PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Jakubikné Zsidai Edina

[Hozzászólások száma] 17 [Összpontszám] 7 [Sikeresség] 41

hozzászóló

Kétgyermekes anyuka vagyok és azt hiszem engem is érint a nemrégiben kirobbant gyes-t kiegészítö jövedelempótlék utúlagos és visszamenő kifizetésének a híre. Ezzel kapcsolatban beadtam a munkáltatómhoz az elmaradt jövedelempótló kiegészítő támogatásra vonatkozó kifizetési kérelmemet ennek már egy hónapja. Semmi válasz (sem elutasítás sem elfogadás) nem érkezett erre így nem tudom a továbbiakban mi lenne a teendő.Sajnos a médiában sem szellőztetik mostanában ezt a témát.
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Dr. Alexin Zoltán

[Hozzászólások száma] 1152 [Összpontszám] 788 [Sikeresség] 68

hozzászóló

Kedves Papp János,

Kérem nézzem meg az alábbi kimutatást. Az 5. és a 6. oldalon találja a főbb okokat részletezve.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Papp János (2009.03.08 22:09:50)
 

 

Dr. Alexin Zoltán

[Hozzászólások száma] 1152 [Összpontszám] 788 [Sikeresség] 68

hozzászóló

Kedves Bács Bánk,

Ön is helyesen érzékeli, amit sokan mások is - a jogosítvány nem egészségügyi, hanem képzési, kultúráltsági, pszichológiai, rendészeti kérdés. Egészségügyileg lényegében mindenki alkalmas, akinek van keze, lába és szeme. Ennek létezéséről nem kellene 4000Ft-ért bizonyítványt kiállíttatni.

A közlekedési problémák, az agresszió egyébként az egyéb társadalmi érintkezésben is megvannak. Aki a volánnál agresszív, az kiszállva is az marad, a munkahelyén és otthon is. Nem hiszem, hogy az okozza a fő problémát, hogy mondjuk valaki láb nélkül is vezet (holott erre egészségügyileg alkalmatlan) vagy skizofréniája miatt kényszer gyógykezelés alatt áll és közben kiszökik és autóba ülve száguldozik az utakon. (Ehhez egyébként érvényes jogosítvány sem szükséges.)
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bács Bánk (2009.03.09 00:29:37)
 

 

Bács Bánk

[Hozzászólások száma] 386 [Összpontszám] -371 [Sikeresség] -96

hozzászóló

Teljes mértékben támogatom a kezdeményezést! A bevezetőben sorolt érvek valóságát nem csak elismerem, hanem ismerem.

Egyidejűleg javaslom a vezetői jogosítványok kiadásának érdemi szigorítását. Ennek egy fő eleme a PÁV.III.-as, vagy hasonló típusú alkalmassági vizsga általánossá tétele lehet. Szükségesnek tartom, hogy pszichológiai eszközökkel vizsgáltassék meg a pályázó agresszivitása, önmérsékletre és partnerségre való készsége, bizonyos küszöbértékek meghatározásával.
Vezetés-technikai vonalon belátom, hogy 20-30 óra időtartamú tanfolyam alatt nem lehet csodákat várni; az alapszint növelése viszont aránytalanul megterhelné a pályázót (anyagilag és időben). Erre csak a próba-jogosítvány ad megoldást (a vonatkozó biztosítékok pontos rögzítésével, azonban ezek részletkérdések). A lényeg az, hogy aki egy év alatt nem szerezné meg a maximális közlekedésbiztonsághoz elengedhetetlen RUTINT (járműkezelés és forgalmi helyzetek), az búcsuzzon a jogsitól, vagy kezdje előröl az eljárást.

Megjegyzem, láttam már buszsofőrt (BKV), aki egyszerűen nem tudott vezetni. Nem hogy megoldani, felismerni sem volt képes egy adott forgalmi helyzetet (naná, hogy PÁV.II.-sel és talán évenkénti? ellenőrzésekkel). Mindennek semmi köze az "orvosi alkalmassághoz". Szakítani kell végre a mai gyakorlattal, aminek célja, hogy MINDENKI kapjon vezetői jogosítványt, aki megtalálja a gázpedált és be tudja csatolni az övet. Ez tökéletesen téves cél(kitűzés). Azon érdek, hogy a tömegközlekedés felé kell "tuszkolni" az embereket, tökéletesen összhangban van, lefedi azt az érdeket, hogy mindenképp növelni kell a közutakon való közlekedés biztonságát. Egyáltalán nem kell ennyi jogsi (ennyi életveszélyes pancser az utakra)!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Kedves fórumtárs!

"Bizton állíthatom, hogy az évi 1300-1500 halálos balesetet egyetlen esetben sem egészségügyi alkalmatlanság okozta "

BIZTON ezt ÖN NEM állíthatja, mivel nem ismerheti az összes baleset körülményeit! Ez az Ön "feltételezése", amely még nem TÉNY és főlegf nem igazolt TÉNY!

Továbbra is fenntartom, hogy IGENIS ellenőrizzék az eü. alkalmasságot időszakosan!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Alexin Zoltán (2009.03.08 21:32:03)
 

 

Dr. Alexin Zoltán

[Hozzászólások száma] 1152 [Összpontszám] 788 [Sikeresség] 68

hozzászóló

Kedves Fórumtárs,

Bizonyára vannak statisztikák arról, hogy a közúti baleseteket mi okozza. Először is az emberi hiba (felelőtlenség, gyorshajtás, vakmerő vagy agresszív vezetési stílus). Aztán az alkohol, kábítószer hatása, fáradtság, elalvás a volánnál. Bizony emlékszem, hogy egyszer 4-5 éve volt hogy valakit szívroham ért el vezetés közben.

Bizton állíthatom, hogy az évi 1300-1500 halálos balesetet egyetlen esetben sem egészségügyi alkalmatlanság okozta - sőt hosszú évekre visszamenőleg ilyen nem hallottam. A váratlan szívrohamos páciens simán kap alkalmas véleményt ma is a háziorvosától - mivel maga sem tud a betegéséről, és az orvos sem tudja diagnosztizálni. Jelenleg a balesetek teljes egészében rendészeti problémát jelentenek és nem egészségügyit. Ezért kérem gondolja meg a véleményét.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Papp János (2009.03.08 21:02:42)
 

 

Nagy Zoltán 0018

[Hozzászólások száma] 1678 [Összpontszám] 1055 [Sikeresség] 63

hozzászóló

Kedves Alexin Zoltán,

támogatom a javaslatot. Sajnos, részben ez is a közlekedési tárcához tartozik, így nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy figyelembe fogják venni a nemzetközi gyakorlatot, hiszem ennél a tárcánál – véleményem szerint - még a törvényeket sem mindig veszik figyelembe.

A nyolc milliárd pedig nyolc milliárd. :-(
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Alexin Zoltán (2009.03.08 18:33:06)
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Magyarországon ma is rendelet írja elő, hogy ha olyan ellátást kap valaki, amely alkalmatlanná teszi a járművezetésre

AHA! Csakhogy Magyarországon nem csak ennek az értesítési kötelezettségnek nem tesznek eleget az emberek, hanem még nagyon sok másnak sem!

NE töröljék el az orvosi vizsgálatot! Nem szeretném,. ha bármely embertársam- családom tagjat meg főleg nem!- azért szenvedne balesetet, mert egy eü szempontból alkalmatlan járművezető vezeti a járművet!

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Alexin Zoltán (2009.03.08 18:33:06)
 

 

Dr. Alexin Zoltán

[Hozzászólások száma] 1152 [Összpontszám] 788 [Sikeresség] 68

hozzászóló

Szeretném javasolni, hogy hasonlóan sok más európai országhoz, a nem hivatásos gépjárművezetők 1-5 évente kötelező orvosi alkalmassági vizsgálata szűnjön meg.
A jelenlegi rendszer értelmetlen, az állampolgárok felesleges zaklatását jelenti és nem utolsó sorban pénzügyileg is megterheli azokat. Nagyjából 4-5 millió úrvezető lehet Magyarországon, akik közül az 5 éves periódust alapul véve kb. évente 1 millióan járulnak a háziorvoshoz, majd utána az okmányirodáshoz, amivel jelentős munkaidő veszteséget okoznak, és ők 1 millióan 4000Ft + 4000 Ft-ot azaz évente 8 milliárdot költenek erre a felesleges vegzatúrára.
Jelenleg az nem alkalmas vezetőnek, akinek nem pótolt végtaghiánya, nem javítható látáshibája vagy elmebetegsége van. Gyakorlatilag évente 10-20 ezer ember miatt macerálják a többi 980 ezret. Magyarországon ma is rendelet írja elő, hogy ha olyan ellátást kap valaki, amely alkalmatlanná teszi a járművezetésre, akkor értesíteni kell az ÁNTSZ-t, amely rendkívüli alkalmassági vizsgálatot kezdeményez, és ennek során visszavonhatják hivatalosan az illető jogosítványát. Ez más rendes EU tagállamban ma rendesen működik - ez pontosan elegendő arra, hogy az egészségügyileg alkalmatlanokat kivonja a közlekedésből.
A kiadott jogosítványokat okmánybiztonsági okokból kellene csak cserélni monjuk 10-15 évenként. Ezzel egy felesleges kolonctól lehetne megszabadítani az embereket, hiszen már így is egy vagyonban van az a sok agyament igazolvány - személyi, lakcímkártya, jogosítvány, útlevél - mind máskor jár le, és egy csomó pénzbe kerül a cseréje.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2008.10.12 22:26:21) hozzászólását a(z) "Jólét, egészség, szociális helyzet általában" című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2008.10.12 22:24:26) hozzászólását a(z) "Jólét, egészség, szociális helyzet általában" című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Kedves Magdolna!

Nem biztos, hogy minden férfi szeret tetszelegni, csak azért, hogy a teremtés koronájának nézhessék. Olyan gyámoltalanok sem vagyunk, hogy a nők ellen szervezkedni is csak ügyvéddel tudunk, ahogy Ön állítja.
És nem vagyunk olyan férfiak sem, akinek az anya veszedelmes ellenségünk lenne. Saját édesanyánk biztos, hogy nem.

Sajnálom Magdolna, hogy Ön ismer egy férfit, de lehet, hogy nem is ismeri, ha ilyennek tartja.
Ha mégis ismer egy ilyen valakit, akkor én tiltakozom az általánosítása miatt.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2008.09.27 17:32:45)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Kedves Magdolna!
Most már végképp kiakasztott.
Egyik cikkében arról ír, hogy ...."az emberek elválnak, újraházasodnak, itt két gyerek ott három, a másik félnek szintén a negyedik kapcsolata huszadik gyerekkel, megháll az ész".....(Szerintem pedig megáll !)
Elítéli az ilyen "labirintus" családalapítást, bár Önnek az "alapítás" valamiféle biztosat, biztonságot jelent, ezért az alapítás szót nem tartja helyesnek. Akkor miért nem fogalmazta meg érthetőbben?

A másik cikkében arról ír, hogy a válóperekor felajánlották az asszonytartást, amiről Ön nem is tudott, hogy ilyen létezik.

Szóval a két cikke valahogy nem passzol egymáshoz, mert kritizálja a "labirintus családokat", miközben, ahogy az írásából kiderül, Ön is gyarapította valamilyen módon ezt. És idézőjelbe tett "alapítás" is azt sugallja, hogy Ön sem volt kellően megalapozott, de másoktól elvárja, hogy az legyen. Sajnálom Önt Magdolna! Én az Ön helyében erről nem írtam volna!

Mondanivalóját pedig befejezi egy hirtelen kipattant kérdéssel.
Kérdezi, "hogy lehet nyomon követni, ki kinek mivel tartozik?"
Hát nagyon nehezen Kedves Magdolna!
Tehát tartozik valaki Önnek, vagy Ön tartozik valakinek? (Kérem ne válaszoljon rá, mert nem tartozik rám!)
Most már belátom, hogy az Ön megértéséhez valóban kell a 8 elemi, bár korábban azt írta, hogy egyszerű gondolatai megértéséhez nem kell 8 osztály.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2008.09.25 20:29:29)
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2008.09.27 22:26:44) hozzászólását a(z) "Jólét, egészség, szociális helyzet általában" című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2008.09.27 17:32:45) hozzászólását a(z) "Jólét, egészség, szociális helyzet általában" című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves Magdolna!
Témafelvetésed olvastán bennem egy sor kérdés fogalmazódott meg.
Ezért - a témát egyáltalán nem érdektelennek tartva - elébb megkérlek arra, hogy válaszolj az alábbiakra:

1. Miért elképesztő számodra, hogy léteznek apákat védő érdekképviseletek?
(Ugyanis ismereteim szerint glóbuszunkon igen csak szép számmal vannak olyan anyák, akik gyermekeiket az apjuk ellen nevelik, sőt jó sokan vannak közöttük olyanok, akik minden női praktikájukat bedobják annak érdekében, hogy az időközben megutált párjukat elidegenítsék a közös gyermeküktől...mi több kifejezetten arra parentálják gyermeküket, hogy gyűlöljék saját édes apjukat!....ugyanez persze igaz ellenkező nemű szülőkre is...ám ettől még egyáltalán nem "elképesztő", ha egy igazi apa keresi érdekei, jogai érvényesítését, mivel tényleg szeretne gyermekével normális kapcsolatban maradni, annak ellenére is, hogy közös gyermekük anyjával amúgy megromlott a kapcsolata.)

2. Egyáltalán mi köze az ilyesféle ellentmondásoknak az EU-hoz?
(Mintegy fél évszázados élettapasztalatomat többnyire EU-n kívül szereztem, így igen gazdag tapasztalatokkal rendelkezem arról, hogy a szülők közötti kesze-kusza kapcsolatok, "az én gyerekem, a te gyereked, a mi gyerekünk" című konfliktusban tökéletesen irreveláns az a tény, hogy benne vagyunk-e az EU-ban, avagy sem. Ugyanis sokat szidott szocializmusunkban e problémák már ugyanúgy léteztek, mint most. S már akkor is voltak mozgalmak, amelyek nem a szokványos "az anya az igazi" című kottára játszották le a családi konfliktusokban való igazságtevést. ( más kérdés, hogy a bíróságok többnyire a nőknek "ítélték a gyereket", miközben hajh, be sok nő még arra sem lenne méltó, hogy egyáltalán anyának tekintsék!!!)

3. A kapcsolatok ilyetén alakulása tehát egyáltalán nem új keletű (mint előbbiekben is jeleztem), akkor mi ez a "rácsodálkozás" részedről?
(Két eset lehetséges: 1. olyan fiatal vagy, hogy számodra ez olyan újdonságként hat, mint az újszülötteknek a vicc. :-)
2. Könnyen felejtesz, s csak mindig a ma problémáit látod, s nem emlékszel arra, hogy mindez egyáltalán nem "újdonság", s így nem is valami EU-s csalafintaság valójában...csak Te szeretnéd olyaténképpen láttatni! :-((
Érdeklődve várom válaszaidat.
Üdv. Klári
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2008.09.25 20:29:29)
 
[Válasz]
Ugrás: