PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Mosneagu Andrea

[Hozzászólások száma] 36 [Összpontszám] 29 [Sikeresség] 81

hozzászóló

Örömmel olvastam, hogy indul egy integrációs, felzárkozó program az iskolákba ahol roma gyerekek is tanulnak.
Az a véleményem, hogy ezt már régen meg kellett volna tenni mert a helyzetük az én véleményem szerint nagyon rossz.
Tisztelet a kivételnek, de a legtöbb roma gyerekből bűnöző lesz, persze nem általánosítani akrok mert tudom, és nekem is voltak, meg vannak ismerőseim akik tisztességes, dolgozó emberek akiknek eszébe sem jutna ilyesmi. De mégis én úgy gondolom, és a látottakból azt a következtetést vontam le, hogy a legtöbben rossz útra térnek.
Ez adódhat a családi körülményektől, a társaságtól és még sok minden mástól.
Véleményem az, hogy segíteni kell nekik, de eredményt csak akkor tudunk elérni ha ehez ők is hozzájárulnak mert mindig "kettőn áll a vásár".

Neketk mi a véleményetek.

Üdv Andi
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Sámi István

[Hozzászólások száma] 1 [Összpontszám] 0 [Sikeresség] 0

hozzászóló

Tisztelt Tivadar!

Én is Önnel értek egyet.

Üdv;

Sámi I
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dr. Czok József Tivadar (2004.01.19 23:45:33)
 

 

Juhász László

[Hozzászólások száma] 913 [Összpontszám] -365 [Sikeresség] -40

hozzászóló

Tisztelt Fórumtársak!
A netes hírek és források igazodnak az idők - és a miniszterelnök - szavához s kezdenek újabb s újabb "elnevezéseket" - melyek lehet szalonképesebbek - alkalmazni az eddig köztudomásúak helyett. Az egyik terjedőben levő elnevezés Orbán Viktor nyomán a "rejtett erőforrások" Rá lehet keresni a neten és rögtön látható ennek népszerűsége, különösen tetteik nyomán.........
Tisztelettel: Juhász László, Szeged
[Válasz] [Idézet]
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Juhász László írta:Kedves Fórumtársak!

Bizonyos mértékig az előzőekhez: Ki fog itt rendet tenni? .............. Szerintem itt is a lényeglátó, tisztességes magyar emberek - mint például Dr. Mucsi Erika bírónő - tudnának rendet tenni, ha hagynák őket nyugodtan dolgozni........
Tisztelettel: Juhász László, SzegedNem igazán érthető, milyen kapcsolatba hozható a linken olvasható cikk a cigány integrációval, és mi köze mindehhez Mucsi Erika bírónőnek?
Megvallom utána kellett néznem, miről híres, egészen pontosan fogalmazva inkább hírhedt a szóba hozott bíró. Azt láttam, hogy Mucsi Erika besorolható ebbe a témába.
Kifejtette véleményét egy per alkalmával a "cigánybűnözésről" . Nem semmi az biztos. Meg is rótták ezért.

A 2014.06.02 18:18:16 - kor írt hozzászóláshoz annyi véleményt fűzök, hogy
nem az volt a probléma, hogy kifejtette véleményét, hanem az, hogy nem a megfelelő helyen és időben tette.
Nem találtam semmit, ami mint cáfolata lenne a "véleménynek", nem vitatkozott azzal senki!

Egyébként elgondolkodtató még mindég ez a téma, az egyszeri polgár szinte csak mérlegelni merészel, mert nem igazán tud összeállni a kép, hol is lehet megfogni a hibát amin javítani kellene. Csak az bizonyos, hogy valami nagyon nincs rendjén még mindég cigányügyben.
Vannak egyszer a tények, a tények közűl azok a tények, melyekről leghitelesebben, szerintem is biztos, hogy egy bíró tud beszámolni, mert főállásban napi szinten ezekkel foglakozik. Az is biztosnak tűnik, hogy a probléma megoldáshoz vezető úton az első és legfontosabb lépés, hogy beszéljünk a problémáról. Igen, de hol és mikor?

Én már öntudatomon voltam azokban az időkben, mikor tényleg tabu téma volt a cigány kérdés. Most felelevenedett egy páratlan élményem, még a hivatalos rendszerváltás előtti évekből. Akkor még javában állt
a "kínai nagy fal" Berlinben. Én nem voltam még nagykorú, mikor egy nő az NDK-ból beszélgetést kezdeményezett velem, helyesebben ő beszélt én pedig csak néztem és hallgattam. Mesélt-mesélt és "mesélt" talán több mint egy órán át ( magyar nyelven). Akkor láttam előszőr és több mint valószínű hogy utoljára. Ha találkoznék vele ismét, nem hiszem, hogy felismerném. Hihetetlen nagy hatással volt rám az előadása. Olyanokat mondott, amiről még nagyvárosban sem volt szokás beszélni . Tele volt indulattal és disztingvált. Azt mondta, most van előszőr magyarországon, de az NDK- ban olyan helyen lakik, hogy gyerekkora óta magyarul is beszél. El volt képedve és fel volt háborodva, hogy ő még ilyet nem látott, ahogyan itt élnek a cigányok. Többszőr hangsúlyozta, és nekem szegezte a kérdést (! még egyszer, tini voltam, fiatalkorú) "a cigány szó ezt jelenti itt?" kérdezi. Fogalmam sincs hol és mit láthatott, lehet hogy arról is beszélt, de erre már nem emlékszem. Ezt neki senki nem mondta, mielőtt eljött hazulról, egy szóval sem mondták neki, hogy itt mit jelent a "cigány".
Beszélt arról, hogy náluk, ha valaki azt mondja "cigány", akkor az azt jelenti jó zene, szép tánc, szóba kerűl a cigány ünnepeken, mikor mulatsághoz hívnak prímásokat, a jókedv és kikapcsolódás, szórakozás, ezt jelenti a "cigány".

(Megjegyzem, nem elírás az NDK, ez volt Németország keleti része, odavalósi volt, mégcsak nem is a "fejlettből" jött.)

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2014.06.16 20:17:24

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Juhász László (2014.06.03 05:28:42)
 

 

Juhász László

[Hozzászólások száma] 913 [Összpontszám] -365 [Sikeresség] -40

hozzászóló

Kedves Fórumtársak!

Bizonyos mértékig az előzőekhez: Ki fog itt rendet tenni? .............. Szerintem itt is a lényeglátó, tisztességes magyar emberek - mint például Dr. Mucsi Erika bírónő - tudnának rendet tenni, ha hagynák őket nyugodtan dolgozni........
Tisztelettel: Juhász László, Szeged
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Juhász László (2014.06.02 19:51:22)
 

 

Juhász László

[Hozzászólások száma] 913 [Összpontszám] -365 [Sikeresség] -40

hozzászóló

Kedves Fórumtársak!
Az előzőhöz: Semmi különös, ballagott egy óvodás......
Tisztelettel: Juhász László, Szeged
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Juhász László (2014.06.02 18:18:16)
 

 

Juhász László

[Hozzászólások száma] 913 [Összpontszám] -365 [Sikeresség] -40

hozzászóló

Kedves Fórumtársak!

"Törvényben írt köztudomású tény" fogalma (az idézet a 2/2014 OBET számú irományból származik)

Ezt a kifejezést szeretném egy kicsit górcső alá venni, az alábbi linkeken található cikk, illetve iromány alapján, ahol is indokolás részét képezi képezi.

a cikk.............

és a letölthető iromány.........

Fentiek alapján szeretném megkérdezni a jogvégzettektől: Hol található meg a "törvényben írt köztudomású tény", hisz a bírónő elmarasztalásának egyik indokául szolgál és azt ennél fogva megalapozná, ha létezne......tehát: létezik-e és hol olvasható, mely törvényhelyen, hisz köztudomású, hogy a "törvényben írt"-nak valamely törvényben lennie kell(ene), és hatályosnak is !?

Szerintem az elmarasztalt bírónő korrekten, határozottan, közérthetően fogalmazott és valójában teljességgel köztudomású tényeket közölt az ítélet indoklásában, mely szavakkal, kifejezésekkel a magyar társadalom döntő többsége már találkozott, értelmét ismeri, tehát pontosan tudja, hogy miről van szó. Sajnos egyre többen és többen ismerkedhetnek meg mindennapjaikban - sokan ezeket nem is élik túl - a kérdéses fogalmak mögötti valóságtartalommal, illetve "viselkedésformákkal".
Nyilvánvaló, hogy a bírónőt elmarasztalók - és családtagjaik - személyesen eddig még(!) nem találkoztak ezekkel a viselkedésformákkal és itt a hangsúly a "eddig még"-en van.

Tisztelettel: Juhász László, Szeged
[Válasz] [Idézet]
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2013.12.28 10:16:31) hozzászólását a(z) "Cigánykérdés, roma integráció" című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Üdv!
Ma találtam ezt a cikket, melyet mindenki figyelmébe ajánlom!
Talán szaporodni fog a példa, és sok-sok ilyen cigány ( nem roma )őszinte sallangoktól mentes vezető lesz mindenhol.
Én nem csak Baranya év emberének választanám, hanem Magyarország év emberének!
http://index.hu/belfold/2013/12/26/ajandekot_ad_a_kocsogmentesito_polgarmester/
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Mosneagu Andrea (2003.05.11 09:40:35)
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2013.10.21 23:18:28) hozzászólását a(z) "Cigánykérdés, roma integráció" című témából áthelyeztem a(z) "Fórumüzemeltetési, technikai kérdések" című témába.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Szervusz Kálmán!
Talán nem véletlenül idéztem, hogy nagy látványos ceremóniával iktatták be az országos vajdát.
Azóta sem hallottam róla. Most is csak azért, mert BM fórumtárs szokása szerint rákattant a dologra, beírta a böngészőbe, hogy "vajda", és amit az kidobott a szemünk elé terítette anélkül, hogy elolvasta volna.
Miért is hallottam volna a vajdát országos ügyekben megszólalni, netán érdeket képviselni? BM asszony utólag megmondta, hogy csak területi vajda van, aki nem szól bele országos ügyekbe. Utólag megmondta annak ellenére, hogy az általa beidézett részben is országost írtak. Na, de mi van a parlamenti képviselőjükkel? Ő hol van? Csak nem egy romkocsmában teszi helyre BZS fejét?
Nagyobb baj az, hogy a Flórián üzletházról még ma is többet lehet hallani, mint a parlamenti Flóriánról. Ki képviselje szerencsétleneket, ha a választott vezetőjük erre képtelen?
Amióta eszemet tudom, még az átkosban is, mindig csak integrálni akartunk, de nem tudtunk még eddig, mert úgy látszik, hogy ők meg differenciálni akarnak. Mi lett azokból a házakból, amit nekik építettünk a beilleszkedésért még az átkosban pl. Szolnokon? Mi lett azokból a panelekből, ahova beköltöztek, pl. Miskolcon? Ne dugjuk már homokba a fejünket! Természetesen nagyon sokan vannak, akik beilleszkedtek, de ne hallgassuk el, hogy igen-igen nagy problémák voltak akkor is, amikor még volt munka.
Nagyon kényes kérdés volt ez, és még ma is az. Különösen a munkanélküli világban. Emiatt nemcsak nekik nehéz kérdés ez, hanem az "árja" magyarnak is.
Szerintem még nyíltabban kellene erről beszélni, és nagyon nagyon elítélni azokat, akik nem veszik őket emberszámba. Emberek ők is, nullás, vagy A-s, AB-s vagy B-s vércsoporttal.
Amúgy pedig velünk sincs minden rendben! SŐT!
Ideje lenne azon elgondolkodni, hogy mi lehet az oka annak, hogy ugyanolyan körülmények között egy embercsoport sokkal mélyebbre süllyed annak ellenére, hogy nem lehet panasz a támogatásukkal kapcsolatban?
Mélyebbre süllyedtek, mint azok, akik még támogatták is őket. A "nehogybajlegyenbelőle" miatt úgy kell fogalmaznom, hogy nem mindegyikük, csak nagyon sokan.
Lehet, hogy ennek a feltárása megoldaná a problémát az "erőszakos" integráció helyett?
Miért emlegetjük állandóan az integrálásukat? Ők miért nem tehetik meg ezt velünk?
Tán rosszul esne? Ha igen, akkor nekünk is másképp kell hozzáállni.
Még, hogy nálunk nincs cigánykérdés! Hát akkor ez mi?
Ki venne cigány kolóniában lakást?
Majd, ha erre mindenki lesz a válasz, akkor majd melegen tarthatjuk a homokban a fejünket.

Ez a hozzászólás 6 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2013.01.17 08:44:27

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2013.01.16 18:02:45)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Üdv Norbert!
Azért ez a vajdaság nem az a vajdaság, melyre szükség lenne.
Ez olyan díszvajdaság.
Ezeknek a vajdáknak annyival van nagyobb szavuk a csóró cigánynál, hogy jól élnek.
És miből élnek jól?
Hát színesfém kereskedésből!
Ők nem lopnak, ők tisztességes "kereskedők".
Őket lehetett látni az Interneten kilós aranylánccal a nyakukban.
Szerintem nem ilyen vajdákra van szükség, akik azért lettek vajdák, mert nekik van a legtöbb összeharácsolt pénzük.
Az önkormányzati választáskor kellene szavazni a cigányoknak a jogi hatáskörrel is bíró vajdákra, akik megküzdenek a jelölésért.
A jelenlegi vajdák tehát nem képviselik a cigányságot, nem is tehetnek és nem is tesznek semmit csak csak vannak, mert az olyan romantikus.

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Id. Berecz Norbert (2013.01.15 13:14:51)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

"Az országos vajdaság 2005-ben jött létre újra, amikor elismert művészek és roma vezetők az intézmény újraélesztése mellett döntöttek. A vajdák feladata a hazai cigányság kultúrájának, hagyományainak megőrzése, a cigányok érdekeinek képviselete, közvetítés magyarok és cigányok között. "

Nem tudod, hogy mit idéztél ide 11-én (Lásd fent!), de már azt se, amit tegnap (Lásd lent!).

"Helyi képviseletekről van szó, nem hinném hogy az a dolguk, hogy országos médiákban szónokoljanak."

Akkor mire fel választották a vajdák vajdáját?
Én is tudok ám idézni, nemcsak te!

"Kállai Csaba (Újszász, 1967) újszászi vállakozó, akit 2006. október 28-án avattak a magyar cigányok országos vajdájává látványos ceremóniával az FTC népligeti kézilabdacsarnokában."
(Forrás: Wikipédia.) (Vállalkozó nemde? Még a Wikipédia is!)

TEHÁT NEM HELYI, HANEM ORSZÁGOS VAJDÁVÁ!
Persze, ha neked van igazad, akkor a helyi vajda hol van?

Mégegyszer idézném tőled, hogy mi a vajda feladata? "a cigányok érdekeinek képviselete"
"közvetítés magyarok és cigányok között"

Persze, ha nincs sem érdek, sem közvetíteni való, akkor van reprezentáció, amiről egy sem marad le.
Ez a hozzászólás 4 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2013.01.15 13:57:30

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2013.01.14 12:52:22)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Id. Berecz Norbert írta:Tudod a vajda urat láttam megválasztásakor a TV-ben, ezért nincs szükség a tájékoztatásomra. A nagy ceremóniát azt bemutatták, de nem mutogatják, amikor napi kiállásra volna szükség. MIÉRT?
Azóta nem láttam a TV-ben, hogyan áll ki társaiért. Ő is olyan közjogi méltóság, akinek nem kell megszólalni?
A kiállással kapcsolatban idézzél ide valamit, mert korán sem biztos, hogy ha én nem láttam ilyen megnyilvánulást, akkor ne történhetett volna meg.


Nem erről beszéltünk, én erre a semmitmondó hablatyodra válaszoltam:
berec : Roppant kíváncsi vagyok, hogy a cigányság parlamentben lébecoló képviselője kiáll-e, és hogyan a képviseltek mellett Bayer nyilatkozata után. Mert, ha nem, akkor jöjjön a vajda!


Hová jöjjön a vajda te szerencsétlen?

Helyi képviseletekről van szó, nem hinném hogy az a dolguk, hogy országos médiákban szónokoljanak. Nincs még eleged a süketelésből?

Még egyszer idézem, mi a Vajda feladata:
A vajdák feladata a hazai cigányság kultúrájának, hagyományainak megőrzése, a cigányok érdekeinek képviselete, közvetítés magyarok és cigányok között. Általában tehetős vállalkozók közül választanak vajdát, hogy saját maga finanszírozhassa tevékenységét.


Felhívom figyelmed az utolsó mondatra!!!! Menj, és mond már meg neki mit csináljon a saját pénzén ....! Egyre szánalmasabb vagy berec!

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Id. Berecz Norbert (2013.01.14 09:54:54)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Tudod a vajda urat láttam megválasztásakor a TV-ben, ezért nincs szükség a tájékoztatásomra. A nagy ceremóniát azt bemutatták, de nem mutogatják, amikor napi kiállásra volna szükség. MIÉRT?
Azóta nem láttam a TV-ben, hogyan áll ki társaiért. Ő is olyan közjogi méltóság, akinek nem kell megszólalni?
A kiállással kapcsolatban idézzél ide valamit, mert korán sem biztos, hogy ha én nem láttam ilyen megnyilvánulást, akkor ne történhetett volna meg.

Na azért nem kell az Interneten vadásznod, hogy engem tájékoztass. Fejből Magdolna! Fejből! Emlékeid idézd fel, ne az Internetet nyomjad a szemem elé!
Ha már olyan jól "emlékszel" a vajda választásra!

Ez a hozzászólás 2 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2013.01.14 10:07:26

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2013.01.11 15:42:55)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Id. Berecz Norbert írta:Roppant kíváncsi vagyok, hogy a cigányság parlamentben lébecoló képviselője kiáll-e, és hogyan a képviseltek mellett Bayer nyilatkozata után. Mert, ha nem, akkor jöjjön a vajda!


E témában is jócskán fel kellene zárkóznod (persze nem elvárható tőled, csak úgy megjegyzem)

Tizennyolc megyében már van választott vezető, a legutóbb, 2008. május. 17-én Lakatos Attilát avatták Borsod megye és Miskolc város vajdájává. Az országos fővajda Kállai Csaba újszászi vállalkozó.

Az országos vajdaság 2005-ben jött létre újra, amikor elismert művészek és roma vezetők az intézmény újraélesztése mellett döntöttek. A vajdák feladata a hazai cigányság kultúrájának, hagyományainak megőrzése, a cigányok érdekeinek képviselete, közvetítés magyarok és cigányok között. Általában tehetős vállalkozók közül választanak vajdát, hogy saját maga finanszírozhassa tevékenységét.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Id. Berecz Norbert (2013.01.08 11:54:27)
 
[Válasz]
Ugrás: