PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Kapás Zoltán

[Hozzászólások száma] 180 [Összpontszám] 54 [Sikeresség] 30

hozzászóló

Igen tisztelt polgárok vagy emberek!
Nem tudom, hogy mit gondoltok a reklámokról, de némelyiktől nekem már herótom van. Vacsoraidőben jön, hogy milyen jó a nőknek, mert már alig várják azt a bizonyos napot, hogy "szárnyalhassanak". Most megjött az újabb felvilágosító kampány: az átváltunk majd euróra; meg hogy mit hogyan tegyünk. Gondolják az igen tiszteltek,hogy nem kérünk - már most is - számlát, jótálási jegyet? Na ne vicceljenek már! A csatolt "énekről és szövegről" meg ne is beszüljünk! A másik problámám a multik termékreklámjai: egyenesen felháborító, hogy csak playback-kelnek. Annyivel igazán megtisztelhetnék a fogyasztóikat, hogy az adott ország (adott esetben magyar) modelljeit, lakosait szerepeltetik a reklámokban. Egyenlőre ennyi.
Üdv mindenkinek, és jó pihenést a hosszú hétvégére!
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2333 [Összpontszám] -894 [Sikeresség] -38

hozzászóló

És bizony - a cukornak néha elég büdös szaga tud lenni.
Különösen a feldolgozatlanabb /olcsóbb/ répacukroknak.

Bááár?
Ebben az országban nagyon sok hülyét lehet drága pénzen megetetni azzal a "divatos" barna cukor legendával ...
hiszen azok tényleg megveszik és megeszik!

Nem tudják, hogy az a cukor valójában azért (és attól) olyan barna, mert hisz félig még nyers, szinte feldolgozatlan, azaz - "elsőlépcsős" ipari cukor, telis-tele melasz-szennyeződéssel
(s attól olyan barna!)

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2017.09.22 07:37:50

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2011.07.17 17:30:24)
 

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2333 [Összpontszám] -894 [Sikeresség] -38

hozzászóló

"2013. január 1-jén lép hatályba a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI. törvény, melynek alapján egyes tranzakciók (átutalások, beszedések, postai csekkbefizetések, készpénzkifizetések és - utalások, valamint a készpénzfizetésre szóló csekkek beváltása) után a pénzforgalmi szolgáltatóknak illetékfizetési kötelezettsége keletkezik. A tranzakciós illeték mértéke 0,1%, de fizetési műveletenként legfeljebb 6000 forint.

Tájékoztatjuk, hogy bankunk 2013. január 1-jei hatállyal egyes díjtételeit módosítja. Ezt a bank tevékenységére, működési feltételeire vonatkozó vagy ahhoz kapcsolódó jogszabályváltozás, továbbá a bank tevékenységéhez kapcsolódó közteherváltozás indokolja.
"

Ezt az OTP Bank, az ország legdrágább rablóbankja írja. De feltételezem, a többi bank is ehhez hasonló "jókat" ...

Azonban!
a szövegben az van leírva fehéren és feketén, hogy "a pénzforgalmi szolgáltatóknak".
Vagyis?
Nekünk ügyfeleknek mi közünk van hozzá? A szolgáltatók: a Posta, más egyéb pénzintézetek ... és a bankok.
Persze ha pofátlanul áttolják az ügyfeleikre mindezt, akkor sok lesz a közünk! Hisz minket károsít! De meg szabad ezt csinálni? Nincsen törvény arra, hogy ne lehessen? A bankok egyoldalú hitelszerződésszegéseire is volt valami ...

És mi van olyankor, ha az ember valami külföldi, határon túli bankba viszi el a pénzét? Mert az EU-ban az ilyet is meg lehet ám tenni!
Akkor mi lesz? Kiürülne a kassza a nagy bankoknál?
Vagy megsértődnek, rasszistáznak egyet, bezárnak és elmennek?
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bognár Attila

[Hozzászólások száma] 8731 [Összpontszám] 6190 [Sikeresség] 71

hozzászóló
Offline

Szabó József Imre írta: A mi vásárlói klubjaink „üzleti ötlete” Portugáliából származik, és a fogyasztóvédők meghatározása szerint ez „egy speciális előtakarékossági forma és a részletre történő vásárlás kombinációja, amely szerencseelemeket is tartalmaz”. Ez már több, mint ügyesen leplezett átverés (mint mondjuk amilyen az „itt a piros, hol a piros” című népi balek-kopasztó játék volt)! Ez a „kaszálás” végigsöpört a volt Kelet-Európai szocialista országokon, és most a Balkán és Ukrajna a célterületük. Valószínűleg a nyertesek mindig ugyanabból a nemzetközi bűnözői körből kerülnek ki, a kilétüket homály fedi… Hazai cinkosaikat azonban nyugodtan rács mögé lehetne dugni!

A legújabb - örvendetes - fejlemény:
Tilos fogyasztói csoportokat szervezni január elseje óta

Január elsejével módosult a fogyasztóvédelmi törvény, így tilos fogyasztói csoportokat szervezni; a változás óta kötött ilyen szerződések jogilag semmisek - hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Fogyasztóvédők Országos Egyesülete (FOE).

Az egyesület emlékeztet arra, hogy 2012. január elsején lépett hatályba a fogyasztóvédelemről szóló törvény módosítása, amely alapján 2014. január elsejéig tilos fogyasztói csoportokat szervezni. Ugyanakkor még mindig számos olyan hirdetéssel találkozhat a fogyasztó (elsősorban ingyenesen hozzáférhető sajtóanyagokban), amelyeknek tárgya valamilyen hitelfelvétellel vagy kölcsönnyújtással kapcsolatos felhívás. Ezek a reklámok kedvező havi törlesztő részletek melletti gyors és költségmentes pénzfelvételi lehetőségre utalnak, melyet igénybe vehet akár nyugdíjas vagy BAR-listás is.

A FOE hangsúlyozza, hogy idéntől ha a fogyasztó ilyen tartalmú szerződést köt, az jogszabályba ütközik, jogilag semmis, az illetékes bíróság előtt megtámadható.

Az ilyen szerződésből így jogok és kötelezettségek nem keletkeznek, a fogyasztót tehát a benne vállalt havi törlesztő részletek nem terhelik, de az általa már teljesített pénzbefizetéseket a vállalkozás köteles visszafizetni - áll a közleményben.

Az egyesület felhívja a figyelmet arra, hogy az ezeket a szerződéseket megkötő cégek általában korlátolt felelősségű társaságok, amelyekkel szemben egy esetleges végrehajtási eljárás kimenetele hosszadalmas és eredménye bizonytalan. Ezért azt javasolják a fogyasztóknak, ha ilyen felhívással vagy reklámmal találkoznak, tegyenek bejelentést a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál.

MTI
"2014. január elsejéig" tilos...
- miért, utána mi lesz? "Világvége"?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szabó József Imre (2006.11.30 16:25:17)
 

 

Bognár Attila

[Hozzászólások száma] 8731 [Összpontszám] 6190 [Sikeresség] 71

hozzászóló
Offline

A magyarázat 1*űbb, mint gondolnád:

Elvesztettük a hidegháborút, a győztes mindent visz és jaj a legyőzötteknek...
:(
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2011.07.17 17:30:24)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2702 [Összpontszám] 2666 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Szia Laci!

Valóban felháborító ami itt történik!
A cukor egy jó példa, melyet mindenki tud értelmezni.
De, hogy is alakult ki a mai helyzet?
Létrejönnek a külföldi érdekeltségű élelmiszer hálózatok.
Ezek a Cora, Metro, Auchan, Tesco, Aldi, Lidl, Interspar, Match. Együttesen legalább 90%-ban lefedik a lakossági élelmiszer hálózatot.
Marad a magyar érdekeltség a G-Robi és a Honi láncocska. Amit mindenki magyarnak hisz az a CBA. De abban is izraeli érdekeltség van és a működése sem egy központi elvek szerint történik hanem franchise alapokon.
Tehát olyan komoly élelmiszer lánc nincs aki valamilyen szinten szívén viselni a magyar emberek érdekeit!
Ezzel együtt privatizálták a magyar cukorgyárakat, aminek a tulajdonosai a saját országának az érdekét helyezte előtérbe, így partnerre találtak egymásban!
Az egyik nem akart magyar cukrot venni, míg a másik nem volt érdekelt cukrot gyártani!
De ez a folyamat végigkísérhető az ipar teljes skáláján, a hazai vaskohászat elsorvasztásától a szőlők kivágásáig!
Sokan mondják, hogy ez olyan összeesküvés szagú!
Nem olyan szagú valóban, ez az!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Fazakas László (2011.07.17 08:04:27)
 

 

Fazakas László

[Hozzászólások száma] 2333 [Összpontszám] -894 [Sikeresség] -38

hozzászóló

Valójában a cukor áráról szólnék.
Amikor Németországban 0,65 € kilója, és Ausztriában szintén - ha csak lazán turistaárfolyamon átszámoljuk - úgy 180 Ft-ra jön ki, - és Svájcban, amely már kissé drágább ország (talán nem lehet véletlen, hogy akik megtehetik, bizony átjárnak Németországba, és a határon még ráadásként a mehrwertsteuer-t is visszaigénylik) - ám nekik mégiscsak 200 forintra jön ki hazai szinten kilója.
De Magyarországon vajon mi változott meg azzal, hogy a kormány valami stratégiai tartalékot bevetve a köztudatba és a piacra - állítólag "leszorította" az árat? 320 Ft-ról 280 Ft-ra. Ez egyszerűen nevetséges.
Itt már régesrég szét kellett volna csapni a nyerészkedők között.
Sokkal célratörőbb és egyszerűbb lett volna Ausztriából vagy Németországból flottakedvezménnyel és a nagy tételi vásárlás árengedményével letörni a hazai árakat. (Mint tette azt - ha megtehetette - nem egy élelmes fuvarozó)
Ha már Unió van, hát legyen tényleg azzá. Itt a nyakunkon a befőzési szezon de a magyar vásárlónak majdnem kétszer annyiba van a cukor, mint uniós társainak ... s nem beszélve arról a nagyon szomorú tényről sem, hogy ott bizony ahhoz a cukorárhoz ötször-hatszor annyi a fizetésük!

Olvasom itt a neten a Lidl-ről és az Aldiról, hogy anyaországaikban sokkal olcsóbbak és sokkal jobb minőséget adnak el vásárlóiknak, [http://homar.blog.hu/2011/07/15/mar_az_aldi_sem_a_regi] mint a Magyarországra rászabadított nyerészkedők.
Mikor lép végre közbe a honi lakosság érdekvédelme érdekében az illetékes? Ha kell, hát zárassák be, zavarják el mind a gagyi termékeken nyerészkedőket.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bányai István (2004.05.17 10:42:50)
 

 

Mérőné Radó Judit

[Hozzászólások száma] 93 [Összpontszám] 49 [Sikeresség] 53

hozzászóló

Kedves Magdolna!

Már megint eltévedt?
A kérdését nem a megfelelő helyen tette fel!

Judit

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2009.07.26 19:56:06)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Én elég nagy mennyiségben kapok lentebb olvasható leveleket, melyek nagyobb része a span szürőnek köszönhetően egyenesen a levélszemétbe megy.
Azonban oda érkeznek időnként fontos leveleim is, és rendszeresen olvasom a postafiókom "levélszemét" mappáját.

Szóval ez a tartalom:" Dear friendTo be precise i am Kenneth Williams a banker here in UK. I have afinancial transaction that has to do with your surname value US$3.7Millionwhich is 100% risk free. Kindly indicate your interest by sending yourfull data’s. Detail and sharing modalities will be disclose to you Yours sincerely, Kenneth Williams"

Kik ezek a bankárok?
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Ja és ha valaki kíváncsi a "munka" elérhetőségére, emailben kérheti tőlem.

Korábban ugyanis törlésre került már egy olyan hozzászólásom, melyben közzé tettem a bűnözők elérhetőségét.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

És amikor a hirdető van átverve!!!

"munkának" nevezett világraszóló csalás-szélhámosság a neten!!!

Netmunka

A programról néhány szóban
Az oldalon lévő cégek azért fizetnek, ha megtekinted az oldalukon található reklámokat. Minden napra adnak reklám linkeket, amikre ha rákattintasz, és megnézed őket, akkor pénzt keresel!
Általában egy nap egy cégnél kb. 10-20 hirdetés link jelenik meg. Ezekre a hirdetésekre ha rákattintasz, akkor az új ablakban megnyíló hírdetést kell 30 másodpercig nézned. Ha kész ,akkor jelzi az oldal hogy megkaptad érte a pénzedet.
Ha kiszámolod ez cégenként naponta 5-10 perc munkát igényel.(Hirdetőknek: Google AdWords
Szerezzen több ügyfelet vállalkozásának: Hirdessen a Google-on kereső embereknek és hirdetési hálózatunkon!

Elérheti azokat, akik aktívan keresik az interneten az Ön termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos információkat.

Egyszerűen szabályozhatja a költségeket - csak akkor kell fizetnie, amikor rákattintanak a hirdetésére )


[Válasz] [Idézet]
 

 

Vizeli László

[Hozzászólások száma] 812 [Összpontszám] 280 [Sikeresség] 34

hozzászóló
Offline

Kedves Olvasók!

Annyit tennék hozzá, a TV műsorokhoz úgy általában, hogy a TV műsor abszolúte nem a nézőért van, abban az értelemben legalábbis, hogy használni akarna, a néző javát szolgálná! Ez, kisebb mértékben ugyan, de áll a kimondottan ismeretterjesztő csatornákra is!
Az itt emlegetett TV műsor pláne a showbusiness kategóriába tartozik. Ami úgy tűnik, hogy használ, az csak azért lehet, mert érdemes olyan dolgokról műsort készíteni, ami sok embert érdekel. Így lehet eladni a műsort, így lehet nézettségre szert tenni, így lehet a komoly fizetéseket felvenni. Költői kérdés:
Na, vajon miért nem a műsorkészítők állják a térítésmentes telefonvonal költségét?
Igaz, sosem telefonáltam be TV műsorba (merthogy TV-t sem nézek, sőt TV-m sincs '94 óta), az itt elmondottakból az szűrhető le, hogy fizetős az ominózus műsorba a betelefonálás. (Fogalmam sincs, az-e, alapdíjas-, emelt díjas-e.)

Honnan tudom, mennyire képviseli a néző érdekeit (ami kiváló álca a műsor eladásához) az emlegetett adás? Onnan, hogy a munkám kapcsán emberek emlegették: "hogy mer' a Juszt is megmondta". Gondoltam csak felkutatom az ominózus műsort, és megnézem, miről is ment a diskurzus.
Aki ért az adott területhez, amiről az a műsor éppen szólt, annak teljesen világos, hogy nem az igazság kiderítése volt a cél, hanem a műsor eladhatósága. Adott információhalmazból, amit a panaszos előadott (nyilván ezt is vágták, az adott téma szempontjából nem hozzáértő módon, hovatovább készakarva), amit a műsorvezető tálalt, nem lehet eldönteni, kinek volt igaza. Kapásból vagy 5-6 dolgot kérdeztem még volna a panaszostól, hogy eldönthető legyen, hiányosak az információi, vagy pedig behúzták a csőbe. Nem volt eldönthető.
Naná, mert akkor nem lenne a nézőnek az "piszkosrohadékok" érzése, ami legközelebb is a képernyő elé szegezi.
Nyilvánvaló, hogy a panaszolt oldal nem azért nem ment el, mert nem lett volna mit érdemben mondania, hanem azért maradt távol a műsortól, mert nem kíván részt venni olyan értelmetlen vitában, ahol nem a tények kiderítése a cél, hanem az ő bármi áron való (tehát akár igaza van, akár nem) sározásán keresztül a nézettség növelése.

Mindenki annyit néz TV-t, amennyit csak akar. Szerintem érdemes a dolgok mögé is nézni.
Jó televíziózást!

Tiszteletteljes üdvözlettel:
Vizeli László
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Nagy Zoltán 0018 (2007.10.18 15:42:07)
 

 

Nagy Zoltán 0018

[Hozzászólások száma] 1678 [Összpontszám] 1055 [Sikeresség] 63

hozzászóló

NE HAGYJÁK MAGUKAT BECSAPNI, ÁTVERNI, MEGKÁROSÍTANI!

"Adás alatt élő és adások közt hangüzenet szolgáltatással működő számunk (06/30)30-30-930"

- Ez egy harmincas, vagyis mobilszám, amelynek a hívása általában többe kerül, mint a vonalas számoké.

- Amikor adás alatt akartam telefonálni, akkor az esetek 100%-ában egy gépi hang tájékoztatott arról, hogy minden vonal foglalt, és hívjam újra a számot, majd elbontották a vonalat. Sajnos, minden egyes hívásért fizetni kell.

Tehát:
NE HAGYJUK MAGUKAT BECSAPNI, ÁTVERNI, MEGKÁROSÍTANI!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2007.10.18 13:42:13)
 

 

Szabó József Imre

[Hozzászólások száma] 714 [Összpontszám] 162 [Sikeresség] 23

hozzászóló

Kedves Zsigmond!

Nem értem hogyan jutott eszedbe éppen most egy majd egyéves hozzászólásomat kritizálni, de én mindig szívesen, őszintén és legjobb tudásom szerint megpróbálok válaszolni a személyesen hozzám fordulóknak, most is ezt teszem.

Én is rendszeres nézője vagyok ennek a TV-műsornak, ezért is bátorkodtam jobbító szándékú kritikai észrevételeimet megfogalmazni úgy itt a fórumon, mint a szerkesztőségnek címezve (mellesleg köszönettel vették, megígérték, hogy megszívlelik ...).

Talán nagyképűségnek tűnik részemről, de azt hiszem kevesen vannak az országban, akik annyira beleásták magukat a "fogyasztói csoportszervezés"-nek nevezett össznépi átverősdi rejtelmeibe, mint én. Nem élvezetből, hanem kényszerből tettem, mivel jómagam (illetve családom) is több millió Forinttal lett szegényebb általuk. Egyértelműen a bosszúállás szándéka vezérel engem akkor, amikor minden lehetőséget és törvényes eszközt megragadok a leleplezésükre.

Talán éppen ezen előzmények miatt kettős várakozással töltött el engem annakidején az az ominózus kétrészes, az Euro Credit Consulting Kft. leleplezésével foglalkozó - és ma is fenntartom a véleményemet, hogy eléggé gyengécskére sikeredett - riportsorozat. Csak egy momentumot hadd ragadjak ki: a jelenlévő "szakértők" megállapítják, hogy joghézagos a helyzet, de az már elsikkad, hogy akkor ezért ki a felelős? Egyesek a jelen nem lévő Igazságügyi, mások a szintén nem képviselt Pénzügyminisztérium nyakába varrják, a legaranyosabb a jelenlévő fogyasztóvédelmis, aki a szintén jelen nem lévő PSZÁF-re keni, holott annakidején még hozzájuk tartozott ez a terület, igaz, hogy időközben valóban átkerült a másik szervhez. Ekkora csúsztatásokat egy jól felkészült műsorvezetőnek észre kellene vennie, illetve ilyen generális kérdéseket nem lenne szabad a levegőben lógva hagni! Hogy mennyire hatástalan volt így a műsor, azt nem bizonyítja jobban más, mint hogy azóta is az ezzel foglalkozó weboldalamon keresztül fordulnak hozzám tanácsért az újabb és újabb károsultak.

Remélem ezen "érzelmi" háttérinformációim segítettek meggyőzni téged az álláspontom helyességéről, de ha nem, akkor szívesen megvitathatjuk szakmai alapon is a kérdést.

Üdvözlettel: Joe
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2007.10.18 13:42:13)
 

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

Tisztelt Szabó úr!
Kedvenc műsorom a TV ügyvédje, ezért itt és most védelmére kelek. A műsornak ugyanis nem feladata, hogy egy ügyet teljes egészében végigjárjon, inkább felvet, egyszerűbb esetben a nyilvánosság eszközével elintéz, de döntő mértékben ez egy tévéműsor. Lehet belőle tanulni, elrettent a csalóktól, nyilvánosságra hoz visszaéléseket, azaz a nézőnek, a nézőért készíti a műsort. A teljes feltárás a rendőrség, bíróság, a hivatalok (mondjuk a PSZÁF) feladata. Ehhez Juszt és stábja nem ért, ezért inkább csak felhív arra, hogy valami itt nem stimmel.
Én azt javaslom Önnek, hogy ha törvénytelenséget talál valamely ügyben, akkor forduljon a hivatalos szervekhez, akik állampolgári bejelentés okán megvizsgálják az adott ügyet!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szabó József Imre (2006.11.30 16:25:17)
 

 

Bognár Attila

[Hozzászólások száma] 8731 [Összpontszám] 6190 [Sikeresség] 71

hozzászóló
Offline

*
Csak erős IDEgzetűeknek!
*

"Megtalálták Dominik holttestét - a család kutyái tépték szét?

Megtalálta a rendőrség az augusztus 3-án eltűnt kisfiú, Dominik holttestét a család házának közelében, az erdőben - tudta meg a HavariaPress.

Kímélő Hitel az (........) Banktól
Kellemes meglepetés!
Alacsony törlesztőrészlet és kamatkedvezmény – további feltételek nélkül 1 millió forintonként havi 5 798 Ft törlesztőrészlet (THM 5,42%)
Bármihez is van szüksége hitelre, most kellemes meglepetések várják MEGLEPŐEN ALACSONY TÖRLESZTŐRÉSZLET!


Az anya beismerő vallomása után ma kezdtek hozzá a család lakhelyéhez közeli erdő újbóli felásásához, annak ellenére, hogy korábban is átvizsgálták már az erdőt a nyomozók, de akkor nem találták meg a kisfiút. Végül a monorierdei háztól két kilométerre találták ma meg a gyermek holttestét. Az anya bevallotta, ő és a gyermek apja ásta el Dominik holttestét, miután széttépte a család kutyája..."

http://hvg.hu/itthon/20071016_dominik_holtteste_margitsziget.aspx
- a reklám az mindig cserélődik benne, de néhány frissítéssel még visszajöhet ez a "Kellemes meglepetés"-es, amíg le nem fut a kampány, vagy netán IDEjekorán észbe nem kapnak a B. szerkesztők... - vagy akár egy ennél még "IDEillőbb" is előjöhet még...

((katt IDE a képernyőképért leállítás esetére))
[Válasz] [Idézet]
 
[Válasz]
Ugrás: