PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Mogyorósi Zsuzsanna

[Hozzászólások száma] 374 [Összpontszám] 190 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves Fórumozók!

A nyári szünet előtti utolsó fogadóóránk vendége " target="_blank" rel="nofollow">http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/portretar/kovacslaszlo.html]Kovács László külügyminiszter lesz.
Fogadóóra időpontja: 2004. június 3., csütörtök 11.00 óra.

Akkreditált felhasználóink a minisztertől minden Külügyminisztériumot" target="_blank" rel="nofollow">http://www.kum.hu/]Külügyminisztériumot, Európai" target="_blank" rel="nofollow">http://www.kulugyminiszterium.hu/Kulugyminiszterium/HU/Tevekenyseg/Europai_integracio/Europai_integracio.htm]Európai Uniót, és Európai" target="_blank" rel="nofollow">http://www.valasztas.hu/04/index.html]Európai Parlamenti választást érintő témában lehetnek fel kérdéseket. Nem akkreditált felhasználóink kérdéseit az info@magyarorszag.hu címre várjuk.

Kapcsolódó anyagok:
- Külpolitikai értékelés (csatlakozás, közös védelmi politika, szomszédságpolitika, NATO feladataink, kedvezménytörvény" target="_blank" rel="nofollow">http://www.hhrf.org/htmh/trvuj.htm]kedvezménytörvény, erősödő" target="_blank" rel="nofollow">http://www.magyarorszag.hu/hirek/kozelet/mexiko20040527.html]erősödő ázsiai kapcsolatok)
- A Magyar Köztársaság új nemzeti biztonsági stratégiája
- Konzuli információk (utazás, vízum stb.)
- Lezárultak" target="_blank" rel="nofollow">http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/sajtokozlemenyek/oroszwto20040416.html]Lezárultak a magyar-orosz tárgyalások Moszkva WTO-tagsága előtt
- Magyarország" target="_blank" rel="nofollow">http://www.magyarorszag.hu/hirek/kozelet/kulbiz20040408.html]Magyarország egyszerűbb vízumkiadást szeretne az USA-tól
- Franciaország" target="_blank" rel="nofollow">http://www.magyarorszag.hu/hirek/kozelet/kulugy20040210.html]Franciaország nagyra értékeli a magyar kisebbségi javaslatot
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2009.01.14 17:23:00) hozzászólását a(z) "Válaszolt: a külügyminiszter" című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Kormányzati Portál - Fórumszolgáltatás

[Hozzászólások száma] 555 [Összpontszám] -116 [Sikeresség] -21

akkreditált szolgáltató

A Külügyminisztérium által küldött hivatalos válasz:


Tisztelt Adorján Gabriella!

Köszönettel vettem a geotermikus energia magyarországi felhasználásával kapcsolatban tett észrevételeit, és a jövőt illetően megfogalmazott előremutató kérdéseit. A helyzet szerencsére valamivel kedvezőbb az Ön által vázoltnál: hazánkban a hőforrások fűtésre, valamint a egészségturizmus céljából történő felhasználása terén jelentős fejlődésre került sor. Engedje meg, hogy erről a következőkben részletesen tájékoztassam:

a) Ma Magyarországon jelentős mértékű a geotermikus energia felhasználása. Jelenleg kilenc város távfűtését segítik a termálvíz hőenergiájának hasznosításával, de kórházak, üzemek fűtésére is használják a termálvizet a gyógyfürdők, strandok ellátása mellett. Az agrárgazdaság több mint 1,3 millió négyzetméteres fóliasátor és üvegház rendszere a geotermikus energia felhasználásunk egyharmadát hasznosítja.

A 2013-ig tartó időszakban az Európai Unió összesen 9 milliárd euróval támogatja a megújuló vagy megújítható energiaforrások kiaknázását, illetve az energiatakarékosságot a tagországokban. Magyarország 359 millió eurónyi uniós hozzájárulást kaphat ezen a területen. Ebből a vízi energiára, a geotermikus hőből nyert energiára és egyéb célokra a teljes keret 9,89 százalékát fordíthatjuk.

2006-ig a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében több település (Kistelek, Bóly, Veresegyház) energiaellátása valósult meg geotermikus energia hasznosításával. A 2007-2013-as időszakban az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programja, valamint a Közép-Magyarország Operatív Program támogat pályázati alapon, illetve már jelenleg is vizsgálja több településen (Gárdony, Mórahalom, Törökszentmiklós, Erdőkertes) az Ön által is javasolt geotermikus alapú szolgáltatás létesítését intézményi körben.

b) Az elmúlt 10 évben jelentős mértékű gyógy- és wellness turizmus alapjait raktuk le a hazai geotermikus adottságok figyelembe vételével. A 2007-ben elkészült az Országos Egészségturizmus Fejlesztési Stratégia (letölthető a www.otm.gov.hu honlapról) 2013-ig azt a célt tűzi ki, hogy a magyar egészségturizmus a nemzetközi piacon magasra értékelt márkájú termékké váljon. A jövőkép a fürdők kínálatának háromféle irányát különbözteti meg:
 • A „gyógyító víz” program megvalósulásával a gyógyulni vágyók a balneológiai kutatások legújabb eredményeire épülő orvosi eljárásokat vehetik igénybe a víz összetételére alapozott specializációjú gyógyhelyeken.

 • A „regeneráló víz” biztosítja azt, hogy megtalálhatják az egészség megtartására törekedők a csendet, nyugalmat ígérő fürdőhelyeket, ahol a széles skálájú wellness szolgáltatások igénybe vétele segíti a testi, szellemi megújhodásukat.

 • A „szórakoztató víz” program a víz által nyújtott szórakoztatás és az egészséges életmódra nevelés összekapcsolásával az egészségmegőrzés és a fürdőzési kultúra elmélyítését valósíthatja meg.


 • Az ország 385 településén működik fürdő, ezek közül 186 gyógy- és termálfürdőnek van turisztikai jelentősége. A kormány a turizmusfejlesztési forrásokból 2001-2007 között összesen 34 milliárd Ft támogatást biztosított 121 fürdőfejlesztési projekt megvalósításához (vízforgató berendezések beépítése, téliesítés, teljes rekonstrukció). Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programjai keretében pedig 2007-től mind a hét régióban lehetőség nyílik a fürdőfejlesztésekhez támogatást igényelni. 2008 végéig 41 fürdő fejlesztéséről született döntés. Várhatóan hét év alatt (2013-ig) mintegy 45 fürdő fejlesztési projekt támogatása valósulhat meg, közel 60 milliárd Ft értékben

  Üdvözlettel,
  Dr. Göncz Kinga
  [Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kormányzati Portál - Ügyfélszolgálat (2008.12.16 15:41:30)
   

   

  Kormányzati Portál - Fórumszolgáltatás

  [Hozzászólások száma] 555 [Összpontszám] -116 [Sikeresség] -21

  akkreditált szolgáltató

  A Külügyminisztérium által küldött hivatalos válasz:


  Tisztelt Kardos Antal!

  Egyetértek Önnel, hogy Magyarország csak „előre menekülhet”, s ez különösen így van az elmúlt hónapokban kibontakozott nemzetközi pénzügyi-gazdasági válság hazánkra is kedvezőtlen folyamatainak idején. Abban természetesen nem értünk egyet, hogy a diplomáciai munkát nem sikerült sikerágazattá tenni. Véleményem szerint a magyar diplomácia az elmúlt években, sőt, évtizedekben számos nemzetközi konfiktushelyzetben igen sikeresen és jól megállta helyét.
  A hazai gazdasági érdekeket diplomatáink minden rendelkezésükre álló eszközzel igyekeznek a lehető legaktívabban képviselni, s ezen a téren szorosan együttműködünk a külgazdasági területet a kormányzati rendben szakmailag felügyelő Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériummal. Mintegy 100 külgazdasági szakdiplomata dolgozik a különböző állomáshelyeken az adott országbeli magyar külképviselet tagjaként, s a politikai, biztonsági, konzuli, tudományos-technológiai és egyéb szakterületeket gondozó diplomatáinkkal együtt mindannyian, valamennyi állomáshelyen egymás munkáját segítve dolgoznak.

  A magyar nagykövetek vagy misszióvezetők munkájának egyre nagyobb részét teszi ki a hazai gazdasági érdekekért, a magyar cégek piacrajutásáért, a számunkra kedvező működőtőke-beáramlással kapcsolatos helyi döntésekért folytatott „lobbizás” vagy adott esetben a kétoldalú gazdasági együttműködésben felmerült akadályok elhárítása. A nemzetközi diplomáciai és gazdasági lobbitevékenység sikerét bizonyítja például a Mercedes gyár tavaly nyár elején hozott döntése, hogy 800 millió euró értékű fejlesztését Magyarországon valósítja meg, vagy például, hogy az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Magyarországon kerül felállításra.

  Üdvözlettel,
  Dr. Göncz Kinga
  [Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kormányzati Portál - Ügyfélszolgálat (2008.12.16 08:34:42)
   

   

  Kormányzati Portál - Fórumszolgáltatás

  [Hozzászólások száma] 555 [Összpontszám] -116 [Sikeresség] -21

  akkreditált szolgáltató

  A Külügyminisztérium által küldött hivatalos válasz:


  Tisztelt Margittay Áron!

  Nem szabad általánosítani, mert valóban vannak rossz példák, azonban a temetők ügye nem ennyire súlyos.
  Sajnos az autópálya építés egy olyan szükséges rossz, amely miatt néhány erdélyi temető érintve van, de a médiából az is olvasható volt, hogy az illetékes román hatóságok a fellelhető hozzátartozókat értesítették és kérték együttműködésüket a sírhelyek áttelepítésében.
  A másik sajnálatos példa az elnéptelenedő, volt bányászfaluk esete, ahol a sírokat már hosszú évek óta nem gondozza senki. Ezeket többnyire csak parlagon hagyják, majd egy későbbi területhasznosítás idején előfordul, hogy felszámolják. Legyünk azonban őszinték ez a világ bármely más táján is előfordul.
  Vannak viszont személyes jó tapasztalataim. Magam is jártam Erdélyben és Románia más vidékein is és többnyire szépen gondozott magyar temetőket láttam. Arról is tájékoztathatom, hogy a közelmúltban írtuk alá Romániával a hadisír gondozási egyezményt, amelynek értelmében a háborúkban elesett magyar katonák sírjait, emlékműveit is megóvhatjuk, felújíthatjuk.

  A román ortodox egyház hagyományosan erősen nemzeti elkötelezettségű. A rendszerváltást megelőző időszakban valóban komoly szerepet játszott az elrománosító törekvésekben. Mára ennek intenzitása messze elmarad az előző rendszerben tapasztaltaktól. Mint állami egyház ugyanakkor komoly állami támogatásban is részesül, amely lehetőséget teremt az ortodox vallási közösség nagyságának megőrzésére, gyarapítására, újabb templomok építésére.

  Magyar részről a felső szintű kapcsolattartásban folyamatosan napirenden tartjuk a magyar történelmi egyházak elkobzott vagyonának visszaszolgáltatását, amely folyamat egyelőre sajnálatosan lassan és ellentmondásosan halad. Az utóbbi években komoly eredményeket sikerült elérni a csángómagyar katolikus közösség vallási identitásának megőrzése, ápolása terén. Nagy jelentőségű fejleményként értékelhető, hogy a magyar és a román házelnök közös levélben fordult XVI. Benedek pápához a csángómagyarok magyar anyanyelvű misézésének biztosításáért.

  Üdvözlettel,
  Dr. Göncz Kinga
  [Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kormányzati Portál - Ügyfélszolgálat (2008.12.16 12:31:16)
   

   

  Kormányzati Portál - Fórumszolgáltatás

  [Hozzászólások száma] 555 [Összpontszám] -116 [Sikeresség] -21

  akkreditált szolgáltató

  A Külügyminisztérium által küldött hivatalos válasz:

  Tisztelt Ardai Mátyás!

  A szlovákiai magyar és a magyarországi szlovák kisebbség szervezeteinek együttműködése minden bizonnyal hozzájárulna az országaink viszonyában meglévő problémák, nyitott kérdések rendezéséhez. Az ilyen szervezetek közötti kapcsolattartás intézményesítése ugyanakkor az érintettek döntésétől, szándékától függ. A magyar kormánynak nincs sem jogalapja, sem szándéka beavatkozni a magyarországi kisebbségi önkormányzatok vagy civil szerveződések kapcsolatépítési tevékenységébe.
  A tapasztalat azt igazolja, hogy a magyar-szlovák kapcsolatokban előre mutató szerepet töltenek be az állampolgárok, a civil szervezetek közötti kapcsolatok.

  Üdvözlettel,
  Dr. Göncz Kinga
  [Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kormányzati Portál - Ügyfélszolgálat (2008.12.16 10:30:13)
   

   

  Kormányzati Portál - Ügyfélszolgálat

  [Hozzászólások száma] 1279 [Összpontszám] -80 [Sikeresség] -6

  akkreditált szolgáltató

  E-mailen érkezett kérdés:

  Tisztelt Göncz Kinga Külügyminiszter Asszony!

  Szeretném Öntől megkérdezni, hogy kívánnak-e valamilyen hatékonyabb reakciót kezdeményezni a szlovák kormány magyarellenes demagógiái ellen, amelynek már tevőleges következményei is voltak nemzettársaink ellen a Felvidéken, mivel a szlovák nacionalisták felhatalmazva érzik magukat. A dunaszerdahelyi állami terror is ebbe a kategóriába tartozik, melyről ráadásul hiteles videofelvételek is rendelkezésükre állnak. Nem lenne-e Ön szerint szükség az EU-ban ezek szankcionálásához vizsgálóbizottságot felállítani, esetleg független, nemzetközi megfigyelőket felkérni a helyzet mielőbbi kivizsgálásához? Nyilván Slota is érzi, hogy a trianoni békediktátumnak már nincs létjogosultsága, és amennyiben igényt tartanánk a területeinkre, Szlovákia úgy tűnne el a térképről, ahogy létrehozták. Mit kívánnak tenni, amennyiben Slota a dunaszerdahelyi atrocitás után ígéretéhez híven esetleg elindul Budapestre tankokkal? Ki véd meg minket, mivel Szlovákia is Nato-tagország? A leépített honvédségünk nyilván nem képes ellenállni, főleg nem Afganisztánból.

  Őszinte válaszát köszönve, békés ünnepeket kívánva Önnek és a világ magyarságának is, üdvözlettel:

  Lőrincz Mónika
  [Válasz] [Idézet]
   

   

  Kormányzati Portál - Ügyfélszolgálat

  [Hozzászólások száma] 1279 [Összpontszám] -80 [Sikeresség] -6

  akkreditált szolgáltató

  E-mailen érkezett kérdés:

  Tisztelt Miniszterasszony!

  Régebben is voltak magyar ellenes intézkedések a szomszégos országokban. De, akkor még nem tehettünk semmit, mert a kezünk kötve volt. Most van egy elfogadott, mindenkire érvényes szabályzás, ajánlat, - nem is tudom minek nevezzem, - az EU tagok részére, amelyeket nemzeti törvényekre hivatkozással utasítanak el az érintett országok. Nyelvtörvény, tanügyi törvény, körzetesítés stb. Ebben az esetben mi lehetősége van a külügyminiszternek, a határon túli magyarjaink védelmében? És az EU-nak? Milyen lépéseket tud tenni?
  Látható, hogy nem megyünk semmire azzal, hogy találkoznak az államfők meg a külügyminiszterek.
  Miért nem tarttatja be az EU a saját maga által közösen deklarált kötelezettségeket a tagállamain? Vagy ezek csak látszólagos papírtömegek, amiket figyelmen kívül lehet hagyni?

  köszönettel:
  Mérei Orsolya
  [Válasz] [Idézet]
   

   

  Külügyminiszter

  [Hozzászólások száma] 48 [Összpontszám] 28 [Sikeresség] 58

  akkreditált szolgáltató

  Tisztelt Fórumozók!

  Azért is köszönöm az érdeklődést, mert sokszor az a benyomásom, hogy a külpolitika háttérbe szorul a belpolitikai csatazaj mögött. Ma pontosan az derült ki, hogy ez nem így van. Ha lehetőség van kérdések feltevésére, akkor nagyon jó kérdések érkeznek.

  Mindenkinek boldog ünnepeket kívánok!

  Üdvözlettel:
  Göncz Kinga
  [Válasz] [Idézet]
   

   

  Külügyminiszter

  [Hozzászólások száma] 48 [Összpontszám] 28 [Sikeresség] 58

  akkreditált szolgáltató

  Tisztelt Ollé Kálmán Úr!

  Egyetérték Önnel: Magyarország számára kulcsfontosságú az Oroszországba irányuló export, ott adódik számunkra az egyik legnagyobb piac a szomszédságunkban. Ahhoz azonban, hogy ez a gazdasági kapcsolat jól működjön, az kell, hogy ne legyünk ellenségesek Oroszországgal szemben (Oroszországgal jó, rendezett kapcsolatokra törekszik egyébként az Európai Unió maga is). Oroszországban és a Szovjetunió utódállamaiban járva azt tapasztaltam, hogy nemcsak jó híre van a magyar áruknak, hanem némi "nosztalgiával" emlékeznek azokra az időkre, amikor a Globus konzerv, az Ikarusz-busz a jó minőséget jelentette. Élnünk kellene ezzel a helyzeti előnnyel és ezt próbáljuk is hasznosítani a mindennapi gazdasági kapcsolatokban. Utoljára Kirgiziában hallottam a Globus zöldborsó-konzervet emlegetni: azt kérdezték: hogy nem akarunk-e megint exportálni?

  Üdvözlettel:
  Göncz Kinga
  [Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2008.12.15 19:08:51)
   

   

  Külügyminiszter

  [Hozzászólások száma] 48 [Összpontszám] 28 [Sikeresség] 58

  akkreditált szolgáltató

  Tisztelt Kormányi Zsolt Úr!

  Feltehetően a dunaszerdahelyi meccsen történtek érdeklik. Többször kértük a szlovák hatóságokat, hogy vizsgálják ki az ügyet és adják át a bizonyítékokat, ez nem történt meg. Ennek megfelelően az Európa Tanács megfelelő munkacsoportjához fordultunk és várjuk az eredményt.

  Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a magyar szurkolóknak is tekintettel kell lenniük a vendéglátók méltóságára, érzékenységére a jövőben.

  Üdvözlettel:
  Göncz Kinga
  [Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kormányi Zsolt (2008.12.16 17:08:07)
   

   

  Külügyminiszter

  [Hozzászólások száma] 48 [Összpontszám] 28 [Sikeresség] 58

  akkreditált szolgáltató

  Tisztelt Fényes Arnold!

  Valóban több Magyarországon végzett külföldi szakember futott be szép karriert az országában. Vietnámban találhatunk a legnagyobb számban velünk ezen az alapon rokonszenvező intézményi, vállalati vezetőt. Velük a nagykövetség segítségét is élvező baráti társaságok formájában tartjuk a kapcsolatot. Az üzleti tagozat kifejezetten a gazdasági kapcsolatok építését végzi. Fontos új jelenség, hogy a magyar egyetemek ma már tudatosan törekszenek az "öreg diákokkal" való kapcsolat fenntartására.

  Az a 3000-3500 magyarul beszélő vietnámi, aki Magyarországon tanult korábban, sok esetben Magyarország nem hivatalos nagykövete is. Nemcsak magas szinten beszélik a nyelvet, hanem szakmai könyveket (pl.: Kornai Jánost), szépirodalmat, magyar verseket fordítanak és adnak ki vietnámiul (pl.: Petőfi Sándor, József Attila).

  Ezek a kapcsolatok felbecsülhetetlenek, nem kevésbé fontosak, mint az Európai-Unión belüli kapcsolataink, és ennek megfelelően ápoljuk is őket. A Külügyminisztériumnak több főosztálya foglalkozik ezzel a térséggel.

  Üdvözlettel:
  Göncz Kinga
  [Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kormányzati Portál - Ügyfélszolgálat (2008.12.16 12:48:20)
   

   

  Külügyminiszter

  [Hozzászólások száma] 48 [Összpontszám] 28 [Sikeresség] 58

  akkreditált szolgáltató

  Tisztelt Molnár Miklós!

  Az Európai Unióban az egyik szabadságjog a munkaerő szabad vándorlása, tehát a magyaroknak is lehetőségük van más országokban dolgozni, és más országból is vállalhatnak nálunk munkát. Amit Ön felvet, az reális probléma, valóban nehézséget okoz a nyelvtudás hiánya és sokszor a magyar munkavállalók kerülnek hátrányos helyzetbe a Romániából jövőkkel szemben. Ugyanez a helyzet azonban kialakulhat akkor is, ha valaki magyarként vállal munkát pl.: valamelyik nyugat-európai országban.

  Az is igaz, amit ír, miszerint a magyar építési vállalkozások sokszor olyankor is külföldi munkaerőt alkalmaznak, amikor magyarokat is felvehetnének. Ennek feltehetően az az oka, hogy ők alacsonyabb munkabérért is elvállalják ugyanazt a munkát (ugyanez igaz a magyar munkavállalókra Nyugat-Európában is).

  Mindez sok egyéni nehézséget okoz, de egészében hozzájárul az Európai Unió versenyképességéhez és ahhoz, hogy a befektetők ne települjenek a világ azon részeibe, ahol még ennél is alacsonyabb a munkaerő piaci ára.

  A Kormány sokféle ösztönzőt használ ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű régiókban, a nehezebb munkaerőpiaci helyzetben lévő emberek számára is több munkalehetőséget teremtsen (pl.: járulékkedvezmények, adókedvezmények azon munkaadók számára, akik hátrányos helyzetű régiókban nehezebb munkaerőpiaci helyzetben lévő emberek számára teremtenek munkát). Ezen kívül sokféle olyan kormányzati program van, ami képzésekkel biztosítja, hogy jobban fizető munkához, biztosabb munkahelyhez tudjon jutni valaki.

  Természetesen egyetértek Önnel abban, hogy a fekete foglalkoztatást (ami tisztességtelen piaci előnyt jelent) meg kell szüntetni, és ehhez szigorúbb munkaügyi ellenőrzésre van szükség.

  Azzal a felvetésével kapcsolatban, hogy Románia magyar lakta városaiban nem lehet ügyeket intézni magyarul a következőket érdemes tudni: azokon a településeken, ahol 20%-ot meghaladó a magyar lakosság aránya, a hivatalokban biztosítani kell a magyar nyelvű ügyintézés lehetőségét.

  Üdvözlettel:
  Göncz Kinga

  [Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kormányzati Portál - Ügyfélszolgálat (2008.12.16 13:00:26)
   

   

  Kormányi Zsolt

  [Hozzászólások száma] 451 [Összpontszám] -17 [Sikeresség] -4

  hozzászóló

  Tisztelt Külügyminiszter Asszony!

  Engem felettéb érdekelne, hogy a legutóbbi szlovákiai magyarverés kapcsán mit tett eddig a Külügyminisztérium? Van-e már bármiféle "bizonyíték" arra, hogy a szlovák "rendőrség" jogosan járt el? Ha igen, hol van, ha nincs miért nincs?
  [Válasz] [Idézet]
   

   

  Dr. Géczi Lajos

  [Hozzászólások száma] 11 [Összpontszám] 3 [Sikeresség] 27

  hozzászóló

  Tisztelt Miniszterasszony!
  Én úgy vélem, hogy ezeken a kapcsolatokon még van bőven javítanivaló, rengeteg a lehetőség szerintem és ezeket addig kell kihasználni, amíg meg nem előznek bennünket. És most nemcsak a volt Szovjetunióra gondolok. A katonai missziók helyett inkább a gazdasági lehetőségekkel kellene foglalkoznunk.
  [Válasz] [Idézet]  Előzmény: Külügyminiszter (2008.12.16 16:50:42)
   

   

  Külügyminiszter

  [Hozzászólások száma] 48 [Összpontszám] 28 [Sikeresség] 58

  akkreditált szolgáltató

  Tisztelt Vág Róbertné!

  Minden állam szuverén módon, saját maga dönt arról, hogy a beutazni kívánó külföldiek közül kit és milyen feltételekkel enged be az országba.

  A vízummentesség csak a vízum előzetes beszerzése alól ad felmentést, magát a beléptetési eljárást, annak feltételeit változatlanul hagyja. A beléptetés megtagadása nem csak azon személyek esetében fordulhat elő, akik előzőleg esetleg megszegték a cél-ország törvényeit, hanem azoknál is, akik például - a határőr kérésére - nem tudják igazolni a belépés jogszabályban előírt feltételeinek meglétét, vagy a vízummentesség, illetve a vízum szerinti céltól eltérő szándékkal kívánnak beutazni.

  Amennyiben tanácsra lenne szükség, a budapesti amerikai nagykövetség vagy a magyar külügyminisztérium áll az ügyfelek rendelkezésére.

  Tisztelettel:
  Göncz Kinga
  [Válasz] [Idézet]  Előzmény: Vág Róbert Istvánné (2008.12.12 09:51:44)
   
  [Válasz]
  Ugrás: