzászólások száma] 1678 [Összpontszám] 1055 [Sikeresség] 63

hozzászóló

Kedves Klári,

Azzal, hogy Orbán személyesen irányítja az árvízvédelmi munkálatokat, szerintem semmi kivetnivaló nincs. Az talán Te is tapasztaltad, hogy a jelenlegi kormányban "kézi vezérlés" van, az egyes területek felelős vezetői még levegőt sem mernek venni Orbán jóváhagyása vagy utasítása nélkül. Ezt világosan megmutatta a nem is oly régen bekövetkezett hóhelyzet katasztrofális kezelése, amikor Orbán éppen nem volt itthon, akik pedig a katasztrófahelyzet kezeléséért "feleltek", pl. Pintér Sándor, katasztrofálisan tehetetlenek voltak. Nem volt, aki megmondja nekik, hogy mit tegyenek. :-(

Amikor azt olvastam, hogy Orbán Komárom-Esztergom után a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyében is személyesen irányítja az árvízvédelmi munkálatokat, akkor azon morfondíroztam, hogy vajon mi a fenét csináltak Győr-Moson-Sopron megyében, amíg Orbán Komárom-Esztergom megyében volt, már csak azért is, mert emlékeim szerint a Dunán levonuló árhullám egy kicsit előbb érte el Győr-Moson-Sopron megyét, mint Komárom-Esztergom megyét? Lehet, hogy az árhullám magasságát látva rájött, hogy feljebb esetleg nagyobb szükség lehet a szakszerű irányításra?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2013.06.06 18:06:41)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves Kálmán!
Az ellen semmi kifogásom, sőt helyeslem, ha egy miniszterelnök vészhelyzetben topon van! A gondom az, hogy szerintem nem a miniszterelnök feladata "személyesen irányítani" az árvízvédelmet!
A kormányfő egyre szervilisebb siserehadát tekintve, még az is lehetséges, hogy csak egy alázattól elbutult kormányzati sajtós titulálta annak azt, ami történt. Józan paraszti eszemmel élve, én is tisztában vagyok azzal, hogy néhány órás jelenléttel nem lehet "személyesen irányítani" semmilyen feladatot, ami amúgy heteken át tart! :-)

Ettől függetlenül minden tiszteletem azoké, akik most, éjt nappallá téve dolgoznak a gátakon.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2013.06.06 20:05:46)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Szia Klári!
Szerintem, ebben az esetben nem szerencsés orbánozni.
Orbán, most azt teszi, mint amit minden volt és leendő miniszterelnök megtett és meg fog tenni.
Jelenlétével erősíti a hitet, hogy ha baj lesz, ott van a kormány.
Én holnap fogom ezt megtenni a Római parton.
Inkább földtörvényezz, vagy trafikozz, de ne árvízezzél. Mint ahogy a székely mondja a medve nem játék.

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2013.06.06 18:06:41)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Most olvasom az árvízi védekezéseink kapcsán:
"Komárom-Esztergom után a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyében is személyesen irányítja az árvízvédelmi munkálatokat csütörtök délután Orbán Viktor miniszterelnök – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Tájékoztatása szerint Orbán Viktor Komáromból érkezett Győr-Moson-Sopronba, ahol Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató, Sallai Péter megyei katasztrófavédelmi igazgató és Széles Sándor megyei kormánymegbízott társaságában felkeresi az árvízi katasztrófahelyzetben különösen érintett Győrújfalut és Dunaszentpált.
"
Forrás: http://hvg.hu/itthon/20130606_Rendkivuli_arviz_a_vartnal_is_magasabb_le/b40154#40154

Engedje meg, hogy én kétségbe vonjam, hogy Ön még ehhez is ért. Isten mentse meg azt az országot, ahol nem az adott szakterülethez értő szakemberek végzik feladataikat (benne a szakmai feladat irányítását is), hanem szinte mindent egy ember akar irányítani, ...legyen az búzavetés, építkezés, árvizvédelmi védekezés stb.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Csécsei Ilona Mária

[Hozzászólások száma] 25 [Összpontszám] 5 [Sikeresség] 20

hozzászóló

Nem furcsállom, hogy ha lányok is tanulnak kertészeti szakot, virágkötést, azért mert lány. Hány asszony palántáz a fóliasátorban, vagy termeszti a cserepes növényeket Szigetszentmiklóson. Virágkötő virágbolt, Ön hányszor vásárolt szeretteinek csokrot, soha nem gondolta hogy ebből is szükséges vizsgázni? Hányszor járt olyan helyen ahol asztaldíszként, vagy a temetőbe egy szépen ízlésesen elkészített koszorúval emlékezhetett szeretteire. Igen lányok is tanulnak kertésznek, gondolva arra, hogy a HERMES boltok eladói ne lennének tisztában a különböző permetszerek élettani hatásaival, Ön is biztosan vásárolt már vetőmagot és az eladótól várt felvilágosítást. A Bálint gazda hány jó tanácsot adott nézőinek, olvasóinak. Tehát ne vesse meg a lány kertészeket.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2012.08.27 19:44:31)
 
[Válasz]
Ugrás: