PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Pap Zsigmond

[Hozzászólások száma] 2679 [Összpontszám] 1048 [Sikeresség] 39

hozzászóló

A magyar keresetekhez képest drága a budapesti tömegközlekedés. A magyar keresdetekhez képest hiperóriási prémiumot vesz át a menedzsment. Az Uniós fizetésekhez képest bagót keres a dolgozói állomány. Luxusyachtot tartanak fenn? Ezeket a nehezen összeegyeztethető dolgokat tárja elém a legnagyobb ellenzéki párt. Mivel én balos vagyok, gyűjtöm az érveket, hogy vitába szálhassak ezekkel a tézisekkel. Mikor kifizetem a minimálbér 10 %-át meghaladó bérletet a kasszában, elveszítem a fonalat. Segítsetek! Adjatok érveket a vitához! Előre is köszönettel!
[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Szia Klári!
Az biztos, hogy a parkolási rend nem az emberek érdekeit szolgálja.
Mert, mit is szeretnének a városban lakók?
Tiszta levegőt, kisebb autóforgalmat, működő üzleteket, nyugalmat és jó létet.
A mostani parkolási rend egyedül, közvetetten a jólétet szolgálja, ha a bevétel a közösség javára fordítódik és nem a matt fekete Rolls-Royce-okkal való villogásra.
De, ha azt nézem, hogy ahol bevezették a fizető parkolókat ott egymás után zárnak be az üzletek és lesz sivár az utcakép.
Szerintem nem a parkolást kellene büntetni, hanem az autóhasználatot kell általánosan fizetővé tenni.
Pár szóval kifejezve a hétköznap reggel 6 órától délután 17 óráig csak matricával lehetne igénybe venni a közutakat, de sem a parkolásért sem pedig az jelenleg fizető utakért nem kéne fizetni.
A tömegközlekedést meg lényegesen olcsóbbá tenném.
Szerintem ez annak is érdeke lenne, aki hivatásszerűen közlekedik, mert a csökkenő közúti forgalom miatt gyorsabban, így olcsóbban tudna eljutni a céljához, tehát a költsége térülne.
Nekünk havi szinten 40-50 ezer Ft a parkolási költségünk 2 db kisteherautóra, melyet igen bonyolult módon tudunk elszámolni, de kitermelni jelenleg lehetetlen.
Ez más a rablás mértékét is eléri!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2013.11.08 16:57:42)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Valamit elronthattam a linken, mert hibát jelez, ezért ismét megpróbálom "élővé" tenni:
http://www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/obudan-2015-kozepeig-lenne-ingyenes-a-parkolas-415520
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2013.11.08 16:52:43)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Szia Kálmán, ma akadtam egy új hírre az óbudai parkolással kapcsolatban:
www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/obudan-2015-kozepeig-lenne-ingyenes-a-parkolas-415520

Ezek szerint talán mégsem lesznek fizetősek a belső óbudai utcák - egyelőre legalábbis! :-)
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2013.11.02 19:27:58)
 

 

Moderátor2

[Hozzászólások száma] 440 [Összpontszám] 116 [Sikeresség] 26

moderátor

Bene Magdolna (2013.11.02 23:33:08) hozzászólását a(z) "Tömegközlekedés Budapesten" című témából a Fórumszabályzat alapján töröltem.

A törlés indoklása a 2014.08.10 11:56:27 időpontban tett moderátori indoklásban található.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Szia Klári!
Hát ez a parkolási rendszer ez agyrém!
Régebben amikor dolgom volt a belvárosban és nem szerszámostul kellett bemenni, akkor többször leraktam a kocsit az Árpád híd környékén és Metro-val mentem be.
Ma ez nem éri meg.
Sehol nincs ingyenes parkolás, még a leglepukkantabb Szabolcs utcában is 440 Ft/óra.
Akkor vegyek meg még legalább 2 db jegyet, ami 2 x 350 Ft.
A belvárosban sem drágább a parkolás, sőt a VII. kerületben csak 170 Ft/óra.
700 Ft-ból meg elmegyek 29 km-t az autóval.
Hozzászámolom az amortizációt, akkor is 20 km.
Érdemes akkor nem autóval bemenni ügyintézni?
Tehát, akárki akármit is vakerál, senki nem akarja megoldani Budapest közlekedését, csak arra megy ki a játék, hogy nyúljanak le minél több zsetont az autósoktól, vagyis tőlünk!
Az üzletek cégek, irodák is le vannak tojva, akkora árbevételük van a parkolási díjakból, ami csak az övék, hogy eszük ágában sincs kerületeken átívelő beruházásokba fogni, összefogni!
Ezért virágzanak a saját parkolóval rendelkező üzletközpontok és megy tönkre a belvárosi üzletek zöme, mely viszont erősen rontja a városképet.
Akkor lesz itt rend, ha megépülnek a tehermentesítő utak, lesznek ingyenes P+R parkolók ( ismét ) és időkorlátos 1 Eurós jegyek, mint Prágában.
Bús Balázs meg elmehet a búsba!
Barátom azért vett irodát a San Marco utcában, mert a Tarlós anno azt ígérte, hogy Óbuda soha nem fog beszállni az autósok lehúzásába, annyira nem mehet rosszul, hogy rászoruljanak a parkolási díjakra.
Az ügyfelek nem szeretnek parkolást fizetni, így csökkenni fog a forgalmuk, jó esetben nem zárnak be, de biztos, hogy kevesebb adót fognak fizetni.
Sebaj, majd pótolja a parkolási díj, azt nem lehet elcsalni, a cégek meg le vannak tojva. Az ott dolgozók is elmehetnek majd a parkolási társasághoz ügyintézőnek, vagy ellenőrnek!
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Maticsné Fehér Klára (2013.11.02 18:24:48)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Szia Kálmán!
Nos, a Levegő Munkacsoporttal (no és a békásmegyeri "önjelölt" környezetvédők machinációival) kapcsolatban tökéletesen egyetértünk. E - minket, az érintetteket abszolút meg sem kérdező - társaságok az Isten se tudja milyen megfontolások alapján működnek...szerintem szinte rögeszmésen, azaz semmilyen racionalitást, semmilyen kompromisszumképességet nem tanúsítanak a tényleges viszonyok normalizálását illetően.

Ugyanakkor elismerem azt is, hogy az agglomerációból való közlekedés - épp a tömegközlekedésünk tökéletlenségei miatt - jelenleg többségében autóra épülhet.
Nagyobbik fiamék D.keszin laknak, így saját bőrömön is tapasztalhatom, hogy mennyire körülményes, időrabló dolog tömegközlekedési eszközzel eljutni hozzájuk, illetve onnan a fővárosba. Miközben szinte röhejes, hogy madártávlatban mérve alig 10 km-re lakunk egymástól. Nekem - minden szempontot mérlegelve - a legésszerűbb még mindig, hogy bebuszozok a Nyugatiba, onnan kivonatozok D.keszire. Vissza ugyanígy. Hiszen épp a centrális közlekedési szisztéma miatt az egyes kerületek közötti utazás ésszerűsítése, és arról még álmodni se merve: egyes kerületekből az agglomerációba utazás könnyítése itt a fenét sem érdekli. (Tömegközlekedéssel mindez oda és vissza is nekem kb. 1-1,5 órás út, autóval pedig kb. 20-20 perc lenne.) Szerintem nagyon sok ember mindennapi gondját oldanák meg, ha több figyelmet inkább az ilyesmire fordítanának, mint arra, hogy milyen módon sarcolják meg a fővárosba autóval bekényszerülőket.

Jut eszembe. Januártól a belső óbudai parkolókat is fizetőssé teszik, mondván "napközben a városon kívüliek foglalják el az itteni parkolóhelyeket". Nos, ez egy szemenszedett hazugság, ugyanis - nyugdíjas lévén - bizton állíthatom, hogy nappal szinte a parkolók fele tök üres, este viszont a helyi lakók sorra keringenek, hogy szabad parkolóhelyet találjanak.
Miközben a helyi lakosoknak majd ingyenes lesz egy autóra a parkolás, az ide jövő, nem helyieknek fizetniük kell majd a parkolásért. Kész agyrém, ugyanis a külső kerületeknek épp az volt eddig a fő vonzerejük, hogy az ide települő cégek, boltok ügyfelei ingyen le tudtak parkolni.
Nos, ezt is sikerül most már hazavágni....álságos, hazug érvekre alapítva az okokat. :-((
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2013.11.01 22:53:09)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Szia Klári!
Valóban csak saccoltam az M0 anomáliáját, de a teljes M3-M1 közötti szakaszra vetítve igazak az arányok.
De, mint óbudai pont érint Téged az a terv amit megtorpedózott a Levegő Munkacsoport 2 éve.
Pontosabban szerintem ekkora hatalma nincs, de rá lehetett fogni a demokrácia erejére, hogy ne kezdjenek bele a Pilisvörösvártól az északi vasúti híd kibővítésével és Újpesten átvezető nagy kapacitású út megépítésébe.
Ez a terv szerint leveszi a terhet a bécsi út Vörösvári útról valamint az Árpád hídról.
Csatlakozik anno az M0 északi szakaszához, melyet szintén nem fognak megépíteni a „tiltakozások” miatt.
A városba nem mindenki autókázni megy ez tévhit.
A gazdaság motorja, vérkeringése a közúti kötetlen közlekedés. E nélkül nincs fejlődés, pedig arra mindenféle nihilista elméletekkel szemben egészséges méreteken belül szükség van.
De ma azért áll minden, mert akit kihagynak belőle az azért tesz keresztbe, aki meg érintett az minél többet akar bezsebelni.
Ezért fogjuk még sokáig szívni a dugókban keletkező szénmonoxidot.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2005.02.10 19:18:36)
 

 

Maticsné Fehér Klára

[Hozzászólások száma] 4488 [Összpontszám] 2296 [Sikeresség] 51

hozzászóló

Kedves Kálmán!
Nem igazán értek egyet veled abban, hogy további, nagy áteresztő utakra és hidakra lenne még szükség Budapesten annak érdekében, hogy egy főváros környéki autós egy másik - Bp-en kívüli uticélt el tudjon érni gyorsabban. :-(
Immár közel 33 éve lakok Óbudán, a Szentendrei úton. Elképesztően megnövekedett azóta az autós forgalom, döntően azért, mert sokak azért költöztek ki az agglomerációba, mert büdösnek, zajosnak tartották a fővárost. Nos, ők hatványozottan tettek erre még egy jó pár lapáttal azáltal, hogy naponta ki-be furikáznak a városba és haza. Az M0-ással szerintem egyelőre az a legnagyobb baj, hogy nem teljes, azaz hiányzik az észak-budai, illetve budai oldali része.
Amúgy pusztán kíváncsiságból a Google útvonaltervezőjével megnéztem, hogy Üröm és Üllő között milyen útvonalon mennyi a menetidő, illetve távolság.
Nos, nincs autóm, ezért valószínűleg Te tapasztalatból ezt jobban tudhatod, de azt erős túlzásnak tartom, hogy kb. kétszer akkora távot kellene autózni az M0-ás használatával, mint a fővároson keresztül (az útvonaltervező szerint mindössze kb. csak 10 km-rel hosszabb a körgyűrűn utazás, ám időben 10 perccel rövidebb is a menetidő, mint a városon keresztül e konkrét esetben! :-))
Annak viszont az autósok a megmondhatói, hogy a folytonos sebességátváltásokkal való, 10 perccel hosszabb utazás alatt mennyivel több benzin fogy el, mint egy 10 km-rel hosszabb, ám időben rövidebb nem araszolós autózás. Én csak a józan paraszti eszemmel következtettem arra, hogy még az ilyen csonka körgyűrű használata is előnyösebb,mint a város átszelése....a forgalom okozta környezeti károkozásról már nem is szólva.

Jut eszembe, valahol olvastam, hogy az autóban ülők lényegesen több káros anyagot szívnak magukba, ha előttük araszolva más autók pöfögnek, mint akár az ilyen utak mellett lakók. Ergo, neked is inkább az lenne az érdeked, hogy kerüld el a városi forgalmat, ha nem közvetlenül ott van dolgod. :-)
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2013.10.31 08:09:35)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Előbb az off.
Visszautasítom az alaptalan vádaskodást.
A pontozósdiról csak egy véleményt alkottam mint tették azt már előttem sokan mások. Egyszer már össze is állítottam egy csokrot az ellenjavaslatokból a "fórum üzemeltetési technikai kérdések" témában, ahol majd mindjárt ismétlem önmagam. Köztük van a te "felháborodásod" is még 2004-ből.

Én 2008-ban regisztráltam és írtam először ide hozzászólást, valójában addig nem is tudtam, hogy ez a fórum létezik. Alig tettem néhány vélemény ide, egy hónap elteltével szintén azzal rágalmaztak, amivel te most, hogy miattam nem írnak mások a fórumra.
( bizonyos szemszögből nézve hízelgő, mert micsoda hatalmam van nekem, hogy mások menekülnek előlem? Sajnos vagy nem sajnos, nem rendelkezem mások cselekedetét befolyásoló hatalommal, minden bizonnyal.)

Annak idején Bognár Attila volt olyan kedves, hogy meggyőző bizonyítékát adta annak, hogy ellenem hazudoznak akik azt állítják én rombolom a fórumot. Persze volt saját alapom is, hogy azt feltételezzem, néhány ok nélkül ellenem forduló személy valami üldözési mániában szenved.

Nézzük a bizonyítékot, ami azt igazolja, hogy nagy zűr-zavar volt már itt a belépésem előtt is.
hangsúlyozom én az első hozzászólásomat 2008.07.22 11:52:06- kor tettem ide
Dr. Fáy András Péter 2007.12.27 11:31:24
A késztetés hiánya nem más, mint ez: az internet-függő rásmániákus „ gondolatszemetelők” egy óriási szemétdombot fabrikáltak a MoHu fórumaiból és ennek a pocsékságnak nem képes (vagy nem akar) gátat szabni a moderátorok brigádja. Ebben a politikailag túlfűtött és otromba személyeskedésektől sem mentes kotyvalékban nem kívánok részt venni https://edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/list/855/2545.page#101823

Bognár Attila írta : 2008.08.05 21:38:17 Nézzük csak a legtöbbet hozzászólók legalább fél éve "jelen-nem-léti ív"-ét

Major András - Hozzászólás szám3033 - elhunyt ..
Id. Bocskai Lajos - Hozzászólás szám2778 - fél éve nem ír.
Pap Piroska - Hozzászólás szám2722 - fél éve nem ír.
Faludi János István - Hozzászólás szám2384 - elhunyt
Paksiné Péteri Júlia - Hozzászólás szám2221 - 2,5 éve nem ír.
Wittmann Attila - Hozzászólás szám2099 - 2,75 éve nem ír.
Csáky Ida Anna - Hozzászólás szám1871 - 2,5 éve nem ír.
Kovács Miklós 0002 - Hozzászólás szám1561 - fél éve nem ír.
Kőrösi László - Hozzászólás szám1508 - 2 éve nem ír.
Dr. Fintha Attila - Hozzászólás szám1454 - 1,5 éve nem ír.
Tóth Béla 0002 - Hozzászólás szám1108 - 2 éve nem ír.
Dr. Bondár Elek István - Hozzászólás szám1057 - fél éve nem ír.
Nagy Zoltán 0003 - Hozzászólás szám977 - 2 éve nem ír.
Id. Ruthner György - Hozzászólás szám936 - 2 éve nem ír.
Kalló Zoltán - Hozzászólás szám897 - 3 éve nem ír.

(- a 30 korábban leg"termékeny"ebb-ből tehát épp a fele hiányzik...) 2008.08.05 21:38:17 https://edemokracia.magyarorszag.hu/forum/posts/list/240/337.page#106056És most, hogy ez se legyen témaidegen a tiedhez hasonlóan , írok válaszolok a személyeskedés mentes érdemi részre is. Ez az elvárás ha nem tévedek.

Budapest nem kisváros, következés ként nem célszerű olyan terveket megvalósítani, melyek egy kisvárosra való tekintettel praktikusak. Budapestnek csak a belváro része akkora mint egy megyeszékhely nagyságú város. Természetesen vannak műemlék jellegű ingatlanok, melyeket nem kellene alapokig lebontani. E téren is tanácsos mértékletességet betartani, nehogy olyan legyen a város a városok közt, mint a zsibvásár a piacok közt.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2013.10.31 08:09:35)
 

 

Id. Berecz Norbert

[Hozzászólások száma] 3002 [Összpontszám] 945 [Sikeresség] 31

hozzászóló

Szervusz Kálmán!
Na végre!
Ami az OFF-ot illeti azzal teljesen egyetértek.
Üdv: Norbert
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2013.10.31 08:09:35)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Off.
Magdolna!
Mielőtt válaszolnék arra amit írtál, tisztázzunk egy nagyon fontos dolgot.
Fel vagy háborodva a pontozósdi ellen, akár egy uri kisasszony az eső ellen. Pedig, mint az eső az mindenkire esik, aki kimegy a szabadba.
Tényleg nem akarod kinyitni a szemed, vagy szándékosan van rajtad takaró?
Már sokan írták neked, de én is megismétlem.
Az, hogy minősíthetetlen stílusban írsz másnak, ( Maticsné Klári, Berecz Norbert, Juhász László stb. ) arra az sem ad felmentést, hogy totálisan más a véleményed.
Az sem emeli a „népszerűséged”, hogy mindenről van véleményed, ha értesz hozzá, ha nem.
Sok régi fórumtársammal beszéltem már az eltelt évek alatt, és aki most nincs itt, annak a döntésének nyomós oka a te személyed volt.
Vedd már észre, hogy vannak hetek, amikor csak egyedül társalogsz magaddal, vagy a moderátorral.
Én valamikor 3 éve azt írtam neked, hogy nem veszlek figyelembe, számomra meghaltál, de ha ezt választom én sem írhatok semmit, mert csak ketten vagyunk egyenlőre.
Erről nem kívánok vitát nyitni ez a valóság és ha akarsz bárkitől választ az írásaidra tartsd be az emberi együttélés szabályait és tiszteld a vitatársait és csak ritkán használd a kimásolásokat.


Most a válaszom a hozzászólásodra:
A városvezetésnek a legfontosabb feladata az lenne, hogy megőrizze a történelmi emlékeinket és összehangolja a XXI. század modern világával.
Erre jó példa egy olyan vidéki kisváros, aminek épül elkerülő útja.
A belvárosba csak az megy be gépkocsival, akinek ott dolga van, így nincs állandó dugó, kamionforgalom, és lehet sétálni a régi környezetben is.
Ez hiányzik Budapest esetében.
Mivel sugárirányú utak épültek anno, így a legtöbb esetben keresztül kell menni Budapesten akinek nem ott van dolga. Az M0 jó példa erre, hogy nem szabad elkerülő utat építeni.
Üröm és Üllő között Budapesten keresztül 38 km a távolság.
Ha ezt az M0-áson akarom megtenni, akkor az 70 km.
Ez nem elkerülő, hanem elterelő út, tehát nem fogják azok használni akiknek nem kötelező.
Itt a helyzetet csak az oldhatja meg, ha belvárosi nagy kapacitású autóutakat hidakat építenek.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bene Magdolna (2013.10.30 22:21:52)
 

 

Bene Magdolna

[Hozzászólások száma] 2049 [Összpontszám] -3065 [Sikeresség] -150

hozzászóló

Véleményem szerint, a levegő munkacsoport a legkisebb akadálya a korszerűsítésnek.

Én úgy látom, hogy kormány szintről van diktálva egy torz szemlélet, ami leginkább
gátolja, hogy otthon érezze magát a polgár Budapesten.

Amég fontosabb , hogy Pest és Buda elsősorban látványosság legyen a külföldieknek - akik az illúzióért jönnek, amiben azt érezhetik, hogy 200-300 évet visszautaztak az időben - addig állampolgárok nem élhetnek ott kényelmesen.
Őrizgetik a régi ingatlanokat, mitoszokkal védelmezik...
Kíváncsi lennék a szakvéleményedre, pl. klímát szereltél már fel 150 éves lakásba?
Nem nagyon vagyok járatos az építőiparban, de mint laikus el tudom képzelni, hogy rád szakadna a fél épület a kivitelezés során. A külső falak persze állnának még ezer év múlva is, mert azok tervezése és megépítése során figyelembe vették, a maga idejében élő emberek érdekeit és állja a mongolok nyilát is.

El kellene már szakadni az "emlékek"-től, mert ez a folyamatos visszatekintgetés akadályozza az előre haladást.

A külföldiek jól érzik magukat Budapesten, ennek örüljünk.
Ez a képmutatás eléggé felháborító tud lenni, ha az ember belegondol, most ezért nem is gondolok bele ennél jobban.

Szándékosan fenntartott középkori körülmények közt, gondoskodj a fenntartható fejlődésről, legyél Európai. :-)

Egyébként nem kell ezért fővárosba menni, hogy a vezényelt kifelé mutogatást tapasztaljuk, maradjunk csak itt a fórumon.
Van itt ez a gyagyás pontozósdi, ami valójában semmi célt nem képes kiszolgálni, csak van, de a perverz külföldinek megtetszett, sőt még díjazta is:
A rendszer az EU eEurope Awards pályázatán döntős lett és az EU a módszer felvételét javasolta az „ eGovernment Good Practice 2005”-be
http://www.etudasportal.gov.hu/pages/viewpage.action?pageId=4259946


Ez a hozzászólás 2 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2013.10.30 22:39:23

[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Ollé Kálmán (2013.10.26 19:21:25)
 

 

Ollé Kálmán

[Hozzászólások száma] 2706 [Összpontszám] 2667 [Sikeresség] 99

hozzászóló
Offline

Üdv Zoltán!
Jó a téma, gyorsan röffentek rá valamit, mert nekem is a begyemben van!
A legnagyobb bajt ott látom, hogy Budapest és az agglomeláció közlekedését mindenki az íróasztal mellől adminisztratív próbálja megoldani.
Kitalálnak már mindent csak ne kellejen alternatív utakat felül-aluljárókat építeni.
Az igazán nem megy, hogy a kétsávos főútból csinálnak egy sávosat, mert a szélső sáv a buszoké.
Vagy nem építünk új hidat a hozzá való felvezető gyűjtőúttal, hanem a meglévőre raknak forgalomlassító küszöböket, hogy elkerüljék a belső városrész túlzsúfolódását. Gyakorlatilag mindenhol dugót alakítanak ki.
És akkor jönnek a dugódíj ötlettel, meg kapukkal, a parkolási díjak égbe emelésével, mert az nem kerül pénzbe, csak tovább fejik az embereket, de a helyzetet nem oldja meg.
Amúgy a forgalom lassítás Demszky találmány volt. Emlékszem azzal indokolta, hogy így majd kikényszerítik az autósokból, hogy biciklire pattanjanak.
Nálunk nem lehet új utat építeni, mert egyből sípol a Levegő Munkacsoport az adott kormány érdekének megfelelően, mint ahogy a 10-es út bevezető szakaszának a kivitelezését is „megakadályozták.”
Nem tudom, hogy Prága, vagy Bécs, hogy tudta kiépíteni a belvárosi autópályáit, melynek következtében élhető lett a városuk.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Nagy Zoltán 0018 (2013.09.10 17:03:35)
 

 

Nagy Zoltán 0018

[Hozzászólások száma] 1678 [Összpontszám] 1055 [Sikeresség] 63

hozzászóló

Tarlós úr, Budapest főpolgármestere valami maradandót szeretne alkotni, amiről mindenkinek ő jut az eszébe. Úgy gondolta, hogy a budapesti forgalom sebességét a saját beszédtempójához igazítja. E cél érdekében megszüntették az ú.n. "zöldhullámokat", azaz úgy állították be a budapesti forgalomirányító lámpákat, hogy a gépjárművek mindig piros lámpát kaptak a kereszteződésekben. A forgalomlassítás tökéletes lett, hatalmas dugók alakultak ki. Ezt valaki bizonyára szóvá tette, ezért Tarlós mérnök úr készségesen beismerte, hogy hiba volt a forgalomlassító intézkedés. Elmondta, hogy már intézkedett a forgalomirányító lámpák összehangolása érdekében.

Mivel ez nem sikerült, Tarlós úr most a Budapest Közlekedési Központ hatáskörébe tartozó tömegközlekedésre koncentrál. Ma reggel meglepetéssel vettem tapasztaltam, hogy a 77-es csuklós trolibusznál is bevezették az első ajtón történő felszállást. A Hungária krt. és Egressy utca keresztezésénél lévő megállóból menetrend szerint 7:41-kor indult volna a troli. 7:44-kor meg is érkezett. A kb. 30 utasnak mindössze két percig tartott a felszállás. Hamarabb is befejezték volna, azonban a troli hátsó ajtajait két békávés ellenőr/biztonsági őr védte. A bérletüket felmutató utasokat sem engedték felszállni, mondván szokják csak meg az első ajtós felszállást. A troli csupán 5 perc késést szedett össze a harmadik megállóban.

Gratulálok a mérnök úrnak!

Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2013.09.10 17:04:39

[Válasz] [Idézet]
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Kedves Zsigmond!
Így igaz! ..De! Ha "van a fővárosban egy lakásom"..akkor azt nem is használja más..ergo: nem is mondhatja meg, hogy milyen legyen a tapéta:) Majd, ha beszáll a költségekbe, megveszi például a tapétaragasztót - mivel néha-néha azért használja ezt a kérót - akkor beleszólhat! De az nem megy, hogy "tartsd tipp-topp" állapotban a lakást, minden szolgáltatásod legyen maximálisan tuti..de pénzt..no azt nem adok!..elvégre Te vagy a tulaj...
Üdv: János
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Pap Zsigmond (2005.02.13 13:18:08)
 
[Válasz]
Ugrás: