PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Kollarits István Zoltán

[Hozzászólások száma] 93 [Összpontszám] 49 [Sikeresség] 53

hozzászóló

"Az Irakban szolgáló 300 magyar katonáknak eredetileg az év végén jár le a mandátuma. Gyurcsány azt ígéri, március végéig hazajön a kontingens."
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2014.06.20 00:11:08) hozzászólását a(z) "Részvételünk az iraki háborúban" című témából áthelyeztem a(z) "Beszélgetés a nyilvánosság előtt" című témába.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Tóth Béla 0002

[Hozzászólások száma] 1108 [Összpontszám] -443 [Sikeresség] -40

hozzászóló

Az EU külügyminiszterei egyetértettek február 20-án abban, hogy részt vegyenek 770 iraki bíró, vizsgáló bíró, magas rangú rendőr és börtönőr képzésében.

A program nyáron kezdődik és kb. egy évig tart.

A kiképzés vagy az EU országokban vagy Irak körzetében, de nem Irakban lesz.

A mi kormányunk miért akar minden áron a mi pénzünkön katonákat küldeni Irakba. Számtalan sokkal hasznosabb helyre el lehetne azt a pénzt költeni. Pl. nem kellene tanárokat elbocsájtani.

Ha Gyurcsány Ferencnek ennyire szívügye ez a dolog használja a magán vagyonát erre, de ne a mi pénzünket!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Tóth Béla 0002

[Hozzászólások száma] 1108 [Összpontszám] -443 [Sikeresség] -40

hozzászóló

Franciaország kész intenzívebb szerepvállalásra Irakban.

Franciaország az amerikaiak által vezetett iraki háború fő ellenzője, kész részt venni iraki rendőrök kiképzésében.

Az ENSZ-en és és az EU-s partnerein keresztül kész részt venni az iraki rendőrség kiképzésében.

A franciák ismételten kijelentették, hogy a kiképzés csak Irakon kívül történhet és nem tervezi csapatok küldését Irakba.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Tóth Béla 0002

[Hozzászólások száma] 1108 [Összpontszám] -443 [Sikeresség] -40

hozzászóló

Az oroszok először fejezték ki szándékukat, hogy készek segíteni az iraki katonák kiképzésében. De a feltételeik a következőek ? nyilatkozta Ivanov V. Szergej védelmi miniszter.

A felkérésnek az iraki kormánytól kell jönnie, a kiképzés csak Oroszországban történhet és fizetni kell érte.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Tóth Béla 0002

[Hozzászólások száma] 1108 [Összpontszám] -443 [Sikeresség] -40

hozzászóló

Az Ukrán parlament megszavazta az Irakban állomásozó csapatok visszavonását

A jelenlévő 397 törvényhozó közül 257 megszavazta a 450 fős parlamentben az ukrán csapatok visszavonását.

Mind az orosz barát Janukovics mind a nyugat barát Juscsenkó egyetértett a csapatok visszavonásával. A különbség köztük csak annyi, hogy Juscsenkóék egy gyorsabb kivonulást szorgalmaznak.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Pap Piroska

[Hozzászólások száma] 2794 [Összpontszám] 1445 [Sikeresség] 52

hozzászóló
Offline

Kedves Mariann!

Az a baj, hogy az ENSZ kényszerhelyzetben van, mert hiába tiltakozott ez ellen a háború ellen, a háború már meg van.
Nem véletlenül támadják olyan erővel a főtitkár közvetlen környezetét. Hiába szinte semmi hatalma nincs, hisz most is jól látható volt, hogy nem volt képes megakadályozni a háborút, a
nyomor enyhítésére és a háború befejezésére mégiscsak szükség lesz rá. Egy gazdag országot raboltak le és tettek földönfutóvá és
keresik az újabb potenciális jelölteket. Lásd Irán elleni kirohanások. Afganisztánban most is dúlnak a harcok. Szóval
úgy gondolom nem kellene ebben nekünk részt venni. Örülni kellene, hogy lejárt a szolgálat és lehetőség van visszavonulni
ebből az egészből.

Nem tisztem megitélni Bush külpolitikáját, de hogy rengeteg hazugsággal van tele az bizonyos és ennek okán már nemigen
tudom elhinni, hogy a háború az jó ügyet szolgál, mint ahogy a kezdet kezdetén is disznóságnak tartottam, hogy ezt meglehet tenni az ENSZ tiltakozása ellenére. A rablás és a harácsolás gátlástalansága ahogy kedves tanult barátom mondta mutatja, hogy miként folyik a harmadik világháború a világ újrafelosztásáért. Sajnálom bármely ország ifjúságát aki ott veszíti életét, mert szegényen lehet boldog az ember ebben a világban de halottként csak egy másikban.

Szeretettel: Piroska
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Kelemen Mariann Alíz (2004.12.01 14:08:27)
 

 

Kelemen Mariann Alíz

[Hozzászólások száma] 720 [Összpontszám] 651 [Sikeresség] 90

hozzászóló

Kedves Papp János és Piroska!
Mindkettőtöknek igazat adok, mert az igaz, hogy a Nato csatlakozást megszavaztuk, s biza azzal kötelezettségek is járnak, de ENSZ felhatalmazás nélkül, melléállni egy olyan ügynek, amely eleve becsapáson alapul/vegyi fegyverek nem léteznek/ enyhén szólva is kétséges.
Én úgy gondolom, hogy a korábbi parlamenti döntést is végre kell hajtani-ez megtörtént, de ha az ismételt döntés az, hogy haza kell hozni Őket, akkor igenis HAZA KELL HOZNI ŐKET! A demokratikus jogállamokban ez így szokás!!!!!!!
És ne essen áldozatúl egyetlen magyar katona sem, mégha önkéntes is, mert nyilvánvaló, hogy semmi másért nem vállalta ezt a küldetést, minthogy megalapozza a könnyebb életét itthon, gondoljatok az ott sajnálatosan meghalt honfitársunkra.Ő sem tudja már a házát felújítani!!!!
Szeretettel: Mariann
[Válasz] [Idézet]
 

 

Pap Piroska

[Hozzászólások száma] 2794 [Összpontszám] 1445 [Sikeresség] 52

hozzászóló
Offline

Kedves Attila és János!

Szerintem sem úgy tűnik, mintha csak úgy abba lehetne hagyni azt a háborút. Az önkénteseket az anyagi előnyök és a kalandvágy meglehet elkápráztatta, de szerintem egy háborúban mindig eltalálnak valakit. Ezért jó lenne mielőbb itthon tudni őket. Minden emberért kár akinek ott kell meghalnia.

Félek, hogy ha lesznek egyáltalán választások, azok semmit nem oldanak meg. De most a napi híreket látva nem is nagyon tűnik
olybá, hogy bármiféle választás feltételei meglennének.

Tartok tőle ezen a háborún is a fegyver és az olajmonopólium
nyerészkedik, az emberek meg meghalnak, mint minden háborúban. Azokat akik ott elvesztik a családtagjukat, semmivel
nem lehet kárpótolni.

Üdv: Piroska
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Fintha Attila (2004.11.30 18:26:37)
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

ad1: Nem igaz, hogy az USA egyszemélyes háborúja! Talán..ha csak ha azokat a nemzeteket számba veszed, akik embereket vesztettek el Irakban...
ad2. A politikai döntést a Magyar Parlament hozta..és mint megállapodtunk ÖNKÉNTESEK vannak kinn..talán az ő véleményük "kicsit" fontosabb és "mnérvadóbb", mint a Tied, vagy az enyém!
ad3. Lehetőleg ne tüntess fel saját véleményt tényként!
ad4. egyetértünk
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Fintha Attila (2004.11.29 21:34:18)
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

érdekes..nincs válasz..:(
[Válasz] [Idézet]
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Az országgyűlés döntött..a mandátum lejártakor hazajönnek. Pont.
Néhány kérdésem-megjegyzésem azért lenne..

1. Tudomásom szerint anno a magyar nép egy népszavazáson úgy döntött, hogy a Varsói Szerződés és a KGST helyett más szövetségi rendszerhez kíván csatlakozni! (Elsöprő többséggel döntött így!) A döntés meghozatalakor - remélem- azzal is tisztában voltunk, hogy ezek a döntések KÖTELEZETTSÉGEKKEL is járnak, nem csak jogokkal.
2. Tudomásom szerint EGYETLEN magyar katona sincs külföldön az AKARATA ELLENÉRE! ( önkénmtesek- többszörös túljelentkezés volt!..szabad döntésük alapján vállalták a feladatokat!) Érdekelne, hogy ŐKET..a KONKRÉTAN érintetteket..megkérdezte valaki, hogy maradnának-vagy hazajönnének?..gyanítom: NEM! Hát persze, hiszen itthon a Parlamentben kényelmes és biztonságos körülmények között teljesen más vitatkozgatni és megmondani, hogy mi a helyes és mi nem.
3.3. Tudomásom szerint - és ez most független attól, hogy helyeslem-e az iraki háborút, vagy sem - a kinn tartózkodók hivatalos mandátuma, amit az országgyűlés is megszavazott, a független, iraki közigazgatás "felállásáig" tart. Kicsit furcsa és nem igazán "elegáns", hogy megfutamodunk, hisz gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy semmit nem csináltunk, nem teljesítettük a feladatot, tényleg fölöslegesen voltunk ott..ilyen alapon ki sem kellett volna menni
4. Politikai oldaltól függetlenül!! Jó lenne ha végre - külpolitikai, szövetségi - kéérdésekben a T.Ház tagjai a Magyar Köztársaság ÉRDEKEIT tartanák szemn előtt és nem állandóan csak a belpolitikai csatározásokra használnák fel a nemzetközi szerepvállalással kapcsolatos döntéseket
Üdv:János
[Válasz] [Idézet]
 

 

Kelemen Mariann Alíz

[Hozzászólások száma] 720 [Összpontszám] 651 [Sikeresség] 90

hozzászóló

Egyetértek az előttem szólóval.
Kérdésem ezzel kapcsolatban csak ennyi: Nem volt még elég olyan gazdasági haszon reményében, ami feltehetően nem a kicsi magyarnak jut elsőként "csatlósként",ENSZ felhatalmazás nélkül harcban részt venni???????????????Vajon nem erről a kérdésről kellene népszavazást kérni?
Miniszterelnökünk pedig ennek híján maradjon itthon!!!!!!!!!!!!!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Maurer Péter László

[Hozzászólások száma] 616 [Összpontszám] 1212 [Sikeresség] 197

hozzászóló

MÁR KI SEM KELLETT VOLNA MENNIÜK!!!
És, ha végre hazajönnek, jó lenne végleg kiszállni ebből a háborúból. Gyurcsány úr pedig inkább békésebb helyekre utazgasson, ha már nem bír itthon maradni. :-)
[Válasz] [Idézet]
 

 

Farkas Henrik

[Hozzászólások száma] 227 [Összpontszám] 153 [Sikeresség] 67

hozzászóló

Szomorúan látom, hogy Gyurcsány miniszterelnök e kérdésben hibás politikát követ.

Amikor a Hősök Terén hallottam a bejelentését, úgy éreztem: ő is örül, ha különösebb baj nélkül megússzuk ezt a kalandot.

Most meg látom: egyre jobban mélyedünk a hazugságon alapuló háború mocsarába. És még Gyurcsány is kimegy Irakba: tetemes kiadást okozva az országnak, és kockázatot vállalva, személyesen is és az ország nevében is.

A magyar történelem ismeri a magyar politikusok szerviluzmusának tragikus eseteit /Tisza István, Horthy/. Nem akarom persze túlhangsúlyozni a hasonlóságokat, csak egyetlen momentumot: attól való félelemben, hogy netán a Nagy Testvér megharagszik, az ország nevében áldozatokat vállaltak, az idegen nagyhatalmi érdekeket kiszolgálták! Kellene tudni NEM-et is mondani!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Molnár Gábor 0002

[Hozzászólások száma] 603 [Összpontszám] -211 [Sikeresség] -35

hozzászóló

T.Béla
csak annyit
megszavaztatták volna köztörvényes gyilkosok melletti katonásdit-
a mi pénzünkön.
--agyonlöttek egy sebesültet./csak egy hiradófelvétel./

--hazafiatlannak mondta juhasz ur , és gyurcsány ur az ő általuk jobboldalinak nevezett képviselőket.

---akkor ők mik?--hóhérsegédek.
---hát ebből már sokan nem kérnek.
üdv molnar
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Tóth Béla 0002 (2004.11.15 20:13:35)
 
[Válasz]
Ugrás: