PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

A tegnapi nap eseményei bebizonyították, hogy a jelenlegi Kormánykoalíció nem ura saját pártjainak, helyzetének.
Alkalmatlan az ország vezetésére.

Mivel a kormány valós legitimitása mélységekben van, semmi jó nem várható az új MSZP-SZDSZ Kormánytól. Várhatóan 2006-ig, a vereségig nem tudnak valós lényegi döntéseket meghozni. Az ország így csak veszíthet. Gondoljunk bele Boros Péternek is milyen nehéz volt 1993-1994-ben. Amikor átadta a Komrányrudat az állam pénzügyi csőd szélén állt.

Ennek alapján ésszerű annak megfogalmazása, hogy azonnal új parlamentre és új Kormányra van szükség.

Jogilag erre nincs más lehetőség csak az, ha a jelenlegi parlament több mint 50%-a ezt megszavazza.

Én a helyzetet nagyon-nagyon súlyosnak vélem az EU tagságunk első éveit tekintve is.

Ki mit gondol erről?

Ferenc
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

Az időközi új választások ügye 2004 óta is újra és újra felmerül, akár szükségessé is válhat.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Guba Ferenc (2004.08.20 09:06:06)
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2014.06.25 21:07:25) hozzászólását a(z) "Új Országgyűlési Választást!" című témából áthelyeztem a(z) "Hírek és kommentárok" című témába.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Dr. Guba Ferenc (2014.06.21 23:28:22) hozzászólását a(z) "Új Országgyűlési Választást!" című témából áthelyeztem a(z) "Hírek és kommentárok" című témába.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

Tisztelt Moderátorok! Kérem, hogy a témanyitó szövegem legyenek szívesek pontosítani.

"A tegnapi nap eseményei bebizonyították, hogy a jelenlegi Kormánykoalíció nem ura saját pártjainak, helyzetének.
Mivel a kormány valós legitimitása mélységekben van, semmi jó nem várható az új MSZP-SZDSZ Kormánytól. Várhatóan 2006-ig, nem tudnak valós lényegi döntéseket meghozni. Az ország így csak veszíthet.
Ennek alapján ésszerű annak megfogalmazása, hogy azonnal új Parlamentre és új Kormányra van szükség.
Jogilag erre nincs más lehetőség csak az, ha a jelenlegi parlament több mint 50%-a ezt megszavazza.
Én a helyzetet súlyosnak vélem különösen az EU tagságunk első éveit miatt is. Egy alacsony legitimitású Kormány sokkal kevésbé tudja majd az ország érdekeit képviselni.
Ki mit gondol erről?"
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Az idézett hozzászólás váltás témája a pontozás. VITA NINCS ez ügyben! Nagy az egyetértés azok közt, akik nevükkel ide írták a véleményüket :

Maticsné Fehér Klára írta:Drága Leminuszolóim!
Ugye tisztában vagytok azzal, hogy, ha nem válaszoltok a "vádjaimra", csak nyomjátok a minuszokat, mint az eszetlen postás a csengőgombot, akkor valójában az én állításaimat támasztjátok alá!??
:-))
Üdv. Klári


2004.09.04 21:18:53
Maticsné Fehér Klára

Kedvesem, mindaddig, amíg a setétben bújkálsz, és szánalmas igyekezettel próbálsz a negatív tartomány felé taszajtani, én maradok a "nyerő", Te pedig az örök "vesztes". Még akkor is, ha az összes pontomat lerabolod! Ha neked ez okoz élvezetet, akkor csak sajnálni tudlak.

Miért? Mert én szemtől szembe is el merem mondani a véleményemet, míg Te nem!

Nos, egy költőinek szánt kérdésem: általánosan elfogadott erkölcsi szempontok szerint ilyen esetben vajon kettőnk közül ki a becsületesebb, gerincesebb?

Abszolut nem érdekel, hogy éppen mennyi a pontom, viszont azért figyelek a mozgására, mert alkalmat ad sokféle következtetésre. Számomra a mostani minuszolgatás is roppant beszédes, de higgadj le kis sunnyogóm, rögtön ki is ábrándítalak: egyáltalán nem olyan értelemben, ahogy Te gondolod! :-))

Látod, most is én adok egy újabb esélyt Neked, hogy választhass normális és abnormális viselkedés között! Nosza, rajta!
Választhatsz: kiállsz a véleményeddel, vagy inkább maradsz továbbra is egy sunyi minusz gomb-nyomkodó!

Mindig kell lennie olyan setét alakoknak, akik csak abban lelik örömüket, ha elvehetik mások örömét. Hál istennek, nem Ti vagytok többségben.
Üdv. Klári
Üdvözlettel: Klári
Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2004.09.04 20:12:39)


2004.09.04 21:40:54
Angeli Tamás Sándor
Mélyen tisztelt fórumozó honfitársaim!

Amennyiben megengeditek szeretnék feltenni egy költői kérdést? Nem volna-e jobb és célravezetőbb ha ahelyett, hogy követnénk egyes politikusaink példáját egymás ócsárlásával, inkább mindenki arról írná le tisztelt véleményét, szerinte miként lehetne kedves kis hazánkat kivezetni jelenlegi nem túl rózsás helyzetéből. Véleményem szerint mind két oldalról egyformán lehet jót és rosszat mondani, ezeket még észérvekkel is alá lehet támasztani, viszont ettől még a jövőnk nem lesz jobb! Építő szándéku észrevételeink közzétételével, ütköztetésével, egy közösen kialakított véleménnyel többet tehetünk, mint ilyen gyerekes dolgokkal, hogy plusz vagy mínusz pontokat adogatunk egymásnak, ez ismereteim szerint kisiskolás korunkban volt divat az olyan tanároktól, kik híján voltak a nevelés képességének és így élték ki hajlamaikat!?

Tehát javaslom ha egyetértetek velem, hogy inkább építsünk, mint romboljunk!

Baráti üdvözlettel!
Angeli Tamás ( http://groups.msn-com/MagyarokAVilaghalon )


2004.09.04 22:33:54
Maticsné Fehér Klára

Kedves Tamás!
Igen bölcs gondolat!
Ám elég érdekes úgy megbeszélni közös dolgainkat, hogy míg az egyik ember érvelni, vitázni szeretne - mintegy maga is mérlegre tenni gondolatai helyességét, a másik, aki minden jel szerint nem ért vele egyet, nem képes - vagy, ki tudja mi okból, nem akar - közösen gondolkodni semmiről, s mindössze a "bekiabálás" szintjéig jut el, vagy rosszabb esetben olyan kijelentéseket kürtöl itt világgá, amit még maga se képes érvekkel alátámasztani.

Látszólag tényleg gyerekesnek lehetne mondani, ha itt szóvá tesszük a sunnyogó leminuszolgatást.
Ám, szerintem igen is elgondolkodtató, hogy miként is képzelik el a demokráciát olyan emberek, akik - ugyan nem értenek egyet valamivel, valakivel, de ahhoz már gyávák, hogy nyíltan is felvállalják saját véleményüket, vagy lusták ahhoz, hogy gondolkodjanak is a saját véleményük helytállóságán. (A pontozgatás ugyanis ellenőrizhetetlen, s emiatt lehet "sunyin" is véleményt nyilvánítani vele.)

Félre ne értsd, magam és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan egyáltalán nem presztizskérdést akarnak csinálni a leminuszolásukból, hanem épp ellenkezőleg: szóra bírni olyan embereket, akik a tömegben elvegyülve avagy a szavazófülkében mindig rohadt bátran "ki tudnak állni" az állítólagos véleményük mellett, de ha arról van szó, hogy azt meg is kéne tudniuk védeni, akkor már átmennek "árnyékba"! Ahhoz viszont, hogy valamit közösen akarjunk, elemi dolognak kéne lennie, hogy mindenki tiszta lapokkal játsszon.

Ez a sunnyogó (lapuló, nyájszemléletű) magatartás szerintem megvetendő. Nekem ugyanis azok ne papoljanak demokráciáról, meg arról, hogy milyen aljasok mások, akik egy ilyen szimpla kis fórumon is csak arra képesek, hogy hergeljenek másokat, de arra már nem, hogy kiálljanak bármi mellett, így akár a saját elveik mellett is.

Minden közösségben vannak olyanok, akik valamit nem úgy gondolnak, mint a többiek. Ez teljesen természetes, ám normális esetben ezek az emberek is - fenntartva saját véleményüket - mégis alávetik magukat a többség akaratának, mert ők is a közösségbe tartozónak érzik magukat, ezért úgy is viselkednek.

Mindaddig viszont, amíg a mi kis közösségünkben (Magyarországon) egy csomó ember úgy képzeli el a közös jövőt, az összefogást, a "demokráciát", hogy eközben ki akarja rekeszteni mindazokat, akik vele nem értenek egyet, addig nekem ez nem demokrácia, hanem az "ököljog uralma". (Az erősebb joga mindenhez, akár úgy is, hogy a másikat teljesen ellehetetleníti, jogait megkérdőjelezi, s nem tekinti a közösségbe tartozónak.)

No, ennyit a minuszolgatók lelkivilágáról, demokráciafelfogásáról, illetve arról, hogy miért is háborgok az árnyékban "véleményt nyilvánítók" miatt.
Üdvözlettel: Klári
Üdvözlettel: Klári
Előzmény: Angeli Tamás Sándor (2004.09.04 21:40:54)


2004.09.04 22:47:55
Konkolyné Patkó Marianna Éva
Kedves Klára!
Ne izgasd magad ezen. Én az egyik topikon leirtam hogy megy a dopping vizsgálat és ezért is minusz pontot kaptam valakitől, pedig nem is ellentétes véleményt írtam le, csak a tényeket!Ugylátszik az illetőből már a nevem láttán negatívumot váltok ki.
Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2004.09.04 21:18:53)


2004.09.04 23:22:21
Maticsné Fehér Klára

Kedves Marianna!
Nem önmagában a leminuszolást kifogásolom, hanem a mögötte megbújó embert, illetve a jelenséget, amit az ilyen képvisel: hogy gyáva, sunyi és alattomos. Bezzeg a tömegben! Ott elvegyülve maga a "demokrácia élharcosa"!

No, igazából én ettől vagyok kiakadva, s nem a pontszámom csökkentésétől. Vegye, vigye, legyen boldog vele, vagy általa. Viszont ne csak érzelemből, s ilyen árnyékba bújva játssza el a nagy demokratát, hanem mondja el, hogy mi az, amivel nem ért egyet, s hogy miért. Sőt, nyugodtan cikizzen ki (nem árt néha az sem), mert akkor, idővel talán még közös nevezőre is lehetne jutni.
De így???
(Annyiszor elmondtam már ezt, hogy a régiek biztosan unják már, ám még mindig aktuális.)
Üdv. Klári
Üdvözlettel: Klári
Előzmény: Konkolyné Patkó Marianna Éva (2004.09.04 22:47:55)2004.09.05 01:35:58
Bognár Attila

Kedves Tamás!
Ebben az időpontban az előzménybeli hozzászólásod (#391)
"minősítettsége: -1 pont"

"Természetesen" ez is a sötétből érkezett, és tartok tőle, hogy nem is kapunk ehhez sem indoklást, pedig nagyon tanulságos lenne, hogy mivel érdemelte ki ezt a véleményt ez a semleges, békítő, jobbító szándékú szöveged.
(már ha jól értelmeztem:)
üdv: Attila
Ceterum censeo: Ha 2014-ben NEM akarsz választani EZEK közül (IDEértve az ÖSSZES parlamenti pártot), de nem hiszed, hogy más is bejuthatna ODA, üzenj a megoldásért! (="KÉPviselt KÖZvetlen eDEMOkrácia":)
Előzmény: Angeli Tamás Sándor (2004.09.04 21:40:54)


2004.09.05 14:57:22
Maticsné Fehér Klára

Kedves "Velem egyet nem értők"!

Az ég kék, a fű zöld, s közöttük én egy gondolkodó ember vagyok. És Ti?

Lehet nyomni a mínuszokat: az ég akkor is kék, a fű akkor is zőld, én pedig egy gondolkodó ember maradok!
És Ti?

Üdv. Klári
Üdvözlettel: Klári
Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2004.09.05 13:45:36)


2004.09.05 16:40:43
Maticsné Fehér Klára

Ezek szerint több eset lehetséges!
1. az ég nem kék, vagy
2. a fű nem zöld, vagy
3. én nem vagyok gondolkodó lény, s ezek szerint
4. Ti (ketten szimbiózisban) vagytok a gondolkodók!
(Isten mentsen meg mindenkit az ilyen "gondolkodóktól"! szvsz.)

Nos, innen már csak egy kérdés adódik: vajon mi a fészkes fenét gondoltok is, azon kívül, hogy tagadjátok az én gondolataimat?? Mivel az nem derül ki, hogy Ti valójában mit is gondoltok, pusztán az én gondolataim tagadása!

Mire mondjátok vajon az "IGEN"-t? Az titok? Vagy azt hiszitek, hogy a világ attól megy előrébb, ha csak tagadtok? Ezt egyébként úgy hívják: nihilizmus. Tényleg azok lennétek?

Mindaddig, amíg nem áruljátok el, valójában mit is gondoltok a világ sorsáról, ez a fajta tagadás semmi mást nem jelent: mint a tökéletes NIHILIMUST!

Jöhet az újabb minusz, ám vigyázzatok, mindezzel csak saját magatokat "áztatjátok" tovább!
Pontjaimat levihetitek akár a negatív tartományba, akkor is én maradok a gondolkodó, mindaddig,amíg nem konstruktív vitában dől el, kinek is van igaza, s Ti pedig maradtok, amik vagytok, azaz destruktív résztvevők!
Üdv.Klári
Üdvözlettel: Klári
Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2004.09.05 14:57:22)


2004.09.05 18:23:38
Id. Ruthner György

Tisztelt minuszolok. Ha egy ember kifejti a véleményét, és nem tudjátok megcáfolni nem az a megoldás, hogy leminuszoljátok. Inkább cáfoljátok meg érvekkel. Mert ebben a fórumban az a jó, ha mindenki ki fejti a saját véleményét. És ami a legszebb az egészben, hogy saját nevén nem álca mögé bújva teszi ezt. Akkor magyarázzátok már megnekem mire jó, hogy válasz helyet csak egy mínusz a megoldás? Válaszoljatok reá és próbáljátok felnöt fejjel átgondolva mérlegelni, esetleg meg cáfolni, ha valakivel nem értetek egyet.
Baráti üdv: Gyuri.
Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2004.09.05 16:40:43)


Megjegyzem Id. Ruthner Györgytől idézett írásban a "Tisztelt" megszólításnak nincs helye!

2004.09.05 19:43:41
Maticsné Fehér Klára

Kedves Fórumtársak!
Bizonyára többen közületek visszatetszőnek ítéltétek az elmúlt, közel 24 órai, itteni megnyílvánulásaimat.

Nos, higgyétek el, ez abszolut nem a pontokról szólt!
Mindvégig és minden egyes provokációmmal azt próbáltam bemutatni nektek, hogy bizonyos emberek kiállása valami mellett, vagy valami ellen valójában hogyan is működik ebben a mi kis - ma még óvodáskorúnak minősíthető - demokráciánkban.

Számomra rendkívül tanulságos volt! S megérte, még azon az áron is, hogy a pontokban kifejezhető "népszerűségem" igen csak megcsappant!

Van egy olyan bolondnak látszó, de véleményét nem takargató ember, mint én, akinek mániája, hogy bármit meg lehetne oldani - még nálunk is -, ha az emberek képesek lennének egymással szót érteni.

S vannak még mindig nagyon sokan olyanok, akik úgy képzelik el a demokráciát, hogy jól betesznek a másiknak. Hisz joguk van hozzá! Tényleg joguk van hozzá?

Kedves Gábor oo2! Veled kezdtem, s Neked ehhez az egészhez egy kukkod se volt mindvégig.

Kedves Ferenc, alias Ágnes! Nektek tök mindegy, hogy úgy általában mit mondtok ki, s mások arra mit válaszolnak? "Léc se rezdült"?
Sőt, mit láttak ma szemeim, még nem röstellettetek örvendezni is e nagy kavaráson? Na ez már nekem is sok volt egy picinykét!

Nos, egyelőre befejeztem árnyékbokszolásomat, jöhet a további nyugis "egyet-nem-értés"! Csak megkérdezném még egyszer: kinek jó ez, s hogy jó-e ez egyáltalán valakinek? Ment-e ettől előrébb a világ, akár egy tapodtat is? Gondolkodjatok!

Üdv. Klári
Üdvözlettel: Klári

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2004.09.04 20:12:39)
 

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

Lettországban korszakot alkotott a volt államfő. Egykor nálunk is meg lehetett volna tenni? Talán nem.

"A lettek 95 százaléka a parlament feloszlatására szavazott.
2011. július 24., vasárnap 08:41

Az urnákhoz járulók 95 százaléka támogatta a szombati népszavazáson, hogy oszlassák fel a parlamentet, és írják ki az előrehozott választásokat Lettországban.
hirdetés

A 1,5 millió választójogosult mindössze 44 százaléka vett részt a referendumon. Vasárnap reggelig a szavazatok nagyjából háromnegyedét dolgozták fel.
Kétes eredetű vagyon

A népszavazás kiírását Valdis Zatlers volt elnök kezdeményezte május végén nem sokkal azután, hogy a lett parlament elutasította Ainars Slesers képviselő és üzletember - korábbi gazdasági miniszter és miniszterelnök-helyettes - mentelmi jogának a felfüggesztését, a rendőrség így nem vizsgálhatja a politikus vagyonának egyesek szerint kétes eredetét.

Valdis Zatlerst a népszavazási kezdeményezése után néhány nappal nem választotta meg a parlament államfőnek, pedig javaslata megtételéig ő volt az esélyes jelölt. Az államfő azzal indokolta lépését, hogy véget akar vetni "a hivatali tisztségek kereskedelmének" a törvényhozásban. Mint mondta, a tavaly ősszel megválasztott parlament kétes döntéséket hozott az elmúlt időszakban, és egyesek a maguk érdekét az állam érdekei fölé helyezték. Az előrehozott választásokat valószínűleg szeptember közepén tartják Lettországban.
Zatlers pártot alapíthat

A lettek közül sokan kiábrándultak a politikából, júniusban készített felmérések szerint az elsősorban az orosz kisebbséget képviselő és önmagát baloldalinak valló Harmónia Párt nyerheti a legtöbb széket a parlamentben, míg a gazdasági válságban Lettországot kormányzó Dombrovskis Egység blokkja a második helyen áll. Koalíciós partnere, a Zöldek és Farmerek Uniója számíthat a harmadik legtöbb szavazatra.

Nyílt titok, hogy Valdis Zatlers exelnök várhatóan megalakítja Zatlers Reformpártja nevű új mozgalmát, amely a felmérések szerint a szavazatok harmadát szerezheti meg egy előrehozott választáson. Azt is kijelentette, pártja semmiképpen nem fog olyan erőkkel együttműködni, melyeknek közük van az oligarchákhoz. Ezek között említette a politikától visszavonuló Andris Skele éppen átalakuló Néppártját, a Zöldek és Farmerek Unióját, valamint Slesers Lett Útját.

Zatlers jobbközépre pozícionálja pártját, amelyben olyan embereknek szán fontos szerepet, akiknek korábban nem volt közük a politikához. Ha az oroszbarát Harmónia Centrum együtt akar működni Zatlers pártjával, kénytelen lesz elismerni, hogy a Szovjetunió megszállta Lettországot, amit mindeddig nem tett meg. Zatlers pártjának első számú szövetségese az Egység lehet, amely felajánlotta, induljanak együtt az előrehozott választásokon.

A politikai paletta ugyan Zatlers szereplésétől függően átrendeződhet, Slesers pártja kiszorulhat a parlamentből, két nacionalista párt pedig egybeolvad, de az a leendő koalíciótól függ majd, hogy milyen konkrét lépéseket tesznek a korrupció visszaszorításáért.

Gazdaságilag egyik politikai erőnek sincs mozgástere. Lettországnak 2008 végén 7,5 milliárd euró hitelt kellett kérnie a Nemzetközi Valutaalaptól és több országtól, a kölcsön visszafizetését 2012-ben kell megkezdenie. Egyik párttól sem várható, hogy kormányra kerülve visszavegyen a bevezetett kemény megszorításokból."

http://index.hu/kulfold/2011/07/24/a_lettek_95_szazaleka_a_parlament_feloszlatasara_szavazott/
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Dr. Guba Ferenc írta:
"... Őszödről még annyit: elképeszt, hogy sokan máig igazságbeszédnek tartják.
Volt erő abban a beszédben, sőt, a stílus is elmegy bizonyos zárt körben. És még csak nem is a hazugság bevallásával volt baj, hanem magával a hazugsággal. Azzal, hogy 2004 őszétől,
amikor végképpen fékezni kellett volna a túlzott közköltekezést, a kormány a remélt és utóbb el is ért választási győzelem érdekében szórta a pénzt. Ettől elszaladt a hiány, az államadósság, és a világgazdasági válság kiszolgáltatott helyzetben találta Magyarországot."

Ezen indokok miatt kellet volna előrehozott választás és politikai váltás 2004 nyarán!


Véleményem szerint kár sopánkodni azon, mit kellett volna és mit nem, pláne ahhoz hasonló (azóta kedvezően nem változó) aktuális helyzetben.

RTL Híradó - Kéri Barnabás
2011-01-24 17:59:00
http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/353149
"Luxusautóval közlekedik a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője. A kocsit közösen bérli a hódmezővásárhelyi önkormányzat és a párt frakciója - azt mondják, így pénzt spórolnak. Elfelezik a polgármester-frakcióvezető telefonszámláját is. Lázár János korábban azt mondta: neki a kocsi munkaeszköz, az a lényeg, hogy biztonságos legyen.
„ Én munkaeszköznek tekintem, azzal járok, amit adnak, egy a fontos, a biztonság” – Lázár János még akkor mondta ezt, amikor ellenzéki polgármesterként egy másik szolgálati autóval járt. Az önkormányzatnak az a kocsi havi 180 000 forintjába került. Most a város havi 300 ezer forintot fizet a polgármester szolgálati kocsijáért. De ez csak a fele a bérleti díjnak, a másik felét, ugyanennyit tesz hozzá a Fidesz frakció is, így jön ki a havi 600 ezer forintos költség. A hódmezővásárhelyi önkormányzat szerint ez az olcsóbb megoldás, és az autót nem is a polgármester választotta.

„ Ő megkérdezett olyan embereket, akiknek adott a véleményére. Mi az a kocsi, ami megbízható, és időre oda lehet érni vele” – mondta Végh Ibolya aljegyző.

A benzint is felesben fizeti az önkormányzat és a frakció, ez havi újabb 300 ezer forint. Lázár János telefonszámláját ugyancsak elfelezik."
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Guba Ferenc (2011.01.27 00:05:17)
 

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

Ma hír Szili Katalintól az országgyűlés egykori elnökétől (2002-2009):
http://www.fn.hu/belfold/20110125/szli_katalin/

" Nem a Fidesz teljesített kiemelkedően, hanem a Gyurcsány vezette MSZP követett el olyan hibákat, melyek miatt a társadalom elfordult tőle. Mindenesetre nekem tiszta a lelkiismeretem. Ugyanis 2009 júliusában, az EP-kudarc után olyat tettem, ami Magyarországon példa nélküli: bár nem voltam távozásra kényszerítve, mégis lemondtam a házelnökségről. Tudomásul vettem, hogy a társadalom sárgalapot mutatott fel, ezzel követelve a bukott politika képviselőinek háttérbe vonulását. Megjegyzem, három, egymást követő választáson is elbukott az MSZP, és mindháromszor lett volna lehetősége azt mondani: értünk a szóból, változni fogunk. Nem tette.
...
Őszöd csak egy állomás az MSZP Mohácsához vezető úton, igaz, jelentős állomás. A társadalom érzelmi elfordulása 2004. december ötödikével kezdődött, azzal, hogy nem álltunk ki a határon túliak mellett. Őszödről még annyit: elképeszt, hogy sokan máig igazságbeszédnek tartják.
Volt erő abban a beszédben, sőt, a stílus is elmegy bizonyos zárt körben. És még csak nem is a hazugság bevallásával volt baj, hanem magával a hazugsággal. Azzal, hogy 2004 őszétől,
amikor végképpen fékezni kellett volna a túlzott közköltekezést, a kormány a remélt és utóbb el is ért választási győzelem érdekében szórta a pénzt. Ettől elszaladt a hiány, az államadósság, és a világgazdasági válság kiszolgáltatott helyzetben találta Magyarországot."

Ezen indokok miatt kellet volna előrehozott választás és politikai váltás 2004 nyarán!

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Guba Ferenc (2004.08.20 09:06:06)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Nem "kell" választani. A választás egy alternatíva annak eldöntésére kik kerüljenek vezető posztra.

Kik hoztak eként döntést? Kik "csinálták" a kormányt a rendszerváltásnak nevezett idő óta? Mindenki gyanús, mert a népszavazás titkos.

Senki nem vállalt még eddig felelősséget tetteiért. Mit várhatunk egy olyan kormánytól, melyet anonim ki tudja kik emeltek hatalomra, akik mondvacsinált felelősséget vállaltak.....?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Guba Ferenc (2010.01.26 19:45:16)
 

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

Most amikor választani kell teljesen zavarban vagyok.
Van a Fidesz Orbán Viktor vezetésével. Van egy politikus, Mesterházy Attila (ma MSzP), aki még 9 éve fideszes akart lenni, hiszen Orbán Viktornál jelentkezett kormányzati munkára.
Aztán van a Vona Gábor, aki Orbán Viktor polgári körének egykori tagja.
Van még Bokros Lajos, nála semmi szálat nem láttam orbánizmusra, azonban ott van már "szoknyája" alatt az MDF, az SzDSz, MSZDP, a Kisgazda maradék...
Csak azt nem értem miért nem tűzi jobban zászlajára, ami programja része, az 5 millió Ft feletti keresetűek esetén el kívánja törölni a családi pótlékot, s mit fog csinálni a parlamentben kaotikus pártjával, melyben már nagyobb katyvasz lesz, mint amilyen Herényi úr szerint a Fideszben van...

GF
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2010.01.25 21:10:28)
 

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

Ki tudja? Ha Gyurcsány Ferenc az amerikai elnök... még villágadasági válságot is okozhatott volna!
Jogos a félreértés.
Én éppenhogy védem az elmúlt 4 évet azzal, hogy a villágazdasági válság hatásait ki kellene szűrni.
A pangás azonban pangás.

GF
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2010.01.25 21:10:28)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Bocs, Ferenc, kérlek szépen, ha lehetséges, mellőzd a jövőben az ilyen gondolat-összefűzéseket, ugyanis a könnyen befolyásolhatók még azt hihetnék az alábbi hozzászólásodból, hogy már a világgazdasági válságot is a "Gyurcsány-Bajnai" kormány okozta! :-))

...tudom, hogy eme uraknak még a lába nyomába se érnek majd az őket követők, ám azt is tudom, hogy annyira azért nem voltak olyan hatalmas, történelmi "klasszisok", hogy bárki is (ép eszűen) azt gondolhatná: még a világgazdasági válság is miattuk tört ki! :-)))

Ezt írtad ugyanis:
G"8 év 3 miniszterelnök. Pangásba és világgazdasági válságba torkolló elmúlt 4 év."
Üdv. Klári
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Guba Ferenc (2010.01.24 11:45:00)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Nekem továbbra sem tetszik a népszavazósdi ceremónia.

Nevetséges, ahogy a celebek erőltetik a kampányaikban, hogy mindenki menjen szavazni. Nem átallanak becstelenítő minősítést tenni azokra, akik szabad akaratukbó,l meggyőződésből nem vesznek részt az országos hazárdírozásban.

A legetikátlanabb a népszavazásban az, hogy titkos. Miféle felelősséget vállal gyakorlatilag az, aki nem vállalja "tetteit", pláne, az ország jövőjéről dönt?

Ha én vállalom a felelősséget, minimum aláírom. S ha anyagi vonzata is van, evidens, hogy pénz visszafizetési garanciát vállalok.

Akik nem eként vállalnak felelősséget, csak úgy mondvacsináltan, azoknak mennyit ér a szavazata? Ilyen látványos bohóckodásokra mint a népszavazás tényleg szükség van? Nem luxus ez a játszadozás jelenleg?
[Válasz] [Idézet]
 

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

Tisztelt Fórumtársak!

8 év 3 miniszterelnök. Pangásba és világgazdasági válságba torkolló elmúlt 4 év.
Ki az aki objektív értékelést mer adni az elmúlt évek kormányzati munkájáról?
A felmérések szerint akár 70-80 %-os Fidesz többség is lehet a parlamentben...az új választások után.

Ki fogja az ország fejlődését 2010-től irányítani, segíteni?

Guba Ferenc

[Válasz] [Idézet]
 

 

Dr. Guba Ferenc

[Hozzászólások száma] 1884 [Összpontszám] 710 [Sikeresség] 38

hozzászóló
Offline

Úgy gondolom, az elmúlt 7 év igazságát a következő videóból lehet megérteni:

http://videa.hu/videok/hirek-politika/fodor-gabor-bucsubeszede- beszed-bucsu-elnok-evW3qCKrkQ6tAm5N

GF
[Válasz] [Idézet]
 
[Válasz]
Ugrás: